Liczba postów: 11
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam!
Postanowiłem ukończyć trzecie DLC do Borderlands (Zbrojownia generała Knoxxxa). Podczas gry doznawałem spadki płynności (do ok. 40FPS), co specjalnie mi nie przeszkadzało. Niestety, w T-Bone Junction płynność gry spada do 30 klatek. Ktoś wie jak poprawić wydajność gry/ustabilizować ją? Bo mam edycję GOTY na Steam, a chciałem skończyć ją przed zagraniem w sequel.
Specyfikacja na początku wątku: (jedyną różnicą jest zmiana systemu na Widnows 7 64 bit):
http://forum.arhn.eu/Temat-AMD-FX-8350
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 8
Pewnie za dużo działo się na ekranie i twój komputer nie wyrabia. Polecam obniżyć ustawienia graficzne, albo rozdziałkę.
Reputacja:
0
Problem polega na tym, że płynność gry spadała do 30 klatek podczas zwiedzania T-Bone Junction. (samej eksploracji, bez żadnych walk itp.) Rozdzielczość mojego monitora (i ustawiona w grze) to 1440:900.
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 13
Reputacja:
9
(05-08-2015, 13:33)mnicho54 napisał(a): Problem polega na tym, że płynność gry spadała do 30 klatek podczas zwiedzania T-Bone Junction. (samej eksploracji, bez żadnych walk itp.) Rozdzielczość mojego monitora (i ustawiona w grze) to 1440:900.
Wyłącz physx. Obniż ustawienia do minimum i zagraj, zobacz czy ciągle jest spadek płynności. :P
Reputacja:
0
05-08-2015, 22:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2015, 22:13 przez mnicho54.)
Spróbuję, lecz najpierw muszę o coś spytać - czy na Radeonie R9 270x od Gigabyte można korzystać z physx? (słyszałem, że tylko na kartach od NVidii). Jeżeli tak, to jak mogę wyłączyć daną opcję?
Reputacja:
9
06-08-2015, 13:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2015, 14:04 przez kexus512@.)
(05-08-2015, 22:11)mnicho54 napisał(a): Spróbuję, lecz najpierw muszę o coś spytać - czy na Radeonie R9 270x od Gigabyte można korzystać z physx? (słyszałem, że tylko na kartach od NVidii). Jeżeli tak, to jak mogę wyłączyć daną opcję?
Na żadnej karcie od AMD nie da się z tego korzystać, bo nie są do tego przystosowane, kiedy gra ma physx i nie masz karty od nv to physxem zajmuje się procesor, jeśli od amd, to wydajność jest okropna. Ta opcja powinna być w ustawieniach graficznych 
Może w tym dodatku po prostu jest dużo obiektów które potrzebują fizyki (latajonce pudełga, mięzo armadnie aka przeciwnicy itd)?
Mam to, znasz ang, nie?
Go into My Documents, My games > Borderlands 2 > Willowgame > Config > Willowengine.ini and change PhysXLevel= to 0 from whatever you had it at. Your welcome.
Reputacja:
0
06-08-2015, 14:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2015, 14:49 przez mnicho54.)
Thank you. I'll try it!
Sprawdziłem dany plik .ini i nigdzie nie mogę znaleźć danej linijki. (ani opcją 'znajdź' ani manualnie) Co mam w takiej sytuacji począć?
Reputacja:
9
(06-08-2015, 14:46)mnicho54 napisał(a): Thank you. I'll try it! 
Sprawdziłem dany plik .ini i nigdzie nie mogę znaleźć danej linijki. (ani opcją 'znajdź' ani manualnie) Co mam w takiej sytuacji począć?
Zaktualizuj grę i stery od grafiki.
Masz oryginał?
Nagraj dokładnie w którym momencie spada ilość klatek na niskich i na wysokich. Może być kamerą, do pokazwania fpsów: rivatuner.
Liczba postów: 291
Liczba wątków: 15
Reputacja:
187
"Straszna płynność" oznacza strasznie niską? Trochę się dziwię, ponieważ dla mnie 30 fpsów to jest przecież płynna rozgrywka. A jak dla Ciebie nie da się grać w tylu klatkach, to przejdź szybko T-bone junction- grałem troche w Bobery, gra składa się z dużych lokacji, skoro (jak wywnioskowałem z pierwszego posta) gra zwalnia tylko tam, to przejdź ten poziom i graj dalej
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 0
(08-08-2015, 20:16)Kondor napisał(a): "Straszna płynność" oznacza strasznie niską? Trochę się dziwię, ponieważ dla mnie 30 fpsów to jest przecież płynna rozgrywka. A jak dla Ciebie nie da się grać w tylu klatkach, to przejdź szybko T-bone junction- grałem troche w Bobery, gra składa się z dużych lokacji, skoro (jak wywnioskowałem z pierwszego posta) gra zwalnia tylko tam, to przejdź ten poziom i graj dalej 
30fps jest grywalne, jesli jest raczej stale i najlepiej na padzie, a nie jesli sa dropy, na myszce to wyglada inaczej, pad jest mniej precyzyjny, celujemy raczej wolno i mam wrazenie ze ma laga.
|