Nowy świat, nowa postać. Co dalej? #02
|
05-06-2011, 19:06,
|
|||
|
|||
Nowy świat, nowa postać. Co dalej? #02
Witam w ciągu dalszym naszego poradnika.
Naokoło twojego domku pewnie roi się od różnorakich stworzeń. Nie przejmuj się, nic Ci nie zrobią. Zabierzemy się dziś za coś innego. Mianowicie... Za kopanie kopalni. Otwórz swój ekwipunek i stwórz sobie drewniane platformy. Do stworzenia jednej platformy, potrzeba 1 drewna. Wytwórz ich około 10. Zaczynamy kopać. Przy ścianie domku(tej, przy której nie ma drzwi) zacznij kopać dół o szerokości 2. Na samej górze tego dołu postaw 2 platformy. Następne platformy umieszczaj na wysokościach takich, abyś mógł wskoczyć z nich na wyższe. Gdy już skończyły Ci się platformy, dokop się na taką głębokość, abyś mógł na nią spokojnie wskoczyć. Czas zacząć kopać na boki. Tutaj nie ma zbytnio co tłumaczyć. Rozkopuj kopalnie na boki. Tylko nie zapomnij!! Kładź za sobą pochodnie tak, aby każdy fragment kopalni był dobrze oświetlony. Kop tak, aż zdobędziesz dużo kamienia i rud żelaza/miedzi/srebra!. Masz już około 100 kamienia i około 20 rud żelaza. Czas wrócić do domu. Gdy już wrócisz zapewne będzie jasno. Stojąc przy workbenchu otwórz ekwipunek i stwórz piec(20 kamienia, 4 drewna i 3 pochodnie). Postaw go obok workbencha. Otwórz ponownie ekwipunek. Teraz możesz przepalić rudy żelaza na sztabki. Z czterech rud żelaza robimy 1 sztabkę. Masz już 5 sztabek. Możesz stworzyć Iron Anvil(z ang. kowadło). Postaw je w domku niedaleko pieca i workbencha. Jeśli masz trochę miedzi, to przetop je. Jeśli masz 8 sztabek miedzi, to możesz stworzyć miecz. Pewnie myślisz "nareszcie"! Zaskoczę Cię. Nie ciesz się, gdyż miecz miedziany zadaje maksymalnie tylko 8 obrażeń. Za to jest w miarę powolny. Gratulacje!! Udało Ci się stworzyć kopalnie i wytworzyć miecz. Pozdrawiam Dzemikkk Do zobaczenia w kolejnej części poradnika. Witam,
Jestem Dzemikkk. Oglądając ten serwis pewnie już zdążyłeś zobaczyć moje posty i moje nastawienie do świata ![]() Nie pogardzę plusem ![]() Zapraszam też na mój kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/Dzemikkk1?feature=mhee |
|||
05-06-2011, 22:05,
|
|||
|
|||
Re: Nowy świat, nowa postać. Co dalej? #02
Dla mnie to bez sensu, gdyż to jest sandbox i poradniki jak zbudować dom itp. są dla mnie bez celowe, ale jak wolisz pozostawię poradnik po prostu bez oceny.
Zobaczcie nowe wydarzenie jakie oferuje wam terraria HQ ! :
viewtopic.php?f=5&t=418 |
|||
05-06-2011, 23:05,
|
|||
|
|||
On chce po prostu pomóc nowym graczom, którzy nie wiedzą jak zacząć grę. I nie chodzi tu o to jak wybudować domek, tylko o to aby w ogóle go wybudować. Niektóre osoby dopiero zaczynają swoją przygodę z sandboxami i nie mają zielonego pojęcia od czego zacząć.
NiemcuLP - kanał z Let's Play'ami oraz poradnikami z różnych gier prowadzony przeze mnie - zapraszam. Nie zapomnijcie zostawić komentarza i oceny!
Jeżeli pomogłem ci w jakimś z moich poradników na forum bądź na Youtube - wciśnij +1 |
|||
06-06-2011, 17:47,
|
|||
|
|||
Niemcu ma w tym dużo racji
![]() ![]() Witam,
Jestem Dzemikkk. Oglądając ten serwis pewnie już zdążyłeś zobaczyć moje posty i moje nastawienie do świata ![]() Nie pogardzę plusem ![]() Zapraszam też na mój kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/Dzemikkk1?feature=mhee |
|||
06-06-2011, 21:53,
|
|||
|
|||
A tak nawiasem...
Ile jeszcze do jasnego cienia będzie tych poradników o tym samym ?! Zobaczcie nowe wydarzenie jakie oferuje wam terraria HQ ! :
viewtopic.php?f=5&t=418 |
|||
06-06-2011, 23:54,
|
|||
|
|||
@UP
Jeszcze ja, yeee ;D Zapraszam niedługo do poradnika, jak otworzyc Terrarię ![]() A teraz tak już bez offtopu, Poradniki - dobra rzecz, ale bez przesady, kiedy trzy osobą robią o można powiedziec tym samym. Zgadajcie się, który będzie normalnie robił te poradniki. + Dodawaj zdjęcia do poradnika. |
|||
07-06-2011, 08:44,
|
|||
|
|||
Ja się zabieram za kręcenie od dłuższego czasu ale intro mi nie wychodzi. Chcę się posunąć trochę dalej i w końcu wyposażyć moje filmy w intro
![]() NiemcuLP - kanał z Let's Play'ami oraz poradnikami z różnych gier prowadzony przeze mnie - zapraszam. Nie zapomnijcie zostawić komentarza i oceny!
Jeżeli pomogłem ci w jakimś z moich poradników na forum bądź na Youtube - wciśnij +1 |
|||
07-06-2011, 17:08,
|
|||
|
|||
Karguel... Mi się wydaję, że dość dobrze to opowiadam i screeny są zbędne.
Witam,
|||
07-06-2011, 17:17,
|
|||
|
|||
Ale ze screenami jest przejrzyściej.
|
|||
07-06-2011, 17:59,
|
|||
|
|||
Może i masz rację, ale jak będę miał wenę to zrobię poradnik "Nowa postać, nowy świat. Co dalej? Wersja graficzna."
Co myślicie? Witam,
|||
07-06-2011, 18:56,
|
|||
|
|||
Dzemikkk dobry pomysł, będzie to ciekawsze niż sam tekst
|
|||
07-06-2011, 20:52,
|
|||
|
|||
Zobaczymy ci się da zrobić. Jak na razie kombinuje jak robić te screeny w Terrarii
![]() ![]() Witam,
|||
07-06-2011, 21:07,
|
|||
|
|||
Klikasz print screen i wklejasz do painta/gimpa/dowolnego programu graficznego. Tam zapisujesz i wysyłasz na jakiś serwer np. imageshack.us
|
|||
07-06-2011, 21:25,
|
|||
|
|||
Albo przez Steam... F12 i zapisuje się w jednym folderze.
|
|||
08-06-2011, 11:05,
|
|||
|
|||
Paint w Windowsie 7 rządzi
![]() Witam,
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości