Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Multiplatform v
« Wstecz 1 2 3 4

Japońskie RPG
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Japońskie RPG
Markiz Offline
Pong
*
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 4
Reputacja: 1
23-11-2012, 22:35
Jako że na shoutbox utworzyła się ciekawa dyskusja. Postanowiłem stworzyć temat do ogólnej dyskusji.

Od siebie dodam że od dawna gram w jRPG'i i moim ulubionym jest oczywiście Final Fantasy 7
Świetne postaci, wspaniała historia i do tego urzekający futurystyczny świat.

Całkiem miło wspominam również Chrono Trigger jaki i Persone, szczególnie genialną część trzecią.

A wy jakie są wasze ulubione tytuły i dlaczego.
Szukaj
Odpowiedz
Kago56 Offline
PlayStation 4
**
Liczba postów: 52
Liczba wątków: 4
Reputacja: 2
25-11-2012, 13:16
Może to dziwne, ale jRPGi kojarzą mi się tylko z GBA. Golden Sun (mój ulubiony), Pokemony itd. Pozapominałem już tytułów. Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja: 39
25-11-2012, 14:49
Dla mnie, moimi ulubionymi jRPG pozostaną na zawsze Legend of Mana, Breath of Fire IV i Chrono Trigger/Cross.

Legend of Mana za ciekawie skonstruowany świat, możliwość budowania własnej mapy, hodowania zwierzaków, tworzenia broni, golemów, magii. Za zręcznościowy system walki, świetne umiejętności specjalne i multum questów! Do tego gra jest nieliniowa, ma kilka głównych wątków, z których nie trzeba przechodzić wszystkich, ale każdy jest chyba równie ciekawy. Plusem jest też oprawa, która moim zdaniem nie zestarzała się w ogóle- wszystko wygląda pięknie. Ogromnie polecam, bo warto.

Breath of Fire- całkiem fajna historia, dobry system walki, fajne zdobywanie nowych zdolności, możliwość transformacji w smoki. No i za głównego bohatera, którego imię stało się z czasem moim nickiem, nie Winking?

Seria Chrono (w Radical Dreamers niestety nie grałem Childish ). Co tu się rozwodzić- Trigger to klasyk nad klasyki, świetny system łączonych ataków, genialna fabuła i nowatorskie, jak na tamte rozwiązania. Chrono Cross był oczywiście duchowym spadkobiercą Triggera- multum odwołań do starszej siostry, jeszcze fajniejszy system walki, duzi bossowie i znowu niezła fabuła. I możliwość zebrania ponad 40 (chyba) postaci. Absolutne must-have Winking
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-06-2025, 18:18 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.