Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 22 Dalej »

Automat z PS2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Automat z PS2
TheMichex10 Offline
Gamer
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
20-04-2013, 23:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2013, 23:05 przez TheMichex10.)
Witam.
Niedawno przeglądając swoje stare czasopisma o grach natknąłem się na "PlayStation 2 Magazyn" z 2007 roku. Znalazł się tam dział o sprzęcie do PS2. Nagle zobaczyłem 8 calowy przenośny ekran LCD Joytech. Pomyślałem, że dzięki temu można zbudować mały automat. Można też gdzieś dokupić zasilacz samochodowy do PS2 i zrobić z PS2 konsolę "przenośną". Co o tym sądzicie? Czy opłaca się robić taki automat? Ps. To mój pierwszy wątek na forum. Happy
Szukaj
Odpowiedz
Johnny Offline
Rycerz Nintendo <3
Administrators
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 108
Reputacja: 225
20-04-2013, 23:25
Wyborny pomysł! Tak się składa, że wielu ludzi wpadło na niego przed tobą. Na przykład Ben Heckendorn, znany elektronik i przede wszystkim przerabiacz konsol (czy jakoś tak Grinning) stworzył swoje własne przenośne PS2 i nawet podzielił się ciekawym opisem http://benheck.com/ps2-portable (napisał też książkę, w której znajduje się masa szczegółów dotyczących przerabiania Atari 2600, NES-a, SNES-a i PS1, chociaż pewnie nie będziesz chciał kupować jej na amazonie Grinning). Dodatkowo na jego forum jest masa innych ludzi, którzy z lepszym lub gorszym skutkiem przerabiają swoje konsole.

To udowadnia, że pomysł jest fajny, będziesz miał ciekawe doświadczenie i swoją własną, unikatową konsolę. Oczywiście będzie to wymagało sporych nakładów pracy i energii, ale o ile dobrze wszystko rozplanujesz, powinieneś dać w końcu radę. Powodzenia!
[Obrazek: 2013-02-19_2044.png]
Szukaj
Odpowiedz
TheMichex10 Offline
Gamer
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
20-04-2013, 23:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2013, 10:46 przez TheMichex10.)
Dzięki Johnny! Akurat taki projekt będzie mnie kosztować około 225zł i chciałem zacząć robić to gdzieś na początku wakacji. Jeszcze pozostaje wymyślenie, że tak powiem "obudowy". Muszę znaleźć miejsce na pady, bo myślałem, że zrobię jakieś otwory na kable i jakiś "stojaczek" na kontrolery. Bez wątpienia przyda mi się poradnik Archona. Jeszcze raz wielkie dzięki za twoją opinię. Cześć. Grinning
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 16-06-2025, 13:12 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.