Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Mobilnie › Android v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Google potajemnie pracuje nad konsolą do gier z Androidem
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Google potajemnie pracuje nad konsolą do gier z Androidem
starpaker Offline
Pong
*
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 6
Reputacja: 0
01-07-2013, 09:55
Według raportu Wall Street Journal, Google potajemnie rozwija konsolę do gier na Androidzie, która może zostać udostępniona bardzo szybko. Powołując się na anonimowe źródła, WSJ twierdzi, że konsola jest tylko jednym z wielu tajnych projektów Google nad którymi pracują. Inne domniemane tajne projekty obejmują inteligentny zegarek lub odnowioną wersję Nexusa Q.

Biorąc pod uwagę ilość konsol opartych na Androidzie, które są aktualnie w trakcie prac (GameStick, Nvidia Shield) lub już w sprzedaży detalicznej (Ouya) Google będzie miało silną konkurencję już na samym starcie. Jaką to szczególne urządzenie od Google będzie miało przewagę nad tymi konsolami (z których wiele jest w cenie około 100 dolarów), okaże się.

Google nie skomentował publicznie tych doniesień.

Źródło: Google potajemnie pracuje nad konsolą do gier z Androidem
Szukaj
Odpowiedz
Ra-V88 Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 3
Reputacja: 5
01-07-2013, 10:07
Silna konkurencja z naszego, konsumenckiego, punktu widzenia jest dobra. Pytanie tylko czy w ogóle potrzebne są konsole oparte na Androidzie? Ja na razie takiego zapotrzebowania nie widzę. W te wszystkie gry dostępne w Google Play/App Store fajnie się gra na tablecie lub smartfonie, ale na telewizorze już niekoniecznie.
Jakimś ratunkiem dla takich konsol mogą być "komórkowe" porty gier takich jak np. GTA tylko pytanie zzy jest sens kupować osobną konsolkę do grania w coś co dostępne jest na innych platformach? Moim zdaniem nie bardzo.
[Obrazek: Ra-V88.png]
Szukaj
Odpowiedz
Azu Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 5
Reputacja: 21
15-07-2013, 19:07
Wątpię, że ten projekt w ogóle dojdzie do skutku, po nie wypale jakim jest OUYA Google nie wiem czy będzie chciało zaliczyć wtopę. Jeżeli już coś zrobi, to na pewno będzie to coś godnego uwagi, może się jednak okazać, że chwilowej. Popieram zdanie Ra-V88. Mobilność Androidowych urządzeń pozwala na zabawę wszędzie bez konieczności kupowania konsoli przenośnej, więc ciężko dostrzec się sensu w projektowaniu urządzenia stacjonarnego na podstawie Androida.
[Obrazek: Azi-alice.png]
Panie nagrywam na YT
Szukaj
Odpowiedz
Arcel Offline
miszmasz
*
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 1
Reputacja: 6
18-07-2013, 22:39
Jak dla mnie każda konsola oparta na Androidzie będzie cierpieć na brak gier. Do tego dochodzi dublowanie urządzeń - po co mi konsola jeżeli na telefonie, który ciągle mam przy sobie mam te same gry. Lepiej niech szykują się na premierę nowego Nexusa bo starszy model parę problemów miał. Wprawdzie fizycznych klawiszy tablet nie ma, ale na co one komu do gry w AB. Na lepsze gry nie ma co liczyć co pokazała OUYA.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 01-07-2025, 20:50 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.