Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Mobilnie › Android v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Przechwytywanie obrazu z tabletu Android
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Przechwytywanie obrazu z tabletu Android
Dywan Offline
Pong
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
29-08-2013, 19:02
Cześć. Oglądnąłem poradnik jak nagrywać z kanału Arhn.eu na YouTubie. Przejdę jednak do rzeczy. Posiadam tablet z wyjściem HDMI. Aby przechwycić obraz z tabletu potrzebuje jakiś produkt AVerMedia aby móc takie coś zapisać? Czy może uda mi się to uzyskać w jakiś łatwiejszy sposób. Taka karta nie jest tania a mi się zbyt nie przelewa. Mam nadzieję, że Wy drodzy użytkownicy pomożecie mi Smiling
Szukaj
Odpowiedz
krzychos7 Offline
Pong
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Reputacja: 1
05-09-2013, 15:44
A jaki dokładnie masz sprzęt? Masz uprawnienia roota na nim?
Jeśli tak to polecam program:
https://play.google.com/store/apps/detai...screencast
Płatny ale jedyny który pozwala na screencasty na Androidzie, przynajmniej w znośnej formie, bo płynność jest, jakoś zależy od sprzętu i gry.
Na Google Play jest też jego darmowe demo.
Działa na podobnej zasadzie co FRAPS na kompie, ale właśnie też wymaga zapasu mocy.

Sam też przymierzałem się do nagrywania, ale właśnie stwierdziłem że bez sprzętowej nagrywarki to słabo. Jednym z minusów jest to że dzwięk trzeba nagrywać oddzielnie (ten program może tylko przez mikrofon nagrywać.

Na SGS2 szło całkiem dobrze ale przy lepszych grach często miało ściny. Na Note 2 chodzi płynnie ale za to kompreja strasznie pogarsza filmiki.
Szukaj
Odpowiedz
Dywan Offline
Pong
*
05-09-2013, 20:38
Mam ten program. Niestety mój tablet ma dość dużą rozdzielczość i podczas grania w gry nie przycina mi się. Jednak na nagraniu ilość FPSów jest bardzo mała. Nie da się tego później oglądać. Dlatego szukam czegoś innego. Poszukałem na internecie i potrzebuję takiej specjalnej karty do przechwytywania bądź skrzynki. Nie wiem tylko czy Androidy mają zabezpieczenie, że nie można zgrywać obrazu przez HDMI jak PS3. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat, śmiało pisać Winking
Szukaj
Odpowiedz
krzychos7 Offline
Pong
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Reputacja: 1
05-09-2013, 21:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2013, 21:20 przez krzychos7.)
Podobny problem miałem właśnie z Note 2, miałem nadzieje że większa moc zapewni dobre nagrywanie ale pomimo braku przycięć podczas grania kompresja psuje nagranie i tnie na filmiku.
Zresztą można tu zobaczyć testowe nagrania tym programem: http://www.youtube.com/playlist?list=PLY...Mfu9Q96DX2

Sam chciałem kupić Avermedia Live Gamer Portable bo by bez kompa pozwalało nagrywać, ale za droga zabawka.

Co do zabezpieczeń wiele urządzeń z Androidem posiada HDCP, ale najczęściej tyczy się ono jedynie odtwarzania filmów, oraz posiadając uprawnienia roota można je wyłączyć (w przypadku urządzeń Samsunga wystarczy usunąć jedną systemową apk).
Szukaj
Odpowiedz
Dywan Offline
Pong
*
05-09-2013, 22:36
Ja właśnie chcę coś kupić do komputera na PCI-E. Cóż te filmiki nie wyglądają jeszcze tak źle. U mnie nie ma jakiejkolwiek płynności zachowanej. O to fajnie z tym HDCP. Skoro to dotyczy filmów i można odinstalować jedną apkę to wydaje mi się, że nie powinienem mieć problemów. Jeszcze jutro coś przetestuje na telewizorze i być może skuszę się na jakąś kartę.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 01-07-2025, 14:03 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.