Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... v
« Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 43 Dalej »

Dota 2 - recenzja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Dota 2 - recenzja
Insajd Offline
Rycerz Nintendo <3
**
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 53
Reputacja: 176
30-08-2013, 13:52
Póki co berło najpopularniejszej gry MOBA dzierży Leauge of Legends, na horyzoncie jednak ukazał się kolejny przedstawiciel owego gatunku, będący próbą przeniesienia spuścizny fanowskiej mapy DotA na osobnego klienta. Jest to oczywiście Dota 2, która po ukończeniu długaśnej bety wreszcie może poszczycić się mianem pełnej, niezależnej od innych gry. Jak więc w oczach wieloletniego fana warcraftowej mapki wypada, po ponad rocznym udziale w testach beta, tytuł Dota 2? Otóż z czystym sumieniem rzec mogę, iż jest lepiej, ładniej, więcej – zwyczajnie przyjemniej. Ale po kolei.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Dota 2 - recenzja
Szukaj
Odpowiedz
Wiklu Offline
MC
*
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 1
Reputacja: 8
30-08-2013, 14:29
Dota 2 Heart Mam już w niej ok. 150 h na SteamieGrinning
Dla zaczynających zabawę z tytułem Valve radziłbym od razu odznaczyć Rosję w krajach do wyszukiwania(Chyba, że umiecie Rosyjski i nie przeszkadzają wam ludzie komunikujących się z resztą drużyny tym wspaniałym językiem).
Warto również przejść samouczek/kampanię która wyjaśnia wszystko od podstaw nawet ludziom którzy nie mieli styczności z żadną inną grą MOBASmiling
Polecam wpierw granie postaciami z małą ilością aktywnych skilli(np. Spirit Breaker, Bloodseeker)z nimi start będzie napewno dużo milszySmiling
Szukaj
Odpowiedz
Ussurin Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
30-08-2013, 14:31
"Welcome to Dota. You suck" - so true...

Rozwalił mnie ten tekst, gdy wszedłem w recenzje. Moim zdaniem Dota 2 różni się od LoL'a głównie zwiększonym poziomem trudności i brakiem P2W (w LoL'u są runki za prawdziwe pieniądze co czasami powoduje, ze ktoś ma znacznie podniesioną jakąś statystykę). Ogólnie genialna recenzja.
Szukaj
Odpowiedz
Txantslusam Offline
Mudkip &lt;3
*
Liczba postów: 23
Reputacja: 1
30-08-2013, 14:37
Świetna recka Insajd Smiling.
W dote mam przegrane około 150h. Moje pierwsze spotkanie z grą było bolesne, ale po paru rundach było coraz lepiej.
Najlepiej zacząć od zagrania samouczka, a później paru rund z botami, a co najważniejsze to znaleźć postać dla siebie.
Szukaj
Odpowiedz
Bambosz Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
30-08-2013, 16:28
Świetna recenzja, bardzo dobrze opisałeś różnice pomiędzy popularniejszym Lol-em a trudniejszą i wymagającą DOTĄ.Zwróciłeś uwagę także na spór która MOBA jest lepsza, myślę że nie ma co się spierać gdyż obie te gry się różnią i nie należą do tej samej odmiany gatunku. Dyskusja która jest lepsza nie ma najmniejszego sensu to tak jakby porównywać Battlefielda z Call of Duty, co prawda oba są FPSami ale różnią się w gameplayu.
Życzę ci dalszych chęci i zapału do pisania takich świetnych recenzji.
Pozdrawiam Winking
Szukaj
Odpowiedz
szymekw94 Offline
n00b
*
Liczba postów: 0
30-08-2013, 17:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2013, 17:56 przez Dark Archon.)
Bardzo dobra recenzja.DOTA to ciekawa gra, jednak na początku może trochę odstraszać masa przedmiotów, postaci itp. Mi zawsze podobała się w tej grze interakcja z otoczeniem np. ścinanie drzew, czy też "zjadanie" ich przy pomocy przedmiotu po to aby uzupełnić zdrowie. Smiling

PS. Do użytkownika Ussurin. W LoL'u nie występuje tak zwane pay to win, runy można kupić tylko i wyłącznie za pomocą punktów zdobywanych poprzez granie. (dodałem to żeby wszystko było jasne) Smiling
Szukaj
Odpowiedz
kesal Offline
n00b
*
31-08-2013, 00:46
to która gra jest lepsza zawsze kłócę się z kumplem, bo on uważa ze to własnie loljest trudniejszy i ma więcej strategii.pomimo tego iż uważa się lola za bardziej dynamiczną to wg mnie jest strasznie powolny,nie sądzicie?i ta cukierkowa grafa...
Szukaj
Odpowiedz
Cziku Offline
n00b
*
31-08-2013, 02:42
Spoko recenzja. Dota jest naprawdę świetną grą polecam każdemu.
Szukaj
Odpowiedz
Pchelkson Offline
Pong
*
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 4
31-08-2013, 11:40
Myślę że warto było by zaznaczyć również w recenzji o tym jak bardzo społeczność DOTY różni się od tej LoLowej. Jest tu małe prawdopodobieństwo że po nieudanym ataku na wroga zakończonym twoją śmiercią, koledzy z drużyny zrobią naskok na ciebie, twoją rodzinę i twoich przodków. A w przypadku zapytania o jakiś aspekt gry - doradzą, zamiast zwyzywać od noobów. Sam swego czasu napisałem krótki tekst poświęcony tylko temu aspektowi Smiling
Szukaj
Odpowiedz
andzej6na9 Offline
Banned
Liczba postów: 5
31-08-2013, 11:52
recenzencka rzetelnosc ;/ taaaa, gowno gowno gowno! LoL jest o milaird razy lepszy, a nawet o tym nie wspomnisz! zalosna recenzja!
Szukaj
Odpowiedz
szwarcu22ssj4 Offline
n00b
*
31-08-2013, 19:42
za malo gralem w dote zeby filozofowac, jednak pchelkson ma racje jezeli chodzi o roznice w zachowaniu graczy. w lolu jestes albo besztany bo grasz zle,albo za to ze grasz dobrze i kradniesz frgi.
graj i daj grac innym
Szukaj
Odpowiedz
Bowser Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
01-09-2013, 10:14
andzej6na9 nie obrażaj serii DOTA bo gdyby nie ona nie było by twojej najukochańszej gry
Szukaj
Odpowiedz
Mkali Offline
Pan od ostówek
*
Liczba postów: 896
Liczba wątków: 47
Reputacja: 223
01-09-2013, 18:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2013, 18:22 przez Mkali.)
Podpisuje się pod recenzją Insajda i wypowiedzi Pchelksona. Dota jest bardziej otwarta dla nowych graczy, którzy chcieliby nauczyć się gry. Podczas rozgrywki przyjemnie mi się konwersowało z ludźmi z całego świata, gdyż jest kultura. w LoLu jest gorzej bo jak chcesz coś napisać to widzisz bluzgi itp. Polecam serdecznie bo Valve wykonało kawał świetnej roboty.

Podpisuje się pod recenzją Insajda i wypowiedzi Pchelksona. Dota jest bardziej otwarta dla nowych graczy, którzy chcieliby nauczyć się gry. Podczas rozgrywki przyjemnie mi się konwersowało z ludźmi z całego świata, gdyż jest kultura. w LoLu jest gorzej bo jak chcesz coś napisać to widzisz bluzgi itp. Polecam serdecznie bo Valve wykonało kawał świetnej roboty.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Aleksander Piotrowski Offline
Devil Wielki
*
Liczba postów: 10
02-09-2013, 18:56
Zgadzma się z wami, ale tlyko na East, na West nie ma aż tak dużego flame'u
Szukaj
Odpowiedz
Grodek Offline
Mistrz organizacji™
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 9
Reputacja: 170
02-09-2013, 20:56
Ja próbowałem swoich sił podczas bety, która była "zamknięta" Torll Ogólnie niby to gry MOBA ale w każdą gra się inaczej. Ogólnie nie jestem miłośnikiem DOTY ale też nie jestem LoLowym fanboyem. Każdy gra w co mu się podoba.
[Obrazek: 2cRw2zi.png]
Szukaj
Odpowiedz
Nosferatu Offline
n00b
*
05-09-2013, 13:01
Nigdy nie grałem w podobne gry i jest to moje pierwsze spotkanie z grą MOBA, ale przyznać muszę że gra mi się świetnie. Po przeczytaniu samej recenzji mam ochotę ponownie zagrać.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-05-2025, 00:06 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.