Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Księga Życzeń i Zażaleń v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

XboxLive i PSN w Kolekcjach?
Ankieta: Importowanie XBL w Kolekcjach?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, to bardzo przydatne
39.13%
9 39.13%
Nie, lepiej koduj coś innego leniu
60.87%
14 60.87%
Razem 23 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
XboxLive i PSN w Kolekcjach?
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
01-10-2013, 21:34
Czy chcielibyście zobaczyć możliwość importowania swoich konsolowych bibliotek z PS3/Vity i Xboksa 360?

Sony broni się rękami i nogami przed możliwością pobierania danych z ich serwerów, więc to raczej plan na odległą przyszłość, ale XBL jest w miarę otwarty i pobranie takich informacji nie powinno sprawiać problemu.

Dzięki takiej funkcjonalności można by, podobnie jak w przypadku naszej integracji ze Steamem, za pomocą jednego kliknięcia zaimportować każdą grę, która znajduje się w naszej kolekcji (gry z Xbox Live Arcade oraz płytówki które uruchomiliście przynajmniej jeden raz).

Dlaczego pytam?
Nie jestem pewien, czy takie rozwiązanie ma sens. Steam ma to do siebie, że nie da się na nim "pożyczyć" gry - wszystko w naszej bibliotece należy do nas. W przypadku XBL sprawa wygląda inaczej - jeżeli użytkownik często gra na pożyczanych płytkach, sensowność importowania gier "do kolekcji" staje się wtedy zerowa.
Szukaj
Odpowiedz
HackBoy Offline
BANNED
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja: 77
01-10-2013, 21:42
A co z możliwością importu z origin-a? Coraz więcej osób ma tam konta i coraz więcej gier go wymaga... może to dobry pomysł?
Szukaj
Odpowiedz
ktosiu100 Offline
Allschool
**
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 14
Reputacja: 14
02-10-2013, 15:08
Według mnie lepiej dopracować improtowanie gier ze steama. Ostatnio dodałem na steama wszystkie gry z zaległych bundli a po połączeniu, do mojej kolekcji na forum przybyło tylko kilka gier.
[Obrazek: 76561198056146311.png]
^
|
|
|

Chętnie każdego przyjme

Szukaj
Odpowiedz
SebastianL92 Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 149
Liczba wątków: 16
Reputacja: 3
02-10-2013, 18:02
(01-10-2013, 21:34)Dark Archon napisał(a): Nie jestem pewien, czy takie rozwiązanie ma sens. Steam ma to do siebie, że nie da się na nim "pożyczyć" gry - wszystko w naszej bibliotece należy do nas. W przypadku XBL sprawa wygląda inaczej - jeżeli użytkownik często gra na pożyczanych płytkach, sensowność importowania gier "do kolekcji" staje się wtedy zerowa.

Podobnie jest i z PS3. Kupiłem używaną konsolkę, gdzie już było pare achievmentów z gier, któtych na oczy nawet nie widziałem, ale raptr o tym nie wie i zimportował wszystko. Już nie mowa o tym, że jest kilka gier, które uruchomiłem raz, później sprzedałem/wymieniłem.

Nie do końca widzę sens w tego typu rozwiązaniu.
[Obrazek: Metroid_signature_by_sEbeQ13.jpg]
3DS FC: 0301-9800-4470
Nintendo ID: SebastianL92
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-06-2025, 22:47 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.