13-11-2013, 11:23
Witam!
Mam pytanie o Steama, a właściwie o Allegro.
Ostatnio chciałem kupić Max Payne 3. Wszedłem na allegro i tam najtańsza oferta w formie kodu.
Kupiłem, chciałem dodać grę do Steam ale nie zadziałało.
Okazało się, że to taka wersja, do której "musisz posiadać własną kopię gry" - co doczytałem w aukcji dopiero po zakupie
No nic. Ściągnąłem z torrenta, zainstalowałem, wpisałem kod i... ACTIVATION COMPLETE!
Wszystko działa, aktualizacje z Rockstar się robią, ale:
Czy to jest legalne? Skąd ci sprzedawcy biorą wskanowane z pudełek kody a nie sprzedają fizycznie pudełek?
Wyjaśnijcie ten proceder proszę.
I pytanie drugie:
Często kupuję na allegro steam gifty oraz kody "dodaj grę do steam". Wszystko jak do tej pory działa mi prawidłowo i muszę przyznać, że pograłem w super fajne gierki za 15-50 zł, za które w wersji pudełkowej musiałbym zapłacić ponad 100 zł.
Ale - czy to jest w pełni legalne? Czy mogą mi zablokować CAŁE konto steam?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Adam
Mam pytanie o Steama, a właściwie o Allegro.
Ostatnio chciałem kupić Max Payne 3. Wszedłem na allegro i tam najtańsza oferta w formie kodu.
Kupiłem, chciałem dodać grę do Steam ale nie zadziałało.
Okazało się, że to taka wersja, do której "musisz posiadać własną kopię gry" - co doczytałem w aukcji dopiero po zakupie

No nic. Ściągnąłem z torrenta, zainstalowałem, wpisałem kod i... ACTIVATION COMPLETE!
Wszystko działa, aktualizacje z Rockstar się robią, ale:
Czy to jest legalne? Skąd ci sprzedawcy biorą wskanowane z pudełek kody a nie sprzedają fizycznie pudełek?
Wyjaśnijcie ten proceder proszę.
I pytanie drugie:
Często kupuję na allegro steam gifty oraz kody "dodaj grę do steam". Wszystko jak do tej pory działa mi prawidłowo i muszę przyznać, że pograłem w super fajne gierki za 15-50 zł, za które w wersji pudełkowej musiałbym zapłacić ponad 100 zł.
Ale - czy to jest w pełni legalne? Czy mogą mi zablokować CAŁE konto steam?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Adam