Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Kieszonkowe v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Wybór konsoli
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Wybór konsoli
Dantenumbertwo Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 17
Reputacja: -1
25-01-2014, 23:04
Założyłem ten temat ponieważ nigdy nie grałem na żadnych Gameboyach i tym podobnych i chciałbym prosić o pomoc co do wyboru takowej konsoli ponieważ po obejrzeniu materiałów na Arhn.eu oraz zagraniu w pokemony przetłumaczone przez Dark Archona wciągneły mnie takie klimaty i chciałbym wejść w to głębiej. Od razu mówię że nie chce żadnej z nowych konsol typu Nintendo 3DS gdyż zwyczajnie nie mam na nie kasy. Jeśli ktoś już chciałby mi pomóc prosiłbym o wskazanie różnicy pomiędzy różnymi modelami i objaśnienie mniej więcej co i jak.
Szukaj
Odpowiedz
Dymek Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 28
Reputacja: 27
25-01-2014, 23:08
Powiedz nam w co lubisz grać, jakie gatunki gier, czy chcesz konsole stacjonarną czy przenośną, czy jesteś zainteresowany graniem po sieci. Bez tak podstawowych danych nie możemy ci w żaden sposób pomóc.

Ps. Skoro "nie grałem na żadnych Gameboyach " to w jaki sposób zagrałeś w pokemony przetłumaczone przez Archona?
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
25-01-2014, 23:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2014, 23:12 przez guy_fawkes.)
Jeśli z tego materiału Archona (http://arhn.eu/2013/03/linia-game-boy/) nie potrafisz wyciągnąć konkretnych informacji, to nie wiem, co jeszcze można dla Ciebie zrobić. W tym filmie jest wszystko, co powinieneś wiedzieć. Nawet ja, który nie miałem nigdy żadnego GameBoya, po jego obejrzeniu mogę już szukać konsoli w ciemno. Oglądanie ze zrozumieniem nie jest takie trudne, naprawdę... O DS-ach i grach na nie też sporo informacji przewinęło się przez Arhn.eu - zwłaszcza recenzji.
I jeszcze jedno: nie grałeś na żadnym GameBoyu, ale z przetłumaczonymi przez Archona Pokami kontakt miałeś... Skeptical Fry
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dantenumbertwo Offline
Atari 2600
*
25-01-2014, 23:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2014, 23:13 przez Dantenumbertwo.)
Na Pokemony przetłumaczone przez Dark Archona natknąłem się przez kanał Judimakefun na youtubie zainteresowały mnie pokemony no i jeszcze wtedy je ściągnąłem( tak kiedyś piraciłem) ale to się zmieniło. Winking Lubię każdy gatunek gier więc nie robi mi to różnicy może troszke faworyzuje gry RPG. Nie chce grać narazie chce poprostu ogarnąć w domowej ciszy co i jak z taką konsolką i grami na nią prosiłbym o wyjaśnienie niektórych aspektów co do konsoli przenośnej jak i stacjonarnej.
Szukaj
Odpowiedz
Dymek Offline
Commodore 64
**
25-01-2014, 23:15
Pierw musisz sam wiedzieć o co chcesz się pytać, nie będziemy zgadywać o co ci chodzi. Powiedz co ci chodzi po głowie i czego nie rozumiesz a możliwe, że ci pomożemy.
Szukaj
Odpowiedz
Dantenumbertwo Offline
Atari 2600
*
25-01-2014, 23:20
Chciałbym zapytać jaka konsola jest w miarę tania i w miarę łatwo ją kupić aby na dzień dzisiejszy ogarnąć jakieś gry na nią i troszkę pograć aby zobaczyć czy warto zbierać na konsole nowej generacji czyli np wczesniej wspomniany nintendo 3DS. Przykładowo czym różni się np Gameboy advance od Gameboy Advance Sp. Zapewne były jakieś słabsze konsole jesli chodzi o pomysł na nie jak w każdej generacji więc wolę zapytać aby mieć pełne rozeznanie jaką konsole kupić na początek żeby przykładowo nie kupić jednej z gorszych.
Szukaj
Odpowiedz
Dymek Offline
Commodore 64
**
25-01-2014, 23:25
Na dzień dzisiejszy polecam ci osobiście Xboxa 360 lub Playstation 3. Obie te konsole mają na dzień dzisiejszy bardzo rozbudowaną bibliotekę gier w przeciwieństwie do next genów. O dokładnych różnicach między tymi konsolami poczytaj w internecie ponieważ były tysiące takich tematów i nie widzę sensu powtarzania tego samego. Jeżeli jesteś zainteresowany różnicami między Gameboyami to Archon zrobił bardzo fajny i ciekawy film na ten temat. http://www.youtube.com/watch?v=2j2ztFEvwr0
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
25-01-2014, 23:45
Ze starszych konsol stacjonarnych warto kupić PS2. Niski koszt konsoli i masa dobrych gier w niskich cenach, o ile oczywiście ktoś nie szuka tytułów naprawdę rzadkich. Całkiem niezła opcja na początek.
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
ZłotyPstryk Offline
Charizard Master
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 6
Reputacja: 64
26-01-2014, 00:13
To ja dopiszę jeszcze coś na temat konsol przenośnych nintendo. Oprócz wcześniej wspomnianego filmu, masz tu jeszcze link do konfrontacji konsol z serii DS: http://arhn.eu/2010/05/starcie-nintendo-ds/

Najwięcej tytułów na przenośne konsole nintendo można ograć posiadając Nintendo DS, albo DSlite. Osobiści polecam tę drugą ze względu na lepsze ekrany i ogólną trwałość konsoli. Można na nich pograć w tytuły z GBA i DS, ale gry z GB i GBC na nich już nie ruszą.

DSi służy tylko do gier z DS.

We wszystkie tytuły na konsole przenośne Nintendo zagrasz posiadając Nintendo 3DS (gry 3DS i DS) i GameBoy Advance, który to obsługuje gry od najstarszego gameboya po GBA.
Mój blog: http://zloteprzypadkipstryka.blogspot.com/
Mój Deviantart: http://pstryk5.deviantart.com
Moja Zupa: http://pstryk.soup.io [NSFW]
Nintendo ID: ZlotyPstryk, Instagram: zlotypstryk
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
ichabod Offline
Rycerzyk Sony
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 4
Reputacja: 231
26-01-2014, 00:49
Bierz Nintendo DS. Tanie, masa gier (również tanich), do wyboru do koloru. A jak weźmiesz wersję DS Lite, to i w gry z Gameboya Advance będziesz mógł grać
[Obrazek: 2012-12-21_1230.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Veinitive Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 6
Reputacja: 5
26-01-2014, 05:11
Osobiście sam niedawno zacząłem przygody z konsolami. Moją pierwszą konsolą(nie licząc dzieciństwa - Amiga) jest PSX, którego kupiłem dwa miesiące tematu. Przedwczoraj kurier przywiózł mi PS2 i aktualnie szukam gier, które mnie zainteresują. Polecam Ci zacząć od starszych konsol, troszkę poczytać i pooglądać. Na arhn.eu jest masa artykułów, recenzji, a nawet tematów o konsolach więc bierz się do roboty, bo piękny dzień się zaczyna.

A jeśli chodzi o konsole kieszonkowe moim pierwszym zakupem aż do teraz jest konsola Nintendo 3DS. Nie dość, że przez problemu można grać w gry z Nintendo DS to konsola posiada całkiem przyzwoitą cenę.
Szukaj
Odpowiedz
Grodek Offline
Mistrz organizacji™
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 9
Reputacja: 170
26-01-2014, 13:08
Dla mnie jeśli chodzi o kieszonsolki to możesz podzielić to na 2 typy: gry starsze albo nowsze. Dla nowszych weź 3DSa do odpalania gier z 3DSa i DSa, a do tych starszych weź GameBoy Advance, najlepiej w wersji SP (choć niektórym przeszkadza rozmiar). Na nim możesz odpalić gry od pierwszego GB aż do GBA.
[Obrazek: 2cRw2zi.png]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 09-05-2025, 12:02 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.