Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... v
« Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 ... 43 Dalej »

Skryci w cieniu
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Skryci w cieniu
Prometheus Offline
Pong
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
03-02-2014, 23:00
Jako gracz z długim stażem, ze skradankami za pan brat jestem od niedawna i dlatego skupię się raczej na nowszych tytułach niż klasyce gatunku. Jeżeli więc jesteście ciekawi świeższego spojrzenia na temat - zapraszam do lektury.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Skryci w cieniu
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
stasiek19 Offline
Grzybiarz
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 8
03-02-2014, 23:42
Co to za gra z miniaturki?
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Prometheus Offline
Pong
*
04-02-2014, 00:41
@ stasiek19 - jeżeli masz na myśli to co ja, to Deus Ex: Human Revolution - The Missing link. DLC, ale z tych wyjątkowo długich (5h albo i więcej) i dobrych. Chociaż podstawka IMO minimalnie lepsza.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
stasiek19 Offline
Grzybiarz
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 8
05-02-2014, 00:09
Och, fajnie. Z tego co wiem to w obecnym CDA jest Deus Ex HR
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
FireStorm Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 91
Liczba wątków: 4
Reputacja: 30
05-02-2014, 20:39
Muszę przyznać, że zawiodłem się na wpisie. Podtytuł wprost mówi o świeżym spojrzeniu, ale takowego w tekście brak. To raczej scharakteryzowanie dzisiejszych "skradanek" oraz opisanie ogólnych założeń podgatunku, natomiast nie ma mowy o patrzeniu w innym świetle na sprawę. Zaczynając grać w szachy nie zrobię nic odkrywczego przytaczając zasady oraz opisując szachownicę - takie informacje znajdę nawet w opisie na wikipedii. Z tego względu sam wpis nie wydaje się pasować do serwisu pokroju arhn.eu - dla doświadczonego gracza to elementarz, a dla mniej wtajemniczonego odbiorcy (który pewnie nie przegląda takich stron, ale to swoją drogą) jest zbyt ogólna. Brak ikonicznych serii, których niedawno wydane odsłony mogą zachęcić do kupna dzisiejszymi rozwiązaniami i grafiką (Splinter Cell, nadchodzący nowy Metal Gear Solid, Thief), ale także tworów nowych, jak chociażby gier z Batmanem (skoro jest Assassin's Creed, to dlaczego nie?) czy, całkiem oryginalnego w tym gronie, Mark of the Ninja. Przy okazji można by napomknąć o wpływie "skradanek" na pozostałe gatunki - w końcu każda sztandarowa seria FPS-ów posiada swój etap stealth. Nie wystarczy tylko pod koniec wspomnieć, ze temat jest obszerny, bo to żadne usprawiedliwienie. Po świeżym spojrzeniu oczekiwałem czegoś więcej niż niepełnego elementarza.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Prometheus Offline
Pong
*
05-02-2014, 21:35
@ FireStorm (GOL) - to miał być po prostu przyjemny, niedługi tekst do poczytania. To nie "inne spojrzenie", tylko spojrzenie amatora w temacie, a więc przede wszystkim gry świeże (nowe), a nie staroszkolne sztandarowe serie czy mniej znane indyki. Jest sporo ludzi, którzy tematem się nie interesują, choć mogliby i dla miedzy innymi takich osób ten tekst powstał (nie prowadzę statystyk, bo i w tym przypadku nie widzę sensu).

Ba, jest też sporo ludzi, którzy do danej serii przekonują się dopiero grając w remake czy reboot - zdarza się to również, i to dość często, w profesjonalnych redakcjach, takich jak CD-Action. Powody tego są różne. To, że nie grałem we wszystkie "must have" skradanki (których swoją drogą jest mnóstwo na różnych platformach i a). nie mam na to czasu b). ) nie mam tych wszystkich konsol i nie czuję potrzeby ich posiadania) oznacza, że nie mogę się na temat wypowiedzieć (a w tym przypadku napisać o tym art. publicystycznego).
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-05-2025, 13:53 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.