Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... › Newsy v
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 44 Dalej »

Steam umożliwia teraz strumieniowanie gier w sieci domowej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Steam umożliwia teraz strumieniowanie gier w sieci domowej
Jedrek Offline
#YOLO
Redakcja
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 112
Reputacja: 79
22-05-2014, 02:51
Valve udostępniło dla wszystkich użytkowników platformy Steam usługę "domowego strumieniowania" gier. Pozwala ona przesyłać obraz i dźwięk z bardziej wydajnego komputera do innych urządzeń podłączonych do sieci lokalnej oraz zdalnie prowadzić na nich rozgrywkę.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Steam umożliwia teraz strumieniowanie gier w sieci domowej
Szukaj
Odpowiedz
szezjo Offline
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
22-05-2014, 20:50
Byłem podjarany tą funkcją do czasu aż sam jej nie przetestowałem Grinning Może wina jest w moim sprzęcie, lecz niestety DOTA 2, Dead Island Epidemic, Battlefield 2 czy nawet Super Crate Box nie chciały się strumieniować. O dziwo jednak, gry non-steamowe działały bez problemu, a testowałem między innymi UT2004 i Lego Racers (choć w tym drugim były pewne problemy z sterowaniem).

Inaczej mówiąc.. Valve niech to naprawi, bo była to dość obiecująca funkcja, a wyszło jak wyszło.. chyba, że u innych działa lepiej Winking
Szukaj
Odpowiedz
pojeemniko Offline
Gwałciciel języka™
*
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 4
Reputacja: 16
22-05-2014, 21:03
Osobiście też jestem podjarany tą funkcją i niemal natychmiast zacząłem ją testować. Strumieniowałem z komputera stacjonarnego (dosyć mocnego) na laptop sprzed 10 lat (bardzo słaba karta graficzna, procesor około 1.7 GHz). Aby pokazać jak słaby sprzętowo jest ten laptop dodam, że FTL chodzi mi w mniej niż 10 FPSów. Głównie sprawdzałem gry ze steama: FTL, The binding of Isaac, Civ 5 oraz Batman Arkham Asylum. Wszystkie działały sprawnie i płynnie (mimo bardzo słabego łącza, co chwile wyświetlał się napis "slow network", chociaż udało się zachować płynność rozgrywki), oprócz Batmana, który od czasu do czasu miał sekundową przerwę. Ciekawym faktem jest to, że strumieniowanie polega na przechwytywaniu obrazu nie tylko gier, ale obrazu wyświetlanego na monitorze komputera strumieniującego. Jest to według mnie bardzo duży minus, ponieważ niemożliwe jest strumieniowanie oraz korzystanie z komputera naraz.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 17-06-2025, 23:32 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.