Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Multiplatform v
« Wstecz 1 2 3 4

Mass Effect
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Mass Effect
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
18-01-2012, 14:46
Mass Effecta nie trzeba chyba nikomu przedstawiać? Jeden ze sztandarowych tytułów Bioware/EA. Część trzecia trafi do sklepów "lada miesiąc" zarówno na PC, jak i PS3 oraz Xboksie.

Ale to na wersję PC chciałem ponarzekać. A raczej na Electronic Arts, dystrybutora gry. Niech się smażą w piekle.

Wyobraźcie sobie, że kupujecie ME1 na Steamie. Przed premierą Mass Effect 2 dowiadujecie się, że druga część pozwoli zaimportować sejwy z jedynki, kupujecie więc dwójkę na Steamie... a potem podobną funkcję ma oferować trójka, tylko że... EA zdecydowało, że Mass Effect 3 nie trafi na Steam, a wyłącznie na ich głupawego, konkurencyjnego "Origina". Nawet jeśli Steamowe sejwy będzie dało się zaimportować tą metodą, niech EA wie, że ja PC-towej wersji tej gry nie kupię tak długo jak będzie zmuszała mnie do korzystanie z ich durnowatej usługi. Przykro mi EA, podobnie jak Ubisoft ze swoim uPlay, tracicie kolejnego pecetowego klienta!
Szukaj
Odpowiedz
Matheos Offline
Hejter Hejterów
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
18-01-2012, 17:06
No cóż Archon, Ja tam osobiście nie mam nic Do Origina jak i Platformy Steam. Więc nie przeszkadza mi Fakt że po premierze będzie trzeba Mass Effecta 3 zarejestrować na Originie i niczym więcej, ponieważ wcześniejsze części kupiłem w Wersji Pudełkowej {A nie jak ty Cyfrowej} więc Tako jakich {chyba} problemów z wczytaniem wydarzeń z poprzedniej części nie będzie :p
Mogę Jedynie życzyć tobie Archon { i ludziom mającym podobną opinie do twojej :p} żeby Najnowszy Mass Effect Pojawił się na Steame Nie później niż miesiąc po premierze albo nawet wcześniej :p

Szukaj
Odpowiedz
darthbercik Offline
Legendarny 69alfonso69
**
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 5
Reputacja: 6
18-01-2012, 23:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2012, 23:40 przez darthbercik.)
Dystrybucja gier coraz to bardziej baranieje... Kiedyś za starych czasów ledwo się kojażyło co to steam, teraz kiedy steam jest jedną z największych platform oferujących nam gry, dodatki etc. Inni dystrybutorzy pewnie pomyśleli w ten sam sposób "skoro oni mają taką platforme, z taką ilością użytkowników, to my też musimy" Na cholere mi 10 programów, po to by odpalić pare gier ?? ( assassin - uplay, battlefield 3 - origin itd. ) Tak samo pomysły na dodawanie do edycji pudełkowej kodów, bez których żadna gra nie zadziała jeśli nie będziemy posiadać połączenia internetowego.

Albo mi się zdaje, albo nie długo cała branża sprzedająca gry spadnie na łeb, na szyje.
Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
18-01-2012, 23:44
(18-01-2012, 23:40)darthbercik napisał(a): Albo mi się zdaje, albo nie długo cała branża sprzedająca gry spadnie na łeb, na szyje.

To żeś wymyślił :p Zdaje Ci się, spokojnie Smiling

Z tymi "platformami" to trochę jak z konsolami - grasz w 2 części na xboxie a trzecia wychodzi tylko na ps3. Trochę bez sensu bo zazwyczaj jest raczej na odwrót (patrz: Tekken, FF). Rozumiem Archon Twoje rozdrażnienie bo sam nie lubię takich sytuacji. Tak czy siak nic z tym teraz nie zrobisz, trzeba czekać albo przeboleć :/
Szukaj
Odpowiedz
boro Offline
One man army
*
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
31-01-2012, 00:33
Spokojnie, zapewne pojawi się odpowiednia łatka lub narzędzie scenowe do tego, co nie zmienia faktu ze cały ten origin to jedna wielka kpina, ile ja się na to na wkurzałem podczas grania w BF3.
Dla mnie większy problem to wersja Xboxowa. Bo chciał bym kupić EK w wersji PL ale nauczony doświadczeniem z 2 i jej niekompatybilnością z dodatkami (tego chooja z EA pl co do tego doprowadził najchętniej bym obił) będę zmuszony kupić wersję Ang. Tak na wszelki wypadek ~~
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
31-01-2012, 01:41
Nie boisz się, że sejwy z wersji PL nie zadziałają z wersją EN?
Szukaj
Odpowiedz
boro Offline
One man army
*
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
31-01-2012, 13:01
Nie. to mam obadane już przy okazji ME2 Smiling Na szczęście geniusze z rodzimego oddziału EA nie dobrali się do saveów. Gdyby to było uwalone do nawet bym 3 nie kupił.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-06-2025, 17:47 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.