Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 41 Dalej »

Otwierające się okna w firefoxie
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Otwierające się okna w firefoxie
Skrzynka Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
02-08-2014, 14:20
Witam,
otóż mam taki problem ,że w trakcie korzystania z przeglądarki mozilla firefox cały czas otwierają mi się nowe karty z reklamami i avast wykrywa virusy . Dzieje się to co około 5 minut i jest to bardzo denerwujące . Proszę o pomoc , ponieważ jestem w tych sprawach zielony i nie mam pojęcia jak mogę to naprawić . Z góry dziękuję za pomoc .

Pozdrawiam,
Skrzynka.
Szukaj
Odpowiedz
RoniWorlds Offline
Pong
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 2
02-08-2014, 17:13
Instalowałeś jakieś oprogramowanie które miało ze sobą złośliwe oprogramowanie.
Te nowe okna w Firefox jaką mają na dzień dobry adres strony ??
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Skrzynka Offline
Pong
*
02-08-2014, 19:57
Raczej takich rzeczy nie instalowałem ( albo o nich nie wiem ) .
Adresy tych stron są przeróżne np takich gier http://lp.bigfarm.goodgamestudios.com/?c...tid=274453 albo e-darlink,reklamy metina itd..
Szukaj
Odpowiedz
WolandPL Offline
Profile achieved with Blast Processing™
**
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 8
Reputacja: 15
02-08-2014, 20:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2014, 20:08 przez WolandPL.)
Ściągnij ADW Cleaner, uruchom skanowanie, a następnie przepatrz pliki które znalazł (czasem wykrywa jako nieporządane sterowniki myszki albo klawiatury, więc można to odznaczyć) - resztę ustaw mu na wywalenie na zbity pysk i zresetuj komputer. Napisz, czy podziałało, jeśli nie - pomyślę nad czymś więcej.

Takie rzeczy się dzieją, gdy instalujemy coś klikając często "ok" do upadłego nie zwracając uwagi co instalator próbuje nam wcisnąć na siłę od jakiegoś pseudosponsora (toolbary, skróty, strony domowe itp) albo pobierając coś poprzez downloader zamiast bezpośrednio (kiedyś chyba strona "dobreprogramy" umożliwiała właśnie pobieranie z pomocą "asystenta", nie wiem jak jest teraz - ale potrafiły się w ten sposób pojawić różne różniste rzeczy na kompie).
Szukaj
Odpowiedz
Skrzynka Offline
Pong
*
02-08-2014, 22:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2014, 22:09 przez Skrzynka.)
A jak usune wszystko co on wykrył to może się coś stać ,bo nie zabardzo wiem co mi jest potrzebne ;/

(02-08-2014, 20:06)WolandPL napisał(a): Ściągnij ADW Cleaner, uruchom skanowanie, a następnie przepatrz pliki które znalazł (czasem wykrywa jako nieporządane sterowniki myszki albo klawiatury, więc można to odznaczyć) - resztę ustaw mu na wywalenie na zbity pysk i zresetuj komputer. Napisz, czy podziałało, jeśli nie - pomyślę nad czymś więcej.

Takie rzeczy się dzieją, gdy instalujemy coś klikając często "ok" do upadłego nie zwracając uwagi co instalator próbuje nam wcisnąć na siłę od jakiegoś pseudosponsora (toolbary, skróty, strony domowe itp) albo pobierając coś poprzez downloader zamiast bezpośrednio (kiedyś chyba strona "dobreprogramy" umożliwiała właśnie pobieranie z pomocą "asystenta", nie wiem jak jest teraz - ale potrafiły się w ten sposób pojawić różne różniste rzeczy na kompie).
link do logów : http://wklejto.pl/208136
powiedz mi co mam odznaczyć jak możesz Smiling
Szukaj
Odpowiedz
WolandPL Offline
**
02-08-2014, 23:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2014, 23:24 przez WolandPL.)
Mi się jeszcze nie zdarzyło, aby coś stało się z komputerem z powodu używania ADW Cleanera, wręcz przeciwnie - zawsze poprawiał sytuację. Tylko czasem po prostu potrafi wywalić zarażony plik z jakiegoś programu, który jest zainstalowany na komputerze - pozostaje wtedy albo taki nadgryziony program (jeśli nie działa) wywalić i zapomnieć/zainstalować na nowo.

Jeśli się obawiasz że coś może się niedobrego stać, utwórz punkt/kopię przywracania systemu Windows - gdy wyskoczy BSOD albo problem z uruchomieniem bądź będzie tracił stabilność w czasie pracy (raczej wątpliwe, chyba że jakiś wirus zmodyfikował pliki systemowe i dlatego coś zostało wywalone - w takim przypadku najlepszym lekarstwem oprócz antywira jest formatowanie), narzędzie naprawy przywróci windę do tego zapisu w którym została uruchomiona poprawnie i po kłopocie.

Nie znam się dokładnie na WSZYSTKICH rzeczach z logów które mi dałeś, aż tak głęboko w tym nie siedzę - ale szybki rzut okiem pokazuje że masz naprawdę mnóstwo syfu. Kiedy ostatnio czyściłeś coś na kompie? I nie pytam się o kurz Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Skrzynka Offline
Pong
*
02-08-2014, 23:28
(02-08-2014, 23:17)WolandPL napisał(a): Mi się jeszcze nie zdarzyło, aby coś stało się z komputerem z powodu używania ADW Cleanera, wręcz przeciwnie - zawsze poprawiał sytuację. Tylko czasem po prostu potrafi wywalić zarażony plik z jakiegoś programu, który jest zainstalowany na komputerze - pozostaje wtedy albo taki nadgryziony program (jeśli nie działa) wywalić i zapomnieć/zainstalować na nowo.

Jeśli się obawiasz że coś może się niedobrego stać, utwórz punkt/kopię przywracania systemu Windows - gdy wyskoczy BSOD albo problem z uruchomieniem bądź będzie tracił stabilność w czasie pracy (raczej wątpliwe, chyba że jakiś wirus zmodyfikował pliki systemowe i dlatego coś zostało wywalone - w takim przypadku najlepszym lekarstwem oprócz antywira jest formatowanie), narzędzie naprawy przywróci windę do tego zapisu w którym została uruchomiona poprawnie i po kłopocie.

Nie znam się dokładnie na WSZYSTKICH rzeczach z logów które mi dałeś, aż tak głęboko w tym nie siedzę - ale szybki rzut okiem pokazuje że masz naprawdę mnóstwo syfu. Kiedy ostatnio czyściłeś coś na kompie? I nie pytam się o kurz Grinning
Ostatnio kompa czyściłem jakieś 3 miechy temu Laughing
Powiesz mi może jak ustawić kopie zapasową systemu ,bo zabardzo nie wiem Laughing
Tak wiem jest to proste ,ale jestem w tym zielony ;/
mam windowsa 8.1
Szukaj
Odpowiedz
WolandPL Offline
**
02-08-2014, 23:39
Szukaj
Odpowiedz
HackBoy Offline
BANNED
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja: 77
03-08-2014, 00:37
Ja polecam program YAC. Po zainstalowaniu masz proste menu. Klikasz przycisk od skanowania i przejrzy cały komputer łącznie z rejestrem i wtyczkami w przeglądarkach. Jest też opcja skanowania antywirusowego, oraz ochrony. Krótko mówiąc działa także jako antywirus.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
[Obrazek: 2efkgah.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 11-05-2025, 09:11 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.