Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam,
otóż mam taki problem ,że w trakcie korzystania z przeglądarki mozilla firefox cały czas otwierają mi się nowe karty z reklamami i avast wykrywa virusy . Dzieje się to co około 5 minut i jest to bardzo denerwujące . Proszę o pomoc , ponieważ jestem w tych sprawach zielony i nie mam pojęcia jak mogę to naprawić . Z góry dziękuję za pomoc .
Pozdrawiam,
Skrzynka.
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Instalowałeś jakieś oprogramowanie które miało ze sobą złośliwe oprogramowanie.
Te nowe okna w Firefox jaką mają na dzień dobry adres strony ??
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 8
Reputacja:
15
02-08-2014, 20:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2014, 20:08 przez WolandPL.)
Ściągnij ADW Cleaner, uruchom skanowanie, a następnie przepatrz pliki które znalazł (czasem wykrywa jako nieporządane sterowniki myszki albo klawiatury, więc można to odznaczyć) - resztę ustaw mu na wywalenie na zbity pysk i zresetuj komputer. Napisz, czy podziałało, jeśli nie - pomyślę nad czymś więcej.
Takie rzeczy się dzieją, gdy instalujemy coś klikając często "ok" do upadłego nie zwracając uwagi co instalator próbuje nam wcisnąć na siłę od jakiegoś pseudosponsora (toolbary, skróty, strony domowe itp) albo pobierając coś poprzez downloader zamiast bezpośrednio (kiedyś chyba strona "dobreprogramy" umożliwiała właśnie pobieranie z pomocą "asystenta", nie wiem jak jest teraz - ale potrafiły się w ten sposób pojawić różne różniste rzeczy na kompie).
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja:
77
Ja polecam program YAC. Po zainstalowaniu masz proste menu. Klikasz przycisk od skanowania i przejrzy cały komputer łącznie z rejestrem i wtyczkami w przeglądarkach. Jest też opcja skanowania antywirusowego, oraz ochrony. Krótko mówiąc działa także jako antywirus.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"