Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 Dalej »

Internet w PS2 dzisiaj
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Internet w PS2 dzisiaj
atlantis Offline
Pong
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
03-09-2014, 20:51
Kupiłem sobie ostatnio konsolkę PS2 Slim, celem powrotu do starych, dobrych czasów. W tej chwili moją główną konsolą jest wciąż XB360 - mam długą listę gier do nadrobienia, zanim pomyślę o zakupie NextGena (zresztą nie wiem, czy wcześniej nie sprawię sobie PS3, żeby zagrać w parę exclusive'ów).

Jednak przechodząc do sedna sprawy:
Jak się okazało zakupiona konsola ma modchipa. Mnie to szczególnie nie interesuje, bo piratów po prostu nie używam.
Zastanawiam się jednak nad kilkoma kwestiami:

1) Jak wiadomo slim ma wbudowany port Ethernetowy. Warto konsolkę podpiąć do sieci? Istnieją jeszcze serwery umożliwiające grę on-line, czy już dawno je zamknięto?
2) Jeśli istnieją, to jak wygląda kwestia odpłatności za korzystanie z tych usług?
3) Czy mój modchip może tu być problemem? Istnieje możliwość zbanowania konsoli?
Szukaj
Odpowiedz
pojler Offline
Rycerz Sony
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja: 146
03-09-2014, 20:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2014, 20:54 przez pojler.)
Odpowiem ci tylko na pierwsze pytanie. Oficjalne serwery są już dawno zamknięte, zostały tylko fanowskie do niektórych gier, ale i one podupadają.
Szukaj
Odpowiedz
Len Offline
Pong
*
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 3
03-09-2014, 20:56
Niestety, jak wspominał Dark Archon w retro do ps2, Sony nie pomyślała o grach multiplayer online wcześniej. Starali się to potem jakoś... nadrobić ale wyszło to bardzo słabo i w konsekwencji był to niewypał. Zatem podłączenie ps2 do neta to tylko taki bajer i nic więcej.
Szukaj
Odpowiedz
Yohokaru Offline
Kaizoku konpyūta
**
Liczba postów: 75
Liczba wątków: 10
Reputacja: 6
03-09-2014, 21:12
Z tego co wiem można śmiało pograć w Call of Duty 3, Battlefield Modern Combat i chyba Tony Hawk's Pro Skater 3. Posprawdzałbym również ostatnie części NBA od 2K Sports. Modchip do gry online będziesz musiał wyłączyć, resetując szybko konsolę trzykrotnie w trakcie sekwencji bootowania.
Posiadane konsole:

PlayStation SCPH-9002
PSOne SCPH-102
PlayStation 2 SCPH-75004
PlayStation Portable E1000

Aktualnie ogrywane:
Ratchet & Clank(PS2)
Klonoa: Door to Phantomile(PS1)
Need for Speed High Stakes(PS1)
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
atlantis Offline
Pong
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 2
04-09-2014, 09:18
(03-09-2014, 21:12)Yohokaru napisał(a): Z tego co wiem można śmiało pograć w Call of Duty 3, Battlefield Modern Combat i chyba Tony Hawk's Pro Skater 3. Posprawdzałbym również ostatnie części NBA od 2K Sports. Modchip do gry online będziesz musiał wyłączyć, resetując szybko konsolę trzykrotnie w trakcie sekwencji bootowania.

Hmm... Trzykrotny reset nic nie dał, to znaczy nie wyświetliła się żadna notyfikacja, która potwierdziłaby wyłączenie modyfikacji. Tak ma być?
Poza tym pojler trochę wyżej wspominał, że istnieją już tylko nieliczne, fanowskie serwery. Na nich też można dostać bana za zmodyfikowaną konsolę?
Nadal istnieje może jakiś centralny serwis, odpowiednik XBox Live? Jeśli tak, to jakie funkcje pełni? Rozumiem, że PS2 to jeszcze nie te czasy, kiedy można było z sieci pobrać demka gier albo bawić się funkcjami społecznościowymi, jak zbieranie achievementów. Smiling

Co jeszcze mogę zrobić z PS2 podłączoną do sieci? Dałoby się np. zrobić coś, żeby konsola zobaczyła lokalny dysk sieciowy i odtwarzała z niego muzykę i filmy, albo nawet obrazy (rzecz jasna już posiadanych) gier?
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-06-2025, 04:05 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.