Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Mobilnie › Android v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Problem z kompilacją *.apk
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Problem z kompilacją *.apk
Hixovick Offline
NES
Liczba postów: 277
Liczba wątków: 99
Reputacja: 7
28-10-2014, 20:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2014, 20:08 przez Hixovick.)
Siemka.
Chciałem się trochę pobawić w modowanie aplikacji na Andka. Zaczynam od najprostszych. Z Flappy Bird wszystko było okej. Chciałem pobawić się zmienianiem grafiki w Don't touch the spikes. Do wypakowania plików z *.apk użyłem APK Tool. Wsyztsko okej. Zmieniłem grafikę ptaszków, nazwę samej aplikacji i parę wartości w mechanice gry. Problem jest z ponownym spakowaniem plików. Robiłem to nie raz, a pierwszy raz się spotykam z tym błędem. Wygląda to tak: http://imgur.com/f7KiZga . Poszperałem w Internecie i znalazłem, że sam muszę określić framework-res.apk z systemu. Nie za bardzo to rozumiem. Gdzie znajdę ten plik?

Instalator aplikacji robię sam przy pomocy aplikacji Clean Master.

Pozdrawiam.
Szukaj
Odpowiedz
Skalaw Offline
Programmer
*
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 3
Reputacja: 1
10-11-2014, 20:44
Prawdopodobnie chodzi o brakujące pliki resourców które są dostępne w Android SDK Winking
Szukaj
Odpowiedz
Hixovick Offline
NES
Liczba postów: 277
Liczba wątków: 99
Reputacja: 7
11-11-2014, 12:27
Plik framework-res.apk znalazłem w system/framework/, a wcześniej nie mogłem tego znaleźć, bo szukałem na jeszcze nie zrootowanym telefonie. Zupełnie o tym zapomniałem. Mój błąd, ale problem zostaje mimo określenia własnego framework-res.apk. Spróbuje z Android SDK.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 01-06-2025, 08:24 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.