29-01-2016, 20:51
Jakiś czas temu zacząłem pracę nad grą Super Maniek Bros. (Taki klon Super Mario Bros. na PC)
W tym momencie jest już ukończona i poprostu chciałem przedstawić swoją grę szerszej publiczności.
Na razie jest 5 poziomów (5 poziom to walka z bossem)
Tak więc pobierajcie grę (Nie to że Was zmuszam) i napiszcie w komentarzach jak gra się podobała 
!UWAGA!:TA GRA POSIADA BŁĘDY! Ta gra nie jest przygotowywana przez cały sztab ludzi, tylko przez 1 osobę. Pozatym nie umiem jeszcze tak za bardzo programować.
DOWNLOAD:
http://www.4shared.com/file/uiB6hrX3ce/S..._bros.html?
INNY DOWNLOAD (Na prośbę Banan9102)
http://www.mediafire.com/download/f7hkc1...+bros..exe
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 3
Reputacja:
28
Możesz wrzucić ją gdzieś indziej?
Prawdopodobnie skończyłem z gierkami.
(29-01-2016, 21:05)Banan9102 napisał(a): Możesz wrzucić ją gdzieś indziej? Wrzuciłem na MediaFire
Liczba postów: 62
Liczba wątków: 8
Reputacja:
5
Pograłem trochę i do 3 poziomu udało mi się tylko raz dotrzeć, to parę uwag : nwm z jakiegoś powodu często celownik mi znika, na początku tracę 1 życie mimo że nic nie zrobiłem/nikt nie strzelił i co do tego strzelania to nie udało mi się odkryć którym się strzela  nie mówiąc o tym że pierwsze 2 minuty spędziłem na tym jak mam sterować, jakiś opis by się przydał
Liczba postów: 158
Liczba wątków: 2
Reputacja:
25
W jakim narzędziu ta gra została zrobiona? Może i ja bym się pobawił w tworzenie gry
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 3
Reputacja:
28
Wygląda jak construct 2, musisz jeszcze wiele w niej naprawić:
-postać źle się obraca
-postać zaczepia się o pionowe ścianki bloków
-brak wyjaśnionego sterowania, tam się serio strzela? 
-jak ktoś wcześniej wspomniał, utraty życia 'za nic'
Prawdopodobnie skończyłem z gierkami.
Reputacja:
5
30-01-2016, 00:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2016, 00:32 przez Nysmar.)
Jednak mam za dużo wolnego czasu... 
Napisałeś że gra jest ukończona a ma sporo błędów, oprócz tych które się tu pojawiły to jeszcze można wyskoczyć poza mapę, boss na końcu nie stanowi wyzwania, dotarcie do niego to trzeba się pomęczyć, podczas gdy w finale właśnie boss się nie rusza, a jego "pociski" latają zbyt wolno i z za dużymi odstępami od sb ( te typki na każdej mapie są sto razy trudniejsze). Sam celownik się zacina podczas poruszania postacią.
I tak... tam się serio strzela
No i na koniec to strzelanie, naprawdę sterowanie postacią na "wsad", druga ręka na myszce by celować a strzelanie jest pod "C" ?
*Na końcu piszesz że za 2 część się zabierasz, z mojej strony rada napraw najpierw tą gierkę do poziomu w którym idzie w to normalnie grać a potem twórz kolejne
(29-01-2016, 22:24)Świdr napisał(a): W jakim narzędziu ta gra została zrobiona? Może i ja bym się pobawił w tworzenie gry 
Multimedia Fusion Developer 2
(30-01-2016, 00:30)Nysmar napisał(a): Jednak mam za dużo wolnego czasu... 
Napisałeś że gra jest ukończona a ma sporo błędów, oprócz tych które się tu pojawiły to jeszcze można wyskoczyć poza mapę, boss na końcu nie stanowi wyzwania, dotarcie do niego to trzeba się pomęczyć, podczas gdy w finale właśnie boss się nie rusza, a jego "pociski" latają zbyt wolno i z za dużymi odstępami od sb ( te typki na każdej mapie są sto razy trudniejsze). Sam celownik się zacina podczas poruszania postacią.
No i na koniec to strzelanie, naprawdę sterowanie postacią na "wsad", druga ręka na myszce by celować a strzelanie jest pod "C" ?
*Na końcu piszesz że za 2 część się zabierasz, z mojej strony rada napraw najpierw tą gierkę do poziomu w którym idzie w to normalnie grać a potem twórz kolejne  Ta gra nie jest przygotowywana przez cały sztab ludzi, tylko przez 1 osobę. Pozatym nie umiem jeszcze tak za bardzo programować.
Do wszystkich: Ja nie zauważyłem "utraty życia za nic"
Ta gra nie jest przygotowywana przez cały sztab ludzi, tylko przez 1 osobę. Pozatym nie umiem jeszcze tak za bardzo programować.
Reputacja:
5
No spoko, ale że nie jest robiona przez cały sztab ludzi to nie oznacza, by nie dodać informacji o sterowaniu.
Liczba postów: 125
Liczba wątków: 2
Reputacja:
95
Czy bedzie tez dostepna wersja na OS X?
RIP trener sapiej
(02-02-2016, 17:00)LeeRoy napisał(a): Czy bedzie tez dostepna wersja na OS X?
Nie
Z tego co wiem to programowanie na OS X jest trudniejsze, a ja dopiero co zaczynam
(30-01-2016, 00:30)Nysmar napisał(a): te typki na każdej mapie są sto razy trudniejsze
(31-01-2016, 16:19)redstonek07 napisał(a): (29-01-2016, 22:24)Świdr napisał(a): W jakim narzędziu ta gra została zrobiona? Może i ja bym się pobawił w tworzenie gry 
Multimedia Fusion Developer 2
(30-01-2016, 00:30)Nysmar napisał(a): Jednak mam za dużo wolnego czasu... 
*Na końcu piszesz że za 2 część się zabierasz, z mojej strony rada napraw najpierw tą gierkę do poziomu w którym idzie w to normalnie grać a potem twórz kolejne  Ta gra nie jest przygotowywana przez cały sztab ludzi, tylko przez 1 osobę. Pozatym nie umiem jeszcze tak za bardzo programować.
Do wszystkich: Ja nie zauważyłem "utraty życia za nic"
Ta gra nie jest przygotowywana przez cały sztab ludzi, tylko przez 1 osobę. Pozatym nie umiem jeszcze tak za bardzo programować.
P.S: Ja dotarłem do niego w 1-2 minuty
Liczba postów: 291
Liczba wątków: 15
Reputacja:
187
Gra-błąd. Koszmarnie się steruje. Ale w sumie śmieszna, przeszedłem całą. W sumie chyba nawet specjalny ending miałem z powodu dużej ilości żyć- https://i.imgur.com/m7WQhS0.png (spoiler)
(03-02-2016, 20:46)Kondor napisał(a): Gra-błąd. Koszmarnie się steruje. Ale w sumie śmieszna, przeszedłem całą. W sumie chyba nawet specjalny ending miałem z powodu dużej ilości żyć- https://i.imgur.com/m7WQhS0.png (spoiler) Tak, to jest specjalny ending
Liczba postów: 291
Liczba wątków: 15
Reputacja:
187
A, no to nieźle. Zagłosowałem w ankiecie i wyszło w końcu że 25% osób daje okejke, jak na pierwszą gre chyba nie tak źle. Czekam na kolejną
(17-02-2016, 19:57)Kondor napisał(a): A, no to nieźle. Zagłosowałem w ankiecie i wyszło w końcu że 25% osób daje okejke, jak na pierwszą gre chyba nie tak źle. Czekam na kolejną  Zrobić grę można, kolejna część na ok.wakacje bo komputer mi nie działa
Liczba postów: 286
Liczba wątków: 47
Reputacja:
39
Sterowanie jest koszmarne. Kursor myszki mi wariował. Ale sama gra jest fajna. Widzę, że masz MMF2 nawet opanowane. Jeśli będziesz miał w przyszłości chwilkę to mam do ciebie pare pytań. Ale gra sympatyczna
Mój FC: 4914-4899-3675
(11-04-2016, 00:14)Matuleczek napisał(a): Sterowanie jest koszmarne. Kursor myszki mi wariował. Ale sama gra jest fajna. Widzę, że masz MMF2 nawet opanowane. Jeśli będziesz miał w przyszłości chwilkę to mam do ciebie pare pytań. Ale gra sympatyczna 
no pytaj
|