Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 22 Dalej »

Improwizacja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Improwizacja
Doktor Wiosna Offline
Ping
**
Liczba postów: 60
Liczba wątków: 7
Reputacja: 1
Music  11-03-2013, 19:47
Tak, wiem, to forum o grach wideo. Ale nie chcę tworzyć konta na jakimś forum dla gitarzystów tylko po to, by napisać jeden post. No i w końcu od czego jest dział offtopic?

Na gitarze gram już parę lat. Znam się na teorii, wiem jak zbudowane są akordy i skale, jakie są interwały itd. Z solówkami mam problem. Technicznie gram dobrze, ale moja gra to tak naprawdę zlepek losowych dźwięków (z zakresu odpowiedniej skali oczywiście). Potrafię zanucić całkiem niezłą melodię, ale nie wiem, jak przenieść ją na gryf. Wiem, praktyka czyni mistrza. Ćwiczę regularnie, ale nie widzę szczególnych efektów. Może robię coś źle, ćwiczę w nieodpowiedni sposób? W Internecie znajduję same porady dla początkujących, a ja nim już nie jestem. A może to już ten etap, na którym internetowe porady się nie przydają? Pomóżcie proszę, może podeślecie jakieś linki?

(mam niejasne przeczucie, na tym forum jest niewielu muzyków, a temat pozostanie bez odpowiedzi. Udowodnijcie, że się mylę...)
Szukaj
Odpowiedz
Insajd Offline
Rycerz Nintendo <3
**
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 53
Reputacja: 176
11-03-2013, 19:53
Sprawdzałeś kiedyś może TEN kanał? Gość ma też kilka innych, możesz sobie zobaczyć czy coś cię zainteresuje. Szczerze mówiąc nie wiem czy akurat to ci pomoże, sam kiedyś grałem coś na gitarze, no ale do twojego poziomu to mi dość daleko.
Szukaj
Odpowiedz
Link Offline
The Hero of Rupees Ð ©
*
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja: 419
11-03-2013, 20:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2013, 20:01 przez Link.)
Gram na gitarze półtorej roku, na akustyku, więc tak zaawansowanych porad Ci nie dam, ale mogę polecić świetne forum gitarowe, z którego sam korzystam - otrzymałem pomoc od wyboru gitary, po początki nauki, cały czas wgryzam się głębiej:
http://gitarzysci.pl/
Początki jak na każdym forum są ciężkie, i Twoje tematy będą zlewane, ale pomóż tam komuś, poudzielaj się, a poznasz świetnych i ogarniętych w gitarach ludzi.

Jaką grasz muzę ? I na jakim wiośle ? Moje klimaty to bluesowe granie, małe jam session, grywanie na ogniskach - takie klimaty Smiling Niedługo też mam zamiar zakupić elektryka i uderzyć kilkoma potężniejszymi riffami Winking
Szukaj
Odpowiedz
Doktor Wiosna Offline
Ping
**
Liczba postów: 60
Liczba wątków: 7
Reputacja: 1
12-03-2013, 12:59
Gram głównie blues-rocka (chociaż namiętnie słucham metalu). Zarówno na gitarze elektrycznej, jak i akustycznej. Chciałbym w końcu wystąpić na jam session w lokalnym klubie muzycznym, ale wolałbym się jeszcze nie "chwalić" moimi umiejętnościami przed większą ilością ludzi. Jamowałem już w gronie kumpli, ale to zupełnie co innego.

Aha, i to nie jest tak, że jestem zaawansowany pro wymiatacz. Po prostu początki mam już za sobą, ale nie znaczy to, że mogę nazwać się Gitarzystą :P
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 15-06-2025, 16:37 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.