Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 ... 22 Dalej »

Soundtracki z gier
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Soundtracki z gier
MichTRS Offline
Pong
*
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 3
Reputacja: 3
Music  20-10-2013, 19:06
Hejka,

Robię do szkoły prezentację dotyczącą soundtracków w grach Deal With It i jako, że jestem (bardzo) młodym graczem ('99 (tak, tak Cycki)) i nie grałem w gry typu Super Mario Bros. ba, nawet teraz pogrywam tylko w GjeTeA i Majnkrofty. W związku z tym mam taką małą prośbę: czy moglibyście podać jakieś (waszym zdaniem) epickie, fajne lub też znane utwory lub całe ścieżki dźwiękowe z gier. Jescze jakbyście mogli to proszę, napiszcie na jaką platformę(y) została ta gra wydana.

Z góry dzięki Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Wielkimati Offline
Trololo™
*
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja: 157
20-10-2013, 19:10
Tak z ciekawości zapytam. Ale to jak ma wyglądać ta prezentacja? Na paru slajdach będą nazwy gier?
Szukaj
Odpowiedz
MichTRS Offline
Pong
*
20-10-2013, 19:16
Nie, to będzie ok. 15 min film z grami posegregowanymi chronologicznie, z komentarzem w tle
Szukaj
Odpowiedz
Wielkimati Offline
Trololo™
*
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja: 157
20-10-2013, 19:19
Nie uważasz, że ciekawszy byłby film przedstawiający soundtracki w grach na przestrzeni lat? Wiesz, począwszy od starych gierek, w które grali nasi ojcowie, kończąc na dzisiejszych grach. Taka prezentacja, podczas której będziesz opisywał każdą grę pod względem soundtracka będzie monotonna i raczej mało komu się spodoba.
Szukaj
Odpowiedz
MichTRS Offline
Pong
*
20-10-2013, 19:21
Wałśnie o coś takiego mi chodziło
Szukaj
Odpowiedz
Bart Offline
Banned
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 2
20-10-2013, 19:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 19:48 przez Bart.)
Na pewno
Soundtracki z:
Banjo Kazooie
Mother - Mother 3
Super Mario Galaxy
Szukaj
Odpowiedz
Sora Offline
Ten któremu nic się nie chce :/
**
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 1
Reputacja: 4
20-10-2013, 20:56
Boże święty.. Czego ludzie nie wymyślą. Soundtracków jest wiele i jeśli chce się zrobić to porządnie to nie wystarczy 15 minut. A żeby dobrze doradzić to trzeba myśleć, myśleć, myśleć. Jeśli chodzi o typowo stare produkcje to ci nie pomogę bo musiałbym przypominać sobie każdą grę w jaką grałem i kojarzyć muzykę z tym. Dochodzi to tego jeszcze ta twoja "epickość". Próżno szukać w takim Mario epickości.. Starawe gry(te typowo stare) miały to do siebie, że muzyka nie była super-pro-świetna, ale była taka, że wpadała w ucho i jak przypomni ją sobie po nastu latach to miło się kojarzy. Ale z czegoś nowszego to mogę zaproponować ci dwa utwory. Pierwszy to Vista Point z Gothic 3 - bardzo ładny kawałek. Drugi to For River(Johnny's Verion) z To The Moon(niedawno ograłem swoją drogą) - ogólnie gra ma bardzo ładny soundtrack. A z czegoś niemłodego to może pierwsze gry z serii Gothic - nie miały jakiegoś super st, ale niewątpliwie był klimatyczny i pasował do całości. I jeszcze jedna sprawa - nie polecam rozmieniania na drobne. Jak już bierzesz to cały soundtrack. Oczywiście zdarzają się perełki w danej oprawie audio gier, ale wyrwanie jednego kawałka i odrzucenie reszty jak wyrwanie człowiekowi serca i niby to ma definiować to czym jest człowiek.
[Obrazek: image1.png?uid=2009824&m=0]
Szukaj
Odpowiedz
iber Offline
Oooo, macarena!
**
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 13
Reputacja: 12
20-10-2013, 21:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 22:01 przez iber.)
1. Klimaty epickości - Skyrim tu masz najsłynniejszą piosenkę barda, przerobioną przez dziewczynę która później dzięki temu zrobiła jakąś karierę.

2. Klasyka 8 bitów czyli jak ogarnąć fajną nutę z minimalnymi środkami. Rzuć okiem na ten filmik.

3. Pokemony - Lavender Town. Piosenka legenda. Podobno spowodowała samobójstwa dzieci w Japonii dlatego została pozbawiona ostrych dźwięków. Lavender Town było miastem cmentarzyskiem Poków - później już nigdy czegoś równie mrocznego nie było w całej franczyzie...

4. Patapon. Gra na PSP która opierała się na odgrywaniu szamana i wybijaniu rytmu swoim poddanym. Kluczowe było wyczucie specyficznego bita Smiling

5. Europa Universalis II. Muzyka od tej z XIV wieku poprzez tą towarzyszącą Napoleonowi... Miód. Większość z tych utworów to wybór co ciekawszych z danego czasu.

6. Piosenka do Duke Nukem'a nagrana przez Megadeth. Ten hevy metalowy (chyba) zespół.

Wydaje mi się że to Ci wystarczy na pokazanie jaką ważną częścią popcultury są soundracki także w grach.

EDIT:

Utwory te nie są najzajebistszymi na świecie ale pod prezentacje będą wspaniałe bo o każdym z nich będziesz mógł powiedzieć coś ciekawego zapytany i są bardzo różne. Trust me I'm from tehz internetz. Peace!
PS Jeśli Ci pomogłem kopsnij punkta reputacji Winking

Mój profil na Steam.
Szukaj
Odpowiedz
iksjot Offline
xj
*
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
20-10-2013, 21:53
Skyrim jest bardzo epicki, ale imo soundtrack z Heroes 3 jest najikoniczniejszy i w ogóle najmiodniejszy, praktycznie wszyscy go znają. A z innych beczek, Diablo 2 miało bardzo klimatyczny.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
SebastianL92 Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 149
Liczba wątków: 16
20-10-2013, 23:19
Seria The Legend of Zelda.
[Obrazek: Metroid_signature_by_sEbeQ13.jpg]
3DS FC: 0301-9800-4470
Nintendo ID: SebastianL92
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
UzeQ Offline
Orange Lightning! ZA ZA ZING!
**
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 6
Reputacja: 14
20-10-2013, 23:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 23:58 przez UzeQ.)
oto kilka fajnych utworów Smiling

Metal Gear Saga - MGS4 - PS3
http://www.youtube.com/watch?v=uhRw3nE67aw

Hikari - Kingdom Hearts - PS2
http://www.youtube.com/watch?v=CZVAvHah9io

Epilogue - Halo 2 - Xbox/PC
http://www.youtube.com/watch?v=7kcFE4uFZ9o

An End Once and For All - Mass Effect 3 - PC/PS3/Xbox360/WiiU
http://www.youtube.com/watch?v=x5JvbD2Zc9I
[Obrazek: 595118.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 01-08-2025, 09:55 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.