Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 28 29 30 31 32 ... 41 Dalej »

Różne pudełka od gier na PC-ty
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Różne pudełka od gier na PC-ty
LotNicky Offline
Wylegitymowany psychopata
**
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 19
Reputacja: 3
14-11-2013, 21:55
Hejka,chciałbym poruszyć temat pudełek,a dokładniej różnych edycji wydawania.
Co sądzicie o :
1)Gry typu biedronka
2)Gry po 30-35 zł od firmy Cenega i nie których wpadkach jak w przypadku patcha polonizującego do Bioshocka
3)Gry z serii EA Classics : Czy wyróżniają się wyglądem na półce?
4)Bardzo cienkich pudełkach (np: ja mam 2: Ubersoldier 2 i SAS secure tommorow)
Jeżeli był taki temat napiszcie to usunę.
Szukaj
Odpowiedz
Reaktywa Offline
A może skajrim?
**
Liczba postów: 120
Liczba wątków: 35
Reputacja: 23
14-11-2013, 22:17
Gry z serii "Classics" niestety wyróżniają się na półeczce, przynajmniej u mnie na półce.
Odnośnie tych cienkich pudełek, one są dobre dla kogoś kto ma bardzo mało miejsca w mieszkaniu a jest zwolennikiem płyt, a nie dystrybucji elektronicznej. Osobiście ich nie lubię, nie prezentują się na półeczce, ani nie mają grzbietów.
Szukaj
Odpowiedz
HackBoy Offline
BANNED
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja: 77
14-11-2013, 22:35
Ja tam wolę standardowe boxy, najlepiej premierówki. Według mnie fajnie prezentują się te "żółte klasyki" od EA, ale za to bardzo brzydko wydania Kolekcji Klasyki. Co do wyróżniania się to już raczej kwestia upodobań lub kolekcji. Jeśli gdzieś wśród gier trafi się jakieś "inne wydanie" to wygląda słabo, natomiast jeśli mamy kilka gier z serii to nie widzę problemu.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
[Obrazek: 2efkgah.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
majkel2001 Offline
Pong
*
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 5
Reputacja: 3
14-11-2013, 22:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2013, 22:48 przez majkel2001.)
Mnie osłabiają pudełka z "Pomarańczowej Kolekcji Klasyki" ! Ugh co za debil wpadł na genitalny... genialny pomysł wydawania pc-tówek w pomarańczowych pudełkach na gry z PS3. A osobiście wolę oldschoolowe duże big boxsy ale nie pogardzę też dzisiejszymi opakowaniami z Instrukcją z prawdziwego zdarzenia a nie kartką z informacją że instrukcja w PDF'ie jest na płycie.

a co do biedronkowych są spoko chyba nawet ze 3 mam takie jak nie więcej :P
Szukaj
Odpowiedz
Palar Offline
I am thou.. Thou art I...
**
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 1
Reputacja: 7
14-11-2013, 23:42
(14-11-2013, 22:47)majkel2001 napisał(a): Mnie osłabiają pudełka z "Pomarańczowej Kolekcji Klasyki" ! Ugh co za debil wpadł na genitalny... genialny pomysł wydawania pc-tówek w pomarańczowych pudełkach na gry z PS3

Tragiczne to są dopiero pudełka od Premium Games. Grube to a domyślam się(bo sam nigdy nie kupiłem, właśnie ze względu na gabaryty), że za dużo zawartości w środku nie ma i jest tylko pusta przestrzeń. Przy tym Pomarańczowa Klasyka źle nie wypada, choć wolałbym normalne DVD boxy.
Gier w Biedronce nie kupowałem to na ten temat nie mogę nic powiedzieć, bo nie wiem nawet jak one wyglądają.
EA Classicc mi się nie podobają. Może wygląda to lepiej "w rodzinie" ale jedyną grą z tego wydania jest u mnie Mirror's Edge. Za cienkimi pudełkami też nie przepadam. Lubię cieszyć oczy grzbietami, a slimy ich praktycznie nie mają.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Prometheus Offline
Pong
*
Liczba postów: 9
Reputacja: 1
15-11-2013, 20:07
Edycja premierowa Batman: Arkham Origins dystrybuowana przez Cenegę, za niespełna 130 zł zawiera... przezroczysty DVD-box i 3 płyty DVD. Edycja rodem wzięta z biedronki (instrukcja i klucz nadrukowane wewnątrz okładki), w dodatku pudełko kiepskiej jakości. To chyba zmierzch edycji pudełkowych w kiepskiej krasie.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Reputacja: 63
18-11-2013, 03:46
Ja również nie rozumiem, po co pakować pecetowe gry w pudełka blu-ray. Gdyby jeszcze zgadzał się nośnik, to dałoby się to zrozumieć, ale to nadal DVD. Sens w tym żaden, a takie niewydarzone karły tylko psują obraz całej kolekcji. Na dodatek zawartość pudełek jest tragiczna - tylko płyta i ulotka informacyjna, bo przecież "chronimy środowisko", oszczędzając papier na instrukcje. W grach z niemal najtańszych serii (PKK, ale także eXtra Klasyka od CD Projektu, zanim zniknęła) można jeszcze przymknąć na to oko, ale Premium Games w obecnej postaci jest zwyczajnie żałosne. Kiedyś była to droga, prestiżowa seria, która dość okazale prezentowała się na półce, a na dodatek zawierała często interesujące dodatki (np. soundtrack w pierwszym BioShocku). Dziś po dawnej chwale zostało tylko wspomnienie i obrzydliwy box.
W tej chwili najlepszą z punktu widzenia kolekcjonera tanią serią Cenegi jest Premierowa Okazja - bo zdarciu zielonej folii mamy wydanie premierowe - i to tylko 5zł drożej, niż teraz kosztują gry z PKK. Warto, choć oferta nie jest tak liczna, co gorszego jakościowo rodzeństwa.

Na tym tle wydania "Biedronkowe" wypadają znacznie lepiej, głównie przez wzgląd na pełnowymiarowe, normalne pudełka bez oznaczeń jakiejkolwiek serii - okładka wygląda na premierową, a pochodzenie zdradza tylko przezroczyste pudełko oraz krótki manual na drugiej stronie okładki. I to wszystko przeważnie za cenę o 10-20zł niższą, niż Pomarańczowa Kolekcja Klasyki; ba - z reguły kolejne gry trafiają do popularnego supermarketu wcześniej, niż do PKK (RAGE, Władca Pierścieni: Wojna na Północy itp.)! Oczywiście to obecny obraz "Biedronkowej" serii, mocno zbliżony do tego, co Cenega oferuje w tzw. Taniej Serii po 15zł/gra. Tam również nie ma oznaczeń, zaś zawartość wygląda praktycznie identycznie. Kiedyś jednak sporo sprzedawanych obok ziemniaków gier pakowano w big boksy, choć ich jakość nie powalała - do środka trafiał bowiem zwinięty karteluszek (albo i nie) oraz płyta z grą w slimie.

Z kolei obecny design EA Classics oceniam jako średni. Co prawda cieszy pełnowymiarowe pudełko, ale okładka z przekrzywioną, premierową grafika wygląda niezbyt dobrze. O wiele lepiej seria prezentowała w poprzedniej odsłonie, w szarej kolorystyce. Moim zdaniem seria wydawnicza na tym pułapie cenowym nie powinna zbytnio odbiegać od wyglądu premierówek i większą część okładki powinna być poświęcona samej grze, a nie zaś oznaczeniom serii. W zbliżonej cenie brylowały Platynowa Kolekcja i TopSeller od CDP. Zwłaszcza ten drugi był ciekawy ze względu na możliwość zamiany okładki w premierową, choć ostatnia "generacja" serii już tego nie potrzebowała.

Natomiast w cienkie pudełka pakowano głównie tanie gry przeznaczone do dystrybucji w kioskowych "tekturkach" lub z czasopismami (KŚ Gry Extra w ostatniej fazie swego życia). Korzystało z nich przede wszystkim City Interactive pakując tam swoje bieda-shootery bądź też gry zagranicznych developerów (swoją drogą UberSoldier był chyba najlepszym tytułem, jaki trafił do kiosków w ten sposób). Grubość tych pudełek sprawia, że wręcz giną na półce, ale może to nie jest do końca takie złe - bo czy kolekcja gier z serii Terrorist Takedown to powód do dumy...? Winking

Reasumując - tanie serie cieszą ze względu na mniejsze obciążenie portfela, ale z reguły stanowią średnią ozdobę półki. Najlepiej po prostu czekać na wyprzedaże egzemplarzy premierowych.
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 14-05-2025, 01:34 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.