Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › DS v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Nowa, stara konsola :)
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Nowa, stara konsola :)
GruchaGame Offline
Banned
Liczba postów: 96
Liczba wątków: 16
24-07-2014, 17:39
Witam. Jestem nowy na forum i mam pytanie związane i z konsolą Nintendo DS i GBA więc jeśli administrator uważa że post należy przenieść to śmiało.
Tak więc moje pytanie brzmi tak:
- czy obecnie lepiej kupić GBA czy NDS?
Konsola ma być głównie do grania, nie potrzebuje żeby była wytrzymała bateria.
Zależy mi na pokemonach i marianach.
Jeśli już DS to jaki classic, lite czy dsi?
Szukaj
Odpowiedz
Warzywko Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 5
Reputacja: 0
24-07-2014, 17:47
Ja na twoim miejscu wziąłbym Nintendo DS Lite Ponieważ możesz sobie grać w gry z GBA i z DS Winking
Szukaj
Odpowiedz
Oscikus Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja: 4
24-07-2014, 22:36
Lite. Dlaczego?
1. Ma kompatybilność z grami z GBA - kupujesz jedną konsole zamiast dwóch.
2. Jest dość bezawaryjny.
3. Ma nieco większe ekrany niż classic
4. Nie jest tak brzydkim kawałkiem plastiku jak classic.

A mi lepiej grało się w gry z gba na ds Classic niż GBA SP :/
Szukaj
Odpowiedz
ZłotyPstryk Offline
Charizard Master
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 6
Reputacja: 64
24-07-2014, 23:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2014, 23:27 przez ZłotyPstryk.)
Najlepszym rozwiązaniem aby pograć we wszystkie mobilne gry ze stajni Nintendo jest zaopatrzenie się w GBA i 3DSa. GBA jest kompatybilny wstecznie z najstarszym GB, a 3DS z DSem.
Ale jeśli chodzi o wybór między GBA a DSem, to zależy w co wolisz pograć - w starsze czy nowsze gry. Warto też wspomnieć, że GBA działa jeszcze na zwykłych bateriach AA. Dopiero wersja SP ma wbudowaną baterię jak i podświetlany ekran.
Jeśli miałbyś kupować DSa, to z marszu możesz odrzucić DSi. DS classic i DS lite są dodatkowo kompatybilne wstecznie z GBA. Sam posiadam Classica (co prawda w nienajlepszym stanie, ale działa Grinning) i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że konstrukcja jego zawiasów jest koszmarna, przez co większość konsol ma je połamane. Pod tym względem DSlite jest o wiele lepszy konstrukcyjnie, ale też często odpowiednio droższy od classica (ja swojego classica kupiłem za 26zł). Poza tym DSlite ma też lepsze podświetlenie ekranów. Ale muszę przyznać klasycznemu DSowi to, że jest niesamowicie wygodny do trzymania w porównaniu z 3DSem Grinning

A jeśli chodzi o Pokemony, to na GBA pograsz w generacje I - III, a na DS w III - V
Mój blog: http://zloteprzypadkipstryka.blogspot.com/
Mój Deviantart: http://pstryk5.deviantart.com
Moja Zupa: http://pstryk.soup.io [NSFW]
Nintendo ID: ZlotyPstryk, Instagram: zlotypstryk
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
GruchaGame Offline
Banned
25-07-2014, 23:21
Pstryk, bardzo dziękuje za tak długą wypowiedź. A więc mam na telefonie emulatory (PIRAT!!! Grinning) gba, ds'a nie bo te darmowe są płatne, i bardzo mi się te gry (z GBA) podobają, ale: czy te gry nie są za drogie?
To pierwsze. 2. Już co lepiej ds fat czy lite bo wiem że fat brzydki i te zawiasy ale podobno z lite też nie za dobrze, bo REFURBISH!!! Osobiście myślałem o 2ds ale NIE lubie nowych konsol, nie oznacza to że nie kupie żadnej nowej konsoli, po prostu nie lubie tych skomplikowanych systemów. Gba nie ma systemu a ds tak (choć niewielki). Jedyną moją konsolą było do tych czas PS2 i GB CLASSIC, przez tydzień Childish . Na tym game boyu grałem całe dnie w mario land 2. Jest jeszcze sprawa ceny. Jestem dzieckiem i moje zasoby pieniężne nie są zbyt duże. W ciągu 2 tygodni będę miał albo 70 albo 170. W pierwszym wypadku wybór oczywisty GBA. W tym drugim, da się znaleźć na Olx.pl za +/- 150 jakiś zestaw DS. Chcę kupić tę konsole głównie do mariana i poków. więc GBA też by dało rade. Jeśli ktoś jeszcze chętny proszę o dalszą pomoc.
Szukaj
Odpowiedz
farmaceuta Offline
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
25-07-2014, 23:56
Moim zdaniem bierz DS Lite,Marianów i Zeld, mój młodszy brat jest bardzo zadowolony z tej konsoli (ja mam DSi). Na tej konsoli możesz spokojnie opalać gry z GBA. Więc masz dostęp do wielu tanich tytułów. Poza tym zostają jeszcze gry na DSa pokroju (bo wiem, że jeśli jesteś dzieckiem, to nie będziesz sięgał po poważniejsze tytuły pokroju: The World Ends With You, Shin Megami Tensei: Deil Survivol czy Phoenix Wright, które są droższe).
[Obrazek: Q8KmzuE.jpg?1]
Szukaj
Odpowiedz
GruchaGame Offline
Banned
26-07-2014, 00:27
Dziękuje za odpowiedzi. Chyba kupię Ds lite.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-05-2025, 23:48 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.