Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 Dalej »

SHG Black Point Type FS 2000 Identyfikacja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
SHG Black Point Type FS 2000 Identyfikacja
P@jac Offline
Leń zawodowy
*
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 7
Reputacja: 4
22-08-2014, 03:42
Witam, znalazłem na strychu swoją starą konsolkę, ale po nazwie to pierwszy raz o niej słyszę,, a całe pudełko jest po niemiecku. Spotkał się kiedyś z czymś takim? Pamiętam, że grałem na niej w ponga, jednak czy wie ktoś czy jest to zwykły klon atarynki czy może coś bardziej wartościowego? Mam do niej 2 kartridże, jeden "Olimpiada" drugi "Seekrieg" czyli jak pamiętam gra w statki. Zamieszczam poniżej zdjęcia:
[Obrazek: sMRGQ8.jpg]
[Obrazek: Ml0F7O.jpg]
[Obrazek: waVANO.jpg]
[Obrazek: kHI53Q.jpg]
[Obrazek: K9Mi8p.jpg]
[Obrazek: 009jmb.jpg]
[Obrazek: ubta3N.jpg]
[Obrazek: GsUozj.jpg]
[Obrazek: RCW0HQ.jpg]
[Obrazek: skKeB1.jpg]
[Obrazek: rweQPr.jpg]
[Obrazek: SG6KEW.jpg]
[Obrazek: RWxAKK.jpg]
[Obrazek: X2Zboh.jpg]
[Obrazek: kRHDTT.jpg]
[Obrazek: YdIzBy.jpg]
[Obrazek: beY2iB.jpg]

Z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji Smiling
Szukaj
Odpowiedz
DropboxKenshiro Offline
Banned
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 6
26-08-2014, 14:34
(22-08-2014, 03:42)P@jac napisał(a): Witam, znalazłem na strychu swoją starą konsolkę, ale po nazwie to pierwszy raz o niej słyszę,, a całe pudełko jest po niemiecku. Spotkał się kiedyś z czymś takim? Pamiętam, że grałem na niej w ponga, jednak czy wie ktoś czy jest to zwykły klon atarynki czy może coś bardziej wartościowego? Mam do niej 2 kartridże, jeden "Olimpiada" drugi "Seekrieg" czyli jak pamiętam gra w statki. Zamieszczam poniżej zdjęcia:
[tu były zdjęcia]
Z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji Smiling

Black Point (FS-1003/FS-2000) firmy SGH. Niemiecka konsola 1st gen. z 1982 roku.
Jeżeli dobrze czytam opis, to konsolka oparta na chipach Texas Instruments, potrafiąca generować proste gry.
Do atarynki temu daleko, klon 1-szo generacyjnej konsolki na kartridże(do takich należy niesławne RCA Studio II).
Konsola ma nawet 7(8?) kardridży po 10 gier każdy, ale zakładam, że to sztuczne podwyższanie jak na 9999999999999999999 w 1.
Dokładniejsze info znajdziesz tu: http://www.old-computers.com/museum/comp...c=880&st=2
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 17-06-2025, 21:43 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.