Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 Dalej »

Problem z tzw. freezem
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Problem z tzw. freezem
Yren Offline
Pan świata umarłych
**
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 8
Reputacja: 6
26-08-2014, 17:10
Może tutaj mi ktoś coś doradzi na ten temat. Jedna z moich gier na NESa zacina się na title screenie, po prostu jest freeze i nie da się nic zrobić. Przycisk start nie działa, nic się kompletnie nie dzieje.

Postanowiłem odkręcić kartridż, i go przeczyścić. W środku znalazłem na nim niewielkie ilości dziwnej substancji (przypominała korektor). Użyłem płynu do mycia okien i patyczka do uszu, więc wszystko ładnie zeszło.

Kartridż dalej nie działał. Uznałem więc żeby wyczyścić go spirytusem. I od tamtej pory gra raz się zamrozi, a raz uda się ją włączyć. Jednakże jeśli uda się ją odpalić, to będzie działać jakąś minutę, dwie, a następnie się poglitchuje i zacina.

Zatem pytanie brzmi, czy da się coś z tym zrobić? Skoro po spirycie gra się udaje czasem włączyć to może jakoś można to naprawić? Czy może jednak gra się nadaje już tylko na śmietnik?
blabla
Szukaj
Odpowiedz
Gramofon Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 3
Reputacja: 1
26-08-2014, 17:50
Raczej już nic z tym nie zrobisz. Prawdopodobnie ścieżki już się pokrzaczyły gdzieś na płytce. Jedno co mogę Ci zaproponować, to poszukać jakiegoś elektronika-dłubałki, który spojrzałby na to fachowym okiem. Może taki coś wyczaruje.
[Obrazek: MaXiorSDK.png]
KLIKNIJ I ZAPOZNAJ SIĘ Z MOIM KANAŁEM YT
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-06-2025, 23:25 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.