Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › Wii v
1 2 Dalej »

Co warto sprawdzić przed zakupem Wii?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Co warto sprawdzić przed zakupem Wii?
EliotPL Offline
Nintendo rządzi!
*
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 9
Reputacja: 1
28-08-2014, 19:39
Cześć!
Chciałbym zakupić konsolę Wii, znalazłem kilka w internecie i jest możliwość obejrzenia ich przed zakupem. Jak sądzicie, na co warto zwrócić uwagę i co warto sprawdzić? Jeżeli jest coś skomplikowanego, to prosiłbym o instrukcję. Jeżeli jest już taki temat, to przepraszam. Myślę, że dział wybrałem dobry Grinning
Szukaj
Odpowiedz
NitroXPL Offline
Retrocks!
**
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 10
Reputacja: 7
02-09-2014, 20:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2014, 21:20 przez NitroXPL.)
Sprawdź czy konsola nie ma jakichś gierek z Wii Shopa po poprzednim właścicielu. Ja tak dostałem fajnego indyczka Hydroventure.[/align]

Sprawdź też czy Wiilot w komplecie nie jest podróbką. Ja byłem zbyt rozkojarzony, żeby zobaczyć że sprzedawca wcisnął mi Wii z podróbką.

No i oczywiście czy nie ma bricka. Po ludzku: czy działa.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Enma Offline
Różowy duszek
*
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja: 1
05-09-2014, 02:36
(28-08-2014, 19:39)EliotPL napisał(a): Cześć!
Chciałbym zakupić konsolę Wii, znalazłem kilka w internecie i jest możliwość obejrzenia ich przed zakupem. Jak sądzicie, na co warto zwrócić uwagę i co warto sprawdzić? Jeżeli jest coś skomplikowanego, to prosiłbym o instrukcję. Jeżeli jest już taki temat, to przepraszam. Myślę, że dział wybrałem dobry Grinning

Warto zwrócić uwagę na to czy konsola posiada wgranego softmod'a czy nie. Większość sprzedających sprzedaję JUŻ przerobioną konsolę. Czasami może dojść do tego, że konsola ma wgranego softmod'a a kupujący nie wiedząc o tym zaktualizuję konsolę/internet po czym konsola łapie brick'a i może polecieć przez okno. Także warto zwrócić uwagę, czy nic nie jest przepalone. Zdarza się, że któraś wtyczka nie działa poprawnie, lub "skwierczy" po włożeniu zasilacza lub jak to tam woli kabelka. A z tych mniej oczywistych spraw, warto oglądnąć wiimote'a i nunchuk'a, aby uniknąć kupienia tzw klocucha zamiast sprzętu. I tak jak kolega wyżej wspomniał... Poprzedni właściciel mógł zawsze mieć jakieś gry na dysku Winking A wii bez gier, to nie wii : P
[Obrazek: Leo-Kliesen.png]
Szukaj
Odpowiedz
Wallas Offline
Grający z zabawkami
*
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 12
Reputacja: 25
02-10-2014, 18:40
Ja bym osobiście jeszcze sprawdził czy konsola ma porty do kompatybilności z Gamecube'em. Ninny usunęło tę funkcję z późniejszych modeli, choćby z masowo sprzedawanego swego czasu u nas Mario Kart Wii Pack Black, który sam posiadam. Takie konsole najłatwiej poznać poza pudełkiem po logo Wii nadrukowanym równolegle do otworu napędu konsoli. Jeśli pudełko jest, z tyłu ma napisane, że nie odtwarza gier z Cube'a i że jest przeznaczona do leżenia poziomo.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-06-2025, 12:51 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.