Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › Wii v
1 2 Dalej »

Dobre gry na Wii
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Dobre gry na Wii
htfive Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
29-09-2014, 15:07
Witam od niedawna jestem dumnym posiadaczem konsoli wii ale że niemam wielkiego budżetu to potrzebuje propozycji/ rad jakie gry na ten sprzęt są warte pieniędzy?Osobiście zastanawiałem się nad New super mario bros ale czy polecacie coś jeszcze z długich (najlepiej) i dobrych gier? Dziękuję za pomoc Bidoof
Szukaj
Odpowiedz
facepalm Offline
NES
Liczba postów: 276
Liczba wątków: 14
Reputacja: 130
29-09-2014, 15:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2014, 15:40 przez facepalm.)
http://bit.ly/1utOjB8 - w drugiej części tej listy masz chyba wszystkie godne uwagi gry na wii(kolejność przypadkowa). Z długich gier mogę polecić Xenoblade Chronicles(RPG), a z Najważniejszych: Super Mario Galaxy (1 i 2), MadWorld(jeśli jesteś 18+), No more heroes(też 18+), Silent Hill: Shattered Memories(18+, swoją drogą wii posiada zaskakująco dużo gier tylko dla dorosłych) i Super smash bros. brawl.
[Obrazek: facepalmqwerty.png]
Pomóż tworzyć listy dobrych gier!:
3DS: http://bit.ly/1m0u2Ce
PSVita: http://bit.ly/1qKrfgl
PS2: http://bit.ly/X7VAtC
Wii U: http://bit.ly/1utOjB8
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
szezjo Offline
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
29-09-2014, 17:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2014, 17:48 przez szezjo.)
Ja sam jestem od niedawna posiadaczem nowiusieńkiego Wii, ale sprawę ułatwiło mi to, że od jakiegoś czasu gier już szukałem. Polecić mogę z pewnością Kirby's Adventure Wii oraz Kirby's Epic Yarn - świetne gry, jeśli lubisz różowokulka. Mario Kart to znana już wszystkim gra dla fanów wyścigu. Metroid Prime Trilogy - jeśli lubisz strzelanki, a Metroid: Other M, to gra której jeszcze nie odpaliłem, ale szykuje się niezłe zarywanie nocek. Polecić także można Mario Party oraz gry z serii Mario & Sonic Olympic Games - dobre, jeśli masz z kim grać Smiling

PS: Przy wyborze gier sprawdzaj oczywiście, czy któraś gra nie wymaga Motion Plus (chyba że posiadasz ten dodatek). Niektóre gry go używają, a nawet wymagają. Bez WMP nie zagrasz np. w Redsteel 2 czy Zelda Skyward Sword.
Mój kanał o grach, z którego filmiki ktoś podobno kiedyś obejrzał Grinning
Szukaj
Odpowiedz
CELL767 Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 99
Reputacja: 263
29-09-2014, 18:21
http://vsrecommendedgames.wikia.com/wiki/Wii - polecam, wszystko ładnie opisane. Co prawda wiele tytułów tam wymienionych to nędza dla mnie, ale każdy lubi co innego Smiling

Z osobistych rekomendacji to Super Mario Galaxy, Każde Kirby, Inazuma Eleven, Fortune street! Świetnie zrobiony Tenkaichi Budokai, Pac-Man Party, Wario Ware, Trauma Center, Muscle March dla śmiechu, Dokapon Kingdom(stracisz każdego przyjaciela z którym w to zagrasz Laughing) Odradzam Mario Party bo części na Wii są kiepskie(9 to w ogóle kał roku) i lepiej zainwestować w Gackowe.

Większość tego co podałem to gry w które singlowo możesz się zanudzić, więc ekipa na kanapie jest niezbędna.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Oscikus Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja: 4
30-09-2014, 08:53
Zeldy, ja grałem tylko w Twilight Princess, ale ponoć Skyward Sword też jest warte uwagi.
Jak wyżej pisano o Metroidach, i Super Smash Bros., tylko musisz sprawdzić przed zakupem który model Wii masz, bo ta gra nie chciała działać na niektórych z pierwszych modeli.
Szukaj
Odpowiedz
htfive Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
30-09-2014, 15:10
Mam jeden z nowszych modeli więc mam nadzieję ze dam rade ,a czy na wii nie ma jakiegoś final fantasy ?
Szukaj
Odpowiedz
ashka Offline
酒人
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 1
30-09-2014, 16:45
Jest "Final Fantasy Crystal Chronicles". To bardziej gra akcji, coś jak Zeldy niż klasyczny RPG.
Jeśli poszukujesz dobrych RPGów to zdecydowanie zapoluj na "Xenoblade".
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Rewol Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 25
Reputacja: 1
30-09-2014, 17:17
Większość gier na wii została już wymieniona w komentarzach wyżej, od siebie dodam Red Steel 2. Najprościej rzec ujmując jest to gra podobna trochę do gier automatowych, z willotem, który udaje miecz samurajski. Szybka, wymagająca i co najważniejsze, fajna. Uwaga - wii montionplus wymagany.
Szukaj
Odpowiedz
StormS Offline
Retroentuzjasta
**
Liczba postów: 54
Reputacja: 10
30-09-2014, 22:51
Możliwe że spodoba ci się Monster Hunter 3.
Trochę tytułów podrzucałem w tym temacie Wii czy ma jeszcze sens?
[Obrazek: userbar.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Wallas Offline
Grający z zabawkami
*
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 12
Reputacja: 25
17-05-2015, 18:09
Ja na razie mogę polecić Zeldę Twilight Princess, Super Mario Galaxy 2 i Sonic Colors. Wszystkie trzy mają bardzo fajny, choć zróżnicowany klimacik Smiling
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
tomzacz Offline
NES
Liczba postów: 204
Reputacja: 6
17-05-2015, 21:51
A ja polecam Resident Evil 4. Mnie bardzo wciągnęło. Smiling
[Obrazek: 26405.png]
Ukończone gierki: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...sp=sharing
Szukaj
Odpowiedz
Natmaz Offline
Ping-Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
19-05-2015, 01:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2015, 09:12 przez bleub.)
Ale po co kupować gry na Wii, skoro można sobie konsolę soft-modnąć I można ściągać gry za darmo przez torrenty? :3
Nie jest to w żadnym razie zabronione przez polskie prawo, o ile nie masz z tego zysku pieniężnego.

20% za trolling. Bardzo kiepski swoją drogą. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum.
~b

Szukaj
Odpowiedz
Furek Offline
Shaydar <3
*
Liczba postów: 8
Reputacja: 12
19-05-2015, 01:07
czyli granie w gry z terrentów na pc jest piractwem, a na Wii już nie?
Szukaj
Odpowiedz
Kejcian Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 37
09-08-2015, 12:05
Wklejam parę tytułów ze swojej listy MUST HAVE/Quality Titles Smiling

Mad World, Legend of Zelda: The Twilight Princess, Zelda Skyward Sword, No more Heroes, Pandora's Tower, Last Story, Xenoblade Chronicles, Metroid: Other M, Sin & Punishment, Conduit, Cursed Mountain, Tatsunoko Vs. Capcom, Muramasa: The Demon Blade, Metroid Prime 3, Mario Galaxy, New Super Mario Bros, Fragile Dreams, Disaster: Day of Crisis, Residenty, Donkey Kong Country Returns, Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure, Metroid (trylogia), NiGHTS: Journey of Dreams, Phantom Brave: We Meet Again,
Rabbids, Red Steel 2, Rune Factory Frontier, A Boy and His Blob, Animal Crossing : Let's go to the city, Paper Mario, Kirby, Klonoa, Rayman, The House of the Dead, Virtua Tennis 4, A Shadow's Tale (Lost In Shadow), Excite Truck, Grand Slam Tennis, Runaway 2 i De Blob, Rhythm Heaven Fever, Shikigami no Shiro III (Castle Shikigami III), Bit Trip Complete, Dragon's Lair Complete

Oczywiście dużo przegapiłem, ale z takiej ilości dobrych tytułów na pewno każdy znajdzie coś dla siecie Smiling
Szukaj
Odpowiedz
tomzacz Offline
NES
Liczba postów: 204
19-08-2015, 21:05
Nikt nie polecił A Little King's Story, a w to też warto zagrać. Możesz także spróbować Bully, ale lepiej na PC/X360.
[Obrazek: 26405.png]
Ukończone gierki: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...sp=sharing
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-06-2025, 12:33 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.