Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 41 Dalej »

IBM T43 - problem
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
IBM T43 - problem
NitroXPL Offline
Retrocks!
**
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 10
Reputacja: 7
31-03-2015, 21:35
Heh, mam starego Thinkpada oraz jeden problem. Ostatnio sobie grałem i tak się stało że wyłączyłem go wyciągając wtyczkę zasilacza (bez baterii). I jak włączyłem znowu nie chciał wczytać systemu. Myślałem, że coś się w bootsectorach zrąbało, ale się okazuje że on w ogóle nie widzi dysku. A dysk sobie siedzi w kieszonce, zapieczętowany zaślepką i srubką. Patrzyłem i z poziomu BIOSa i z BootCD Hirensa i nic. Dlatego prosiłbym o jakąś pomoc.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Ame Offline
Fajer Stajl Fajerbol !!!
**
Liczba postów: 191
Liczba wątków: 6
Reputacja: 13
01-04-2015, 15:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2015, 15:41 przez Ame.)
Obstawiam, że dysk umarł i nie żyje. Najlepiej jakbyś znalazł jakiś na wymianę, żeby to potwierdzić.
[Obrazek: MLG%2BTop%2BNep.png]
Szukaj
Odpowiedz
NitroXPL Offline
Retrocks!
**
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 10
Reputacja: 7
01-04-2015, 20:34
Heh, dzisiaj go włączyłem i działa. Wooo. Ale (w temacie) mam jeszcze jeden problem z komputerkiem. Otóż gdy go dostałem w dziurze ultrabaya pomiędzy napędem, a obudową laptopa była mała szczelina. Napęd (http://tinyurl.com/mtdrelo) działał tylko gdy go docisnąłem do górnej krawędzi kieszeni Ultrabaya lub wcisnąłem go (palcem) wgłąb kieszeni. Potem ogarnąłem że mogę go wyciągnąć z kieszeni. Zrobiłem to, pooglądałem sobie i wsadziłem do środka. I od tego czasu nie działa. W sensie system i BIOS napęd widzą (nawet jak dam w menu kontekstowym Windowsa wysuń, to to robi), i lampka odczytu czasem świeci, a napęd kręci silniczkiem, ale nic poza tym. Jakikolwiek dysk bym nie wsadził, jakkolwiek bym napędem manipulował, cały czas (w OS'ie) dysk jest pusty. To trochę utrudnia pracę (i rozrywkę) z laptopem.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-05-2025, 03:15 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.