Wie Ktos gdzie mogłabym ją wymienić ? wole się sama do tego nie zabierać.
Chodzi o GBA SP
Chodzi o GBA SP
wymiana obudowy
|
Wie Ktos gdzie mogłabym ją wymienić ? wole się sama do tego nie zabierać.
Chodzi o GBA SP
Najpierw napisz do jakiej konsoli ma być ta obudowa, potem po co chcesz to robić?
27-11-2016, 23:44
Poszukaj serwisu komputerowego w okolicy, pójdź tam, przedstaw sprawę, powiedz ile chcesz wydać na taką obudowę i tyle. Dolicz do tego z 50zł za robociznę jeśli chcesz by panowie z serwisu ci ją od razu wymienili
Prawdopodobnie skończyłem z gierkami.
27-11-2016, 23:48
Poproszę o konkretne informację: co to za sprzęt i co potrzeba z nim zrobić. Rodzaj usterki itd.
28-11-2016, 18:53
Zapomniałam dopisać GBA SP. Poprostu kupiłam z porysowana cała obudwą i chciałam wymienić . Co do usterek, to chyba ich już nie ma zobacze jak przyjdzie znów od sprzedawcy (wczesniej bateria padnięta była).
29-11-2016, 21:34
Sprawdź czy ktoś z forumowiczów nie mieszka w pobliży i nie może Ci wymienić. Nigdy nie wymieniałem ale to raczej nic strasznie trudnego.
03-12-2016, 01:37
tez mi sie tak wydaje tyle ze jest ta taśma cholerkaa nie chce jej zerwac czy cos bo poprostu szkoda gb
![]() Tez o tym myslalam ale to otworzyc osobny temat czy jak ? bo nie chce tez bałaganić
08-12-2016, 18:50
Do odważnych świat należy o dziwo tasiemkę nie tak łatwo zerwać. Twoim największym problemem może być za to brak śrubrokręcika Y
który nie jest jakoś niedostępny jednak zdobyć taki który nie wyrobi się po odkręceniu 4 śrubek to ciężkie zadanie. Drugim problemem jest to że o ile tasiemka problemu nie sprawia o tyle ekranik pozbawiony szybki jest podatny na uszkodzenia i przy składaniu radził bym zachować w miarę sterylne warunki bo nie chcesz widzieć jakiegoś syfu za ekranem. i apropo serwisu znaleźć dziś serwis który świadczy takie usługi to (przynajmniej w moim mieście) cud z ciekawości popytałem w serwisach i nikt nawet nie chciał podjąć się takiej wymiany Życzę powodzenia bo GBA to naprawdę świetna konsolka i zasługuje na odrestaurowanie ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|