Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 Dalej »

Jack 3,5 mm - Problem z działaniem
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Jack 3,5 mm - Problem z działaniem
Ptasx Offline
Krzyżowy Ptak Pytań
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
11-06-2012, 23:32
Witam!

Mam problem z gniazdem jack 3,5 mm. Mianowicie, kiedy podpinam jakiekolwiek słuchawki muszę nimi dużo ruszać, aby stykały. Testowałem to na 3 parach słuchawek, wszędzie tak samo, czyli musi być to problem z gniazdem. Z tego co się orientowałem, to dzieje się tak przez blaszki, które się nie wyginają jak powinny i dlatego nie styka jak powinno. Wie ktoś, czy da się to naprawić w domu? Spotkał się ktoś z takim problemem?

Z góry dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
11-06-2012, 23:35
Jest jeszcze jedna możliwość. Może być tak, że wewnątrz gniazda zgromadził się kurz. Zdarza się tak szczególnie często w przypadku urządzeń trzymanych w kieszeniach (telefony, mp3). Sam miałem ten problem. Nie wiedziałem czy winić styki, czy słuchawki. Wreszcie z pomocą agrafki wydostałem z dna gniazda spory (i zaglądając do środka niewidoczny) kłębek kurzu i od tej pory wszystko śmiga jak marzenie.

Jeśli to faktycznie poluzowane gniazdo, to sposób działania będzie zależał od urządzenia. Z czym mamy do czynienia?
Szukaj
Odpowiedz
knopers Offline
Niedzielny gracz
**
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 13
Reputacja: 15
11-06-2012, 23:38
Jeżeli metoda archona nie zadziała polecam wypatroszyć jakieś stare urządzenie z takim gniazdkiem i wymienić najlepiej u elektronika chyba, że jesteś dobry w te klocki.
[Obrazek: fs_overall.png]
Szukaj
Odpowiedz
Ptasx Offline
Krzyżowy Ptak Pytań
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
11-06-2012, 23:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2012, 23:52 przez Ptasx.)
Do czynienia mamy z moim nieposłusznym ostatnio telefonem. Tak, często go mam w kieszeni, praktycznie cały czas. Postaram się go wyczyścić w środku, może pomoże, zobaczymy. Grinning Dzięki za szybką odpowiedź!

EDIT: Dzięki wielkie, nie sądziłem że aż tyle kurzu tam mogło się nazbierać. Teraz wreszcie działa, a mój odwieczny problem przestał istnieć. temat do zamknięcia. Grinning
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 15-06-2025, 03:31 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.