Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... v
« Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 ... 43 Dalej »

Knack
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Knack
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
05-12-2013, 17:03
[Obrazek: Y_-E4UWxh8E.jpg]
Knack to dziecko Marka Cerny, który podczas powstawania gry pełnił jednocześnie funkcję głównego architekta konsoli PlayStation 4. Cerny był również częścią sukcesu największych marek epoki PlayStation 1 i 2 w tym Crasha Bandicoota, Spyro czy Jaka i Daxtera. Wszystko wskazuje jednak na to, że Knack nie dołączy do panteonu jego najsławniejszych produkcji. Szkoda, bo o przeciętności jego nowej gry nie zadecydował na pewno brak talentu autorów.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Knack
Szukaj
Odpowiedz
Mkali Offline
Pan od ostówek
*
Liczba postów: 896
Liczba wątków: 47
Reputacja: 223
05-12-2013, 17:14
Spodziewałem się średniej klasy platformówki Smiling
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Rom1202 Offline
n00b
*
Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
05-12-2013, 17:23
dla mnie -4
Szukaj
Odpowiedz
UzeQ Offline
Orange Lightning! ZA ZA ZING!
**
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 6
Reputacja: 14
05-12-2013, 17:36
Świetna recenzja! Dobrze, że wspomniałeś o tym co-opie, do tej pory nie wiele było o nim mowy, a wygląda na to, że świetna opcja! Nie rozumiem też za bardzo narzekań na tą grę. To w końcu platformówka, owszem może trochę staro szkolna i przestarzała, ale w tej chwili na obu next genach próżno szukać podobnej gry. Owszem jest Lego Marvel, ale to tytuł, który mogę kupić taniej na PS3. W ogóle trochę wydaje mi się, że takie radosne, kolorowe gry są trochę nieobecne przy starcie nowej generacji. Dla siebie znajdę dużo fajnych gier, ale dla dzieci? To już trochę gorzej.
[Obrazek: 595118.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
MatiZz Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
05-12-2013, 17:37
Wygląda słabo :x
Szukaj
Odpowiedz
czapa Offline
Pong
*
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 5
05-12-2013, 20:15
Ponoć potrafi się też zawiesić, że trzeba wyjmować kabel...
Szukaj
Odpowiedz
szezjo Offline
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
05-12-2013, 22:09
Dobra recenzja, ale mam jedno pytanie. Czy ktoś, kto posiada PS4, Knacka i parę innych gier może zbadać to ryzykowne stwierdzenie czające się w Internetach, że Knack to najlepsza gra na PlayStation 4? Nie licząc ewentualnie gier, które zostały wydane także na PS3 np. Lego Marvel Super Heroes czy Injustice. Grinning
Mój kanał o grach, z którego filmiki ktoś podobno kiedyś obejrzał Grinning
Szukaj
Odpowiedz
farmaceuta Offline
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
05-12-2013, 23:35
Niestety, Knack nie ma alternatyw, bo jak go porównać do np. Fify? Jest to obecnie najlepszy tytuł startowy (chyba), bo Assasin's Creed IV ma podobno słabszą grafikę niż na PC.
Szukaj
Odpowiedz
Tkaczyński Hubert Offline
ThrashHD
*
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 6
05-12-2013, 23:36
A mnie się nie podoba - typowa "levelówka", nawalanie kolejnych orków, rozwiązywanie kolejnych zagadek. Brzmi znajomo?
Szukaj
Odpowiedz
Gieromaniak Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
06-12-2013, 23:35
Mi ta gra się strasznie podoba Grinning wydaje się przyjemna w graniu, wciągająca :d jak to się mówi pochłaniacz czasu Smiling
Szukaj
Odpowiedz
dotz Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 3
Reputacja: 2
09-12-2013, 02:45
Gra jest TRUDNA i chwała jej twórcom za to - ostatnio jak gdyby wszystko w grach szło w kierunku ułatwiania rozgrywki, a tu proszę, zaskoczenie. Monotonna... no nie wiem - kombinacje wrogów są różne i stanowią dla mnie zawsze wyzwanie (ale gram raptem 2 dzień). Graficznie wygląda całkiem nieźle, owszem, z jednej strony można powiedzieć, że nie powala na kolana itp, a z drugiej, porównując ją z grafiką z innych konsol na tym samym TV widać, że jednak jest całkiem nieźle. Czy to najlepsza gra na PS4? Jedna z najlepszych :-) nie ma aż tych gier tak dużo, żeby można było powiedzieć inaczej.
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Administrators
09-12-2013, 02:58
(09-12-2013, 02:45)dotz napisał(a): Gra jest TRUDNA i chwała jej twórcom

Ja widzę różnicę między "trudna", a "źle zaprojektowana". Co jest lepszym symbolem złego projektu niż pasek zdrowia, który znaczy tyle co nic?
Szukaj
Odpowiedz
VisoR Offline
Odurzony kawą marketingowiec™
*
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 2
09-12-2013, 15:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2013, 15:20 przez VisoR.)
Co tu mówić, zwyczajny przeciętniak, który nie został pominięty bez echa tylko przez okoliczności w jakich został wydany. Nie jest to tragiczna gra, można z niej czerpać jako taką przyjemność no i granie we dwóch faktycznie trochę umila spędzanie czasu przy niej, ale cóż... gdyby wyszła np. w drugiej połowie 2014, nikt by się nią nie przejął. Dlatego pewnie jest tak dużym rozczarowaniem dla grupy ludzi, która jeszcze nie nauczyła się jak to jest ze starterami... a może to ja nie widzę jak słaba jest przez swoje do maksimum zaniżone oczekiwania względem pierwszych gier nowej generacji.

Killzone zabolał mocniej.
Szukaj
Odpowiedz
dotz Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 3
Reputacja: 2
10-12-2013, 02:34
@Dark Archon, dzięki za świetną recenzję i rewelacyjny polski serwis o grach! Mnie tam w Knacku to się zupełnie nie gryzie - po prostu myślę sobie, że gram w takiego Mario (tam niewidoczny co prawda, ale zawsze, "pasek zdrowia" starcza na 2 albo 3 uderzenia, nieprawdaż?). Dla mnie w tym tkwi urok tej gry - wchodzę do nowej komnaty, dwa ruchy przeciwnika i po mnie - podchodzę jeszcze raz. Gra ta wywołuje we mnie istotnie dzikie instynkty - faktyczne wkurzenie w kierunku przeciwników (kolejna analogia do Mario). Częsty zarzut do Knacka to "płaskie" postacie czy scenariusz - nie wiem, we mnie tam postać głównego bohatera wzbudza sympatię. Także, ja osobiście jestem zadowolony z zakupu tej gry, jak również i całego PS4.

... a i tak najlepsza gra na PS4 na ten moment moim zdaniem to Super Motherload, który czerpie pełnymi garściami z tradycji, nawiązując bezpośrednio choćby do takiego np Boulder Dash, aczkolwiek sądzę, że Ty znalazłbyś tam więcej odwołań do innych tytułów.

@VisoR, a co Ty chcesz od tego Killzone? Owszem, pierwszy raz odpaliłem FPSa na konsoli i pograłem więcej niż kilka chwil, ale jeżeli on jest Twoim zdaniem zły - to możesz wytłumaczyć, dlaczego?
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Administrators
10-12-2013, 03:03
(10-12-2013, 02:34)dotz napisał(a): @VisoR, a co Ty chcesz od tego Killzone? Owszem, pierwszy raz odpaliłem FPSa na konsoli i pograłem więcej niż kilka chwil, ale jeżeli on jest Twoim zdaniem zły - to możesz wytłumaczyć, dlaczego?

Ja chętnie wytłumaczę w recenzji... Jeśli kiedyś wykopię się z zaległych gier do zrecenzowania Winking
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-05-2025, 03:03 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.