Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 37 38 39 40 41 Dalej »

Bundle, bundle...
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Bundle, bundle...
kal3jdoskop Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 9
Reputacja: 0
03-11-2012, 12:49
Wydaje mi się, że nie warto zakładać tematu informującego "co gdzie i kiedy", bo od tego są już różne stronki poświęcone grom indie.

Bardziej chciałbym się popytać, które preferujecie najbardziej i dlaczego? Humble Indie Bundle, Indie Gala, Indie Royale, BeMine, Greenlight Bundle, a może jakaś inna opcja?

A co "wersjami" gier-czy najbardziej preferujecie gry na steama, desurę, a może wersje DRM-free?

Jeśli idzie o mnie, doszedłem ostatnio do wniosku, że chyba najwięcej satysfakcji przynoszą mi ostatnio kolejne edycje Indie Royale. Jasne, nie podoba mi się zbytnio ichnia polityka cenowa oraz manipulowanie datą rozpoczęcia bundla (świadczy o tym zakończony niedawno Halloween Bundle, -na stronie IR nastąpiła zmiana informacji o czasie pozostałym do odpalenia bundla 25 października-wtedy zmieniono z "2 tygodni" na "tydzień", po czym następnego dnia... Rozpoczęto bundle'a), nie mówiąc już o likwidacji preorderu (który w sumie był najlepszą opcją dla najwierniejszych fanów IR, mogących kupić po cenie startowej, ale w "ciemno", najnowszy pakiet IR.

No ale pomijając te wady-umieszczają gry mniej głośne (Squids, UnEpic, EvilQuest...), ale szalenie grywalne. Do tego częstokroć można uświadczyć wersji DRM-free, oraz "zbiorowego" klucza do desury. A nie ukrywam, że właśnie wersje DRM-free są czymś, co lubię najbardziej. Steama generalnie nie lubię-za kobylastego klienta(wystarczy go porównać z tym desurowym bądź z gmg), wymuszanie aktualizacji(co może przy bundlach nie jest minusem, bo grę trzeba i tak pobrać, ale przy grach pudełkowych już wkurza) oraz totalny drenaż łącza przy pobieraniu (nie wiem jak to jest, ale jak korzystam ze steama, to pobierając grę nie mogę w sprawny sposób korzystać równocześnie z internetu w innych celach, a desura czy gmg nigdy mi takiego problemu nie sprawiły, mimo podobnego transferu danych co przy steamie). Nie znaczy to, że nie korzystam-bo jest tam sporo fajnych gier, w które niestety nie idzie zagrać inaczej niż przez steam.

No ale najbardziej lubię DRM-free. Instalujesz, grasz, a instalator można zawsze sobie gdzieś zapisać/nagrać i wykorzystać kiedy się chce.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-07-2025, 13:52 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.