Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 Dalej »

"Gry bez prądu" (planszówki, karcianki, RPG, gry figurkowe)
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
"Gry bez prądu" (planszówki, karcianki, RPG, gry figurkowe)
kal3jdoskop Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 9
Reputacja: 0
04-11-2012, 21:44
Czytajcie uważnie temat, bo jak kiedyś wybuchnie wojna atomowa, to jak ją jakimś cudem przeżyjecie, to nie pogracie już na PC-cie czy na konsoli, bo nie będzie skąd prądu czerpać Winking

A tak na poważnie-ktoś się interesuje tego typu rozrywką? Grywa w coś ze znajomymi/rodziną?

Sam dużego doświadczenia nie mam-generalnie opiera się ono na Neuroshimie Hex (grałem jeszcze w pierwszą edycję, tę z "obrotowymi" licznikami obrażeń sztabów), niedawno dokupiłem nieco nowszą, z trzema dodatkami-Stalowa Policja, Nowy Jork, Neodżungla. Cóż tu dużo mówić-cieszy mnie sukces tej polskiej produkcji, bo naprawdę to świetna rzecz-zasady są niezwykle przyswajalne, zróżnicowanie armii naprawdę spore, gra stwarza dużo możliwości do popisu dla każdego stratega (a raczej taktyka, bo ze względu na wielkość planszy są to raczej starcia w skali "mikro"), a do tego cena jest o wiele bardziej przyjazna niż wielu znaczących tuzów planszówkowych.

Zdarzyło mi się też swego czasu kupić Zombiaki 2, również wydawnictwa Portal. Właściwie jest to coś pomiędzy karcianką a planszówką, bo 5 kart służy właściwie do "zasymulowania" planszy, a całość nie jest na szczęście (hurra) grą "typu kolekcjonerskiego", czyli jednorazowy wydatek Smiling Szkoda tylko, że balans między taliami ludzi a zombie psuje jedna głupia karta, która daje fory zombiakom, ale i tak da się przeżyć.

Zdarzyło mi się też zagrać w Magic the gathering, ale w wersję komputerową (Microprose'a), grało się fajnie, i pewnie chętnie zagrałbym w wersję fizyczną... Gdyby nie fakt, że jest to gra kolekcjonerska. Jednak takie hobby jest czymś BARDZO kosztownym.

No, starczy moich wynurzeń, napiszcie proszę coś od siebie na ten temat Smiling
Szukaj
Tremirenes Offline
Bezwennik Pospolity
*
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
04-11-2012, 21:56
Ja ostatnio rozpoznaje paragrafówki i tu pytanie do użytkowników: wiecie może, czy da radę dostać spolszczoną wersję "Lone wolf" za pośrednictwem zwyczajnej non-online księgarni?
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja: 172
04-11-2012, 21:59
Dubel: http://arhn.eu/forum/Temat-Plansz%C3%B3w...-imprezowe

Zamykam.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 08-07-2025, 21:07 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.