Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Sony › Playstation 3 v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Dualshock 3 - jak żyć?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Dualshock 3 - jak żyć?
naplantach Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
31-01-2013, 12:27
Potrzebuję zasięgnąć informacji w sprawie wariacji DS3.

Posiadam dwa pady:

CECHZC2E (czarny) - dołączony oryginalnie do PS3, relatywnie ciężki, ładuje się tylko z portu usb w PS3 (pozostaje niewzruszony po podłączenie do jakiejkolwiek ładowarki sieciowej którą posiadam), bateria wystarcza na ok 10-12h gry, nigdy się nie wyłącza, lubi arbuzy i pieczone kurczaki.

CECHZC2H (czerwony) - kupiony na allegro jako "oryginalny DS3, mało używany" za 89 zł, lżejszy od swojego czarnego kolegi, ładuje się ze wszystkiego, ale bateria żyje max 3h, wyłącza się po chwili nieużywania, przede wszystkim jednak analogi działają tak koślawo (właściwie na zasadzie 0-1), że z przyjemnością mogę grać tylko w FFVII bo tam nie są potrzebne.

Chciałbym się dowiedzieć, czy każdy cechzc2h jest tak beznadziejny, czy po prostu kupiłem na allegro mocno zużyty złom, a także jakiego pada wybrać by się nie rozczarować, bo rozrzut cenowy jest dosyć duży (oczywiście chińskie zamienniki za 50zł nie wchodzą w grę, jednakże jestem sceptycznie nastawiony do konieczności wydania 179zł)
Szukaj
Odpowiedz
sebi1225 Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 7
Reputacja: 1
31-01-2013, 12:43
Pierwszy (czarny) , możesz zakupić ładowarkę i ładować pada/y , W konsoli jest opcja auto wyłączenia pada , co do ciężkości to już zależy od odbiorcy.

Drugi(czerwony) , możliwe , że sprzedali ci "zamiennika" . Odnośnie analogów , można je samemu wymienić , pad jest albo naprawdę zajechany i dlatego analogi działają jak działają , lub pad nie do końca jest "oryginalny"
Szukaj
Odpowiedz
Malek9972 Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 8
31-01-2013, 12:45
Mój CECHZC2H działa dosyć dobrze i nie mam większych problemów ale po paru miesiącach wymieniłem analogi bo były bardzo zjechane.Może Ty trafiłeś akurat na takiego bubla.Możesz wymienić akumulator w padzie i analogi jeśli nie chce Ci się z tym babrać to kup nowego.
Szukaj
Odpowiedz
AnimoRipper Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
31-01-2013, 18:00
Podobno te tak samo wyglądające trochę tańsze oryginalne kontrolery to tak naprawdę chinskie podróbki...
Szukaj
Odpowiedz
arhemik Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
01-02-2013, 02:21
Ja czytałem gdzieś, że orginalny pad na końcu numeru seryjnego ma dużą litere "E" tak jak twój, muj i każdego innego gracza, orginalny pad. Ja też kupiłem na allegro pada za 70 zł, pisało że orginalny, lecz okazało się że niebył orginalny. Od kupna, normalnie ładowałem z konsoli przez kabel, po kilky miesiącach w trakcie grania w "litlle big planet 2" miałem go podłączonego do konsoli i zaczeło mi coś śmierdzieć, więc odłączyłem go od konsoli okazało się że na padzie pisze 3,2V a konsola ładuje 5V, okazało że płyta w padzie się gdzieś przepaliła i od tamtej pory niechodzi mi R2
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 05-06-2025, 06:15 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.