Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
![[Obrazek: 4HeYEytk-c4.jpg]](http://arhn.eu/ytcrop/4HeYEytk-c4.jpg)
Uwaga! Recenzja przeznaczona dla widzów powyżej 18 roku życia.
South Park: Kijek Prawdy to gra RPG studia Obsidian Entertainment w której główny bohater wciela się w "nowego dzieciaka" próbującego zjednać sobie lokalną paczkę. By tego dokonać staje się ich chłopcem na posyłki w ramach osiedlowej zabawy w wojnę elfów i ludzi. Wojnę o legendarny artefakt zwany Kijkiem Prawdy. PRZEDMIOT, KTÓRY WŁADA CAŁĄ RZECZYWISTOŚCIĄ!!1111
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: South Park: Kijek Prawdy
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 6
Reputacja:
5
Daje okejkę! Świetny materiał, a sama gra boska w sobie.
Liczba postów: 896
Liczba wątków: 47
Reputacja:
223
W weekend będę to cudo ogrywał ^w^
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Nigdy nie interesowałem się South Park'iem i tak naprawdę nie mam zielonego pojęcia na temat fabuły serialu, a mimo to przy tej grze bawiłem się świetnie.
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Varx, to teraz wyobraź sobie jak byś się bawił jak by wszystkie nawiązania i easter eggi były dla Ciebie w pełni zrozumiałe  O to chodziło Archonowi, że pełnię tej gry można odkryć dopiero wtedy kiedy jest się zagorzałym fanem serii
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
"Masywne obrażenia"? To na pewno jest dopuszczalne po polsku?
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
11-03-2014, 19:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2014, 19:32 przez Dark Archon.)
(11-03-2014, 19:27)wujo444 napisał(a): "Masywne obrażenia"? To na pewno jest dopuszczalne po polsku? Mój tok myślenia przebiega następująco:
Jeżeli obrażenia mogą być "duże" lub "znaczne" to analogicznie mogą być też "masywne" lub "mizerne".
Nawet jeżeli się ze mną nie zgadzasz, możemy przyjąć, ze jest to elipsa, która jest oczywiście dozwoloną figurą retoryczną.
Liczba postów: 63
Liczba wątków: 7
Reputacja:
7
Bałem się, że gra będzie beznadziejna i że kupię ją tylko z fanatyzmu. A tu się okazało, że jest super. Już nie mogę się doczekać, aż ją kupię
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 4
Reputacja:
1
Świetna gra. Mam nadzieję, że tak dobre gry na licencjach będą wychodzić jak najczęściej.
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja:
13
Tak, humor South Park jest w moim goście, więc prawdopodobnie muszę w to zagrać.
Odnośnie jeszcze zacnych słów Twojego wstępu... co się ze mną stanie, jeżeli jakimś dziwnym przypadkiem miałem gdzieś to, że ten filmik nie powinien być oglądany przez nikogo?
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 6
Reputacja:
14
Ja kupiłem Polskie wydanie na PS3 i mogę je stanowczo polecić. Na prawdę te 3 wycięte sceny nie są aż tak ważne, to są zwykłe minigierki, które na dodatek mogą być wkurzające. Jeśli jednak kogoś interesuje jak to wygląda, to jedną z tych wyciętych minigierek wykonujemy pod sam koniec gry, ale nie na człowieku, tylko robocie. Wycięte fragmenty nie mają żadnego znaczenia dla fabuły, jedynie zaburzają płynność odbioru fabuły, bo w czasie kiedy gracze na PC wykonują QTE gracze konsolowi widzą plansze informujące o tym co zostało ocenzurowane. W każdym razie nie jest to nic dyskwalifikującego dla całej gry.
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja:
14
Zachęcony ową recenzją biorę się do oglądania serialu i z czasem dopiero wezmę się za grę
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 3
Reputacja:
5
Nie znam za bardzo South Parku (widziałem może ze dwa odcinki) ale przy grze bawię się przednio. Zdecydowanie warto!
Liczba postów: 0
Reputacja:
0
Czekałem na materiał o tej grze, no i jest świetny jak zawsze. Choć głównie słuchałem, niż oglądałem żeby nie psuć sobie przyjemności samodzielnego poznawania gry. Co do gry to dla mnie sama mechanika tak walk jak i eksploatacji mocno przypomina Costume Questa.
No ale przechodząc do konkretów, czas na powód dla którego po dłuuuugim czasie wreszcie założyłem sobie konto. Archon można liczyć na Twój materiał o Donkey Kong Coutry: Tropical Freeze?? Sam dopiero zacząłem ją ogrywać (podkusiło mnie złożenie preordera na game.co.uk dla breloczka), ale już mogę stwierdzić że jest świetna, a graficznie i gameplay'owo bije na dwie głowy, takie NSMBU które tu raczej chwaliłeś. Przy okazji może mi ktoś udowodni sens stosowania w dwuwymiarowych odsłonach Mario limitu czasowego, bo dla mnie jest to rozwiązanie tak archaiczne, że odbiera dużo przyjemności z gry. Naprawdę można gracza zmusić do bycia w ruchu w inny sposób niż przez tykanie zegara. Mam nadzieję że w Super Mario 3D World zastosowanie zegara nie jest tak wkurzające jak w dwuwymiarowych odsłonach.
Reputacja:
0
Tak sobie teraz myślę że South Park mechanicznie bardzo przypomina paper mario z GC
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
35 euro w GameStop TurboBober
Ciekawa recenzja i jak zwykle miła w odbiorze, na temat gry która przeżywa bum w polskim YT świecie. Ja na tytuł czekałem od pierwszej plotki, i jej rozbudowanie mnie aż oniemia. Tytuł na pewno świetny w swoim gatunku, a genialny dla fanów serii.
Archon wspomniał ze 12 godzin rozgrywki - serio? tak mało?
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Tak żeby zrobić wszystko z misjami pobocznymi mi zeszło 13 godzin
Reputacja:
0
Ile oglądałem odcinków South Park? Ani jednego, a przy grze bawię się świetnie. Jest to z pewnością jeden z najlepszych tytułów w jaki dane mi było grać.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Nareszcie  . Jestem wielkim fanem SP i długo czekałem na tą grę. A recenzja jak zawsze, czyli wysoki poziom.
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
Gierka nawet spoko,wygląda na grywalna trzeba się temu przyjrzeć chociaż nie jestem jakimś wielkim fanem SP.
Reputacja:
0
Ja również wcześniej nie miałem styczności z tym serialem ale przy gra jest świetna.
|