Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Homebrew v
« Wstecz 1 2

Zmodyfikowane głośniki
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Zmodyfikowane głośniki
Drakkainen Offline
Drakkainen
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja: 14
23-12-2013, 15:14
Postanowiłem pochwalić się swoim przerobionym sprzętem. A mianowicie są to głośniki mające około może i nawet 30 lat. Nie wiem o nich zbyt dużo, dawniej służy podłączone do adaptera lub do radia. Zresztą na widocznym zdjęciu postawione są na radiu, które służy im jako wzmacniacz, ponieważ takowy ma wbudowany.
Kilka miesięcy temu postanowiłem podłączyć głośniki do mojego komputera, lecz jestem w tym totalnym laikiem. Z pomocą przyszedł mój kolega (w moim wieku- 13 lat) i zakupił widoczny na zdjęciu kabel. Poza kablem dokupił oczywiście potrzebne końcówki i sam to wszystko zlutował oraz należycie skonfigurował, za co jestem jemu bardzo wdzięczny. Zestaw służy mi do teraz, chociaż jakość dźwięku nie stoi na bardzo wysokim poziomie. Wszechobecne są szelesty i szumy, lecz dużo zależy od ustawienia tonu oraz barwy dźwięku.

Załączone pliki Miniatury

Szukaj
Odpowiedz
Ame Offline
Fajer Stajl Fajerbol !!!
**
Liczba postów: 191
Liczba wątków: 6
Reputacja: 13
24-12-2013, 01:37
Jeżeli wiek jest chociaż trochę prawdziwy, to jest to zacny sprzęt. Nawet jeżeli jakością nie powala to jest to fajna ciekawostka. Można się pochwalić takim starociem. Lubię takie rzeczy. Miłego użytkowania.
[Obrazek: MLG%2BTop%2BNep.png]
Szukaj
Odpowiedz
Drakkainen Offline
Drakkainen
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja: 14
24-12-2013, 15:14
Wielkie dzięki, miło słyszeć coś pozytywnego.
Szukaj
Odpowiedz
gacorek11 (KrzychuJabol) Offline
uczę się, ale chętnie pomogę :)
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 7
Reputacja: 0
19-04-2014, 19:37
Nie da się ukryć, że coś zmajsterkowane samemu daje o wiele więcej frajdy niż kupiony. A jeśli dobrze działają to miłego użytkowania.
Archon Approved
Ja zrobiłem podobny bajer. W związku z tym, że moja karta graficzna miała tylko 2 wyjścia - standardowe (to słabsze) monitorowe i archaiczne wyjście AV (wideo czincz), więc jako drugi monitor używam starego telewizora. Trollface

__________________________________________________________________________________
Nudzisz się? wejdź na mój blog o retro grach www.oldtimegame.blogspot.com
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 14-06-2025, 20:48 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.