Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
16-10-2013, 23:32
Dzieeeń Dobryy~!
Stwierdziłem że wróce do starych telefono-cegieł, ale nie do byle jakich cegieł mam zamiar zakupić Nokie N-Gage QD...
Tyle że nie mam bladego pojęcia o jej wadach, możliwości zgrywania aplikacji/gier na karte SD, czy innych jej funkcjach i możliwościach.Jest może ktoś kto mógł by mi ogulnie opisać ów "konsolofon" podając plusy i minusy jak i opis telfonu przedstawiając ogolnie z czym sie konsolke je ?
Z góry dziękuje za odpowiedźi  .
"To że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" - Jonathan Carroll
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 53
Reputacja:
176
Na dobry początek warto byłoby spojrzeć na materiał Archona - Znajdziesz go tutaj
Reputacja:
0
Widziałem go ale Archon nie przedstawia nam wszystkich funkcji konsolofonu (znaczy tak mi sie przynajmniej wydaje) np.
-Czy to posiada podczerwień ? (Czy też coś podobnego)
-Co możemy wgrać na karte SD ?
-Co mogę z niego wysłać/odebrać ?
Archon przedstawia w większosci punkt widzenia gracza
Liczba postów: 72
Liczba wątków: 5
Według mnie warto go kupić chociażby dla wartości kolekcjonerskiej.
- Prawdopodobnie tak (IRDA większość telefonów posiadała)
- Wszystko (w drugiej wersji nie ma MP3)
- Wszystko co na niego wgrasz (w końcu to symbian)
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja:
63
17-10-2013, 00:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2013, 00:29 przez guy_fawkes.)
Na dużą część Twoich pytań odpowie specyfikacja innych modeli Nokii opartych o ten system - wiele z nich różniło się w zasadzie tylko designem i ceną. Sporo z potrzebnych informacji znajdziesz na stronach gromadzących dane o telefonach komórkowych, chociażby tutaj: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/ngage/
Już na pierwszy rzut oka mogę powiedzieć, że miałem rację - N-Gage niewiele różni się od Nokii 3650 (którą posiadałem) pod względem poza-konsolowym. Na ten system było całkiem dużo ciekawych aplikacji (np. całkiem zaawansowany program do robienia zdjęć w miejsce fabrycznego z cyfrowym zoomem czy pilot "do wszystkiego" - działał!, aczkolwiek z tego akurat nie skorzystasz, gdyż obie wersje konsolofonu nie mają podczerwieni). Inna kwestia, że obecnie dotarcie do ich legalnych kopii może graniczyć z cudem.
Reputacja:
0
@Yaxes o podobno wypowiedź mi chodziło 
Rozumiem też że samego telefonu do komputera nie podłącze ?
Tak jeszcze z innej beczki czy jest możliwość uruchomienia gier pokroju "The elder scrolls travels : shadowkey" z karty SD ?
Liczba postów: 20
Możesz kupić dla samego posiadania tej prawie że kultowej "konsoli".
Liczba postów: 8
Reputacja:
2
Mówimy o n-gage czy n-gage QD
Jeśli chcesz używać jako telefon to pamiętaj, że zwykły n-gage ma głośnik umieszczony tak, że trzeba telefon trzymać "bokiem" w QD już tego "bajeru" nie ma 
Co do użytkowania jako telefon polecam zadzwonisz napiszesz
odpowiedzi na Twoje pytania:
Cytat:-Czy to posiada podczerwień ?
Nie ma irdy jest BT
Cytat:-Co możemy wgrać na karte SD ?
rozumiem, że pytasz czy można wgrać Apki i gry - tak
Cytat:-Co mogę z niego wysłać/odebrać ?
sms/mms jeśli chodzi o sprawy gsm. Przez Bt: m.in pliki .sis (apki,gry) ,zdjęcia.
Jeżeli chodzi o granie na niej.. ergonomia jak na moje długie palce ok, troche mało gier, przynajmniej tych oficjalnych pod logiem n-gage, osobiście spodobały mi się z nich tylko Tony Hawk i Asphalt Urban GT - tak, że strona trochę kuleje
Pamiętaj, ze wysłać przez bt możesz tylko cos co nie przekracza pamięci wew. Twojego telefonu (qd miał 3-10mb nie pamiętam)
Jeżeli chodzi o podłączenie qd - tylko czytnik kart i karta mmc (kiedyś ich cena powalala)
- mp3 w qd? Owszem, program ultramp3
-podstawa to fileexploler
Ogólnie nie wiem czy oprócz wartości sentymentalno-kolekcjonerskiej teraz "warto", telefon będzie to podstawowy na symbianie za którym osobiście szczególnie nie przepadam.
W 2007-08 granie na tym sprawiało ogromny fun, ale uwierz, ze ciekawiej się gra w towarzystwie.
Mi najbardziej podobał się asphalt ( z lift me up mobyego ) a znajomi zagrywali się w fife.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Hmm. Z tego co wiem to jest łatka która po zainstalowaniu pozwala na wysyłanie i odbieranie plików o wiele większej wielkości. A to dzięki temu, że pliki zapisywane są na karcie pamięci a nie w pamięci telefonu jak jest ustawione fabrycznie. Zgodzę się z tym, że jeśli kupować ten telefon to tylko z sentymentu czy wartości kolekcjonerskiej. W dzisiejszych czasach ten telefon niczym nie zaskakuje. Chociaż sam mam go do tej pory. Gier jest mało, chociaż wg mnie większość jest dobra. Wyścigi, sportowe, strategiczne, taktyczne, rpg. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. I nie koniecznie granie w towarzystwie jest ciekawsze. Mi bardzo przyjemnie grało się samemu w takie chociażby Glimmerati, Pocket Kingdom, Splinter Cell, Shadow key, The Rifts. Sporo by wymieniać. Polecam kupno chociaż ciężko trafić na dobry i zadbany egzemplarz na allegro. Oczywiście brał bym classica a nie qd. A gadanie "bokiem" dla mnie np jest zaletą a nie koniecznie wadą.
Pozdrawiam, chrusto.
Wysłane z mojego LG 4x HD za pomocą Tapatalk.
Ja dobrze się bawiłem przy jakiejś strzelance, sterowanie trudne ale można było grać w 3 osoby. Z singla pamiętam jakaś pathway of glory (?), tonego, pandemonium. Zgadzam się gier mało, ale jak już wyszła to było przy czym się zatrzymać na dłużej ;-)
Nie wyobrażam sobie kolegi chodzące obecnie z ngage, hipster lvl over9000! Ale jeżeli tek się stanie, pochwal się koniecznie swoją zdobyczą!
Pamiętam jeszcze stoiska reklamowe gdzie można było pobiegać lara.
@chrusto i juz go nie sprzedawaj ;-)
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Raz właśnie popełniłem taki błąd sprzedając go koledze. Ale po kilku latach udało mi się go spowrotem od niego odzyskać. Zamieniłem się za psp ^^ I oddawać go nie zamierzam ;-)
Również pamiętam takie stoiska. Ale przeważnie były one chyba z wersją qd prawda?
Gra o której wspomniałeś to: Pathway TO Glory :-P z tego co pamiętam były chyba jej dwie części. A strzelanki nie kojarzę w sumie. Najwidoczniej coś mnie ominęło :-P ale jeśli przypomnisz sobie tytuł @Don_Lama to będę wdzięczny za info :-)
Pozdrawiam, chrusto.
Wysłane z mojego LG 4x HD za pomocą Tapatalk.
Liczba postów: 8
Reputacja:
2
zapomniałem wspomnieć ze na n-gage jak dobrze poszukasz to znajdziesz całkiem sprawnie działający emulator gameboy'a
[Anty piracki up allert] regulamin nie popiera piractwa, a taki emulator to piractwo
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja:
135
Ależ skąd, emulacja to nie jest piractwo. Piractwem byłoby użycie ROMu ściągniętego z internetu, a nie własnoręcznie "zdumpowanego".
Od siebie dodam, że telefonik kultowy, ciekaw jestem jak reaguje na niego młodsze pokolenie, jednak należy brać pod uwagę, że poziom gameplayu jaki był oferowany wtedy, może ci nie odpowiadać. Zatem kupisz i i tak będziesz wolał nosić PSP i grać w pełnym komforcie, w dużo ciekawsze tytuły.
Poza tym dzisiejsze smartfony mają dużo bardziej wciągające gierki niż n-gage
Kupuj (o ile jeszcze się zastanawiasz), ale tylko z przeświadczeniem, że nie będzie to dobra konsola. A jak kupisz, to polecam Asphalta 2, Sonica i Wormsy - z gier na n-gage. Poza tym biblioteka gier na symbiana również zawierała ciekawe pozycje, gdzie przykładem może być port Dooma (program c2doom).
(04-11-2013, 14:59)luklew napisał(a): Ależ skąd, emulacja to nie jest piractwo. Piractwem byłoby użycie ROMu ściągniętego z internetu, a nie własnoręcznie "zdumpowanego".
Moja wina, założyłem najgorsza opcje. Wybaczcie podejrzenia :-)
Reputacja:
0
Cóż patrząc na to z tej strony nigdy nie byłem zwolennikiem noszenie konsol przenośnych przy sobie (Nawet jeśli to ich powołanie  ) jak już to na jakieś dłuższe wyjazdy.
Co do rozmawiania bokiem przy wersji klasycznej uważam że to jest dość hipsterskie i podoba mi się ten "Bajer".
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 8
Reputacja:
1
16-03-2014, 21:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2014, 23:03 przez luklew.)
Nokia n-gage ? Serio ? Gorszego szmelcu chyba nie wynaleziono...
Dzięki że odkopałeś temat by dodać tak konstruktywną wypowiedź. 20%.
~lklw
Ta kaczka na ciebie paczy :V
Liczba postów: 65
Liczba wątków: 11
Reputacja:
23
Sam Mam N-Gage Classic, i powiem szczerze że uważam ją za lepszą wersję, chociażby nawet przez możliwość odtwarzania MP3 (czego QD nie posiada). Polecam, chociaż ja nie mógłbym się z powrotem na nią przestawić, jestem za bardzo przyzwyczajony do Androida :P I jeśli chodzi o gry, są grywalne i mają ten swój konsolofonowy Ngagegowy niepowtarzalny klimat  Największym minusem N-Gage jest rozdzielczość wyświetlacza, niestety pixeloza totalna. Jakbyś chciał To śmiało możesz korzystać z niego jako drugiego telefonu
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Obejrzyj materiał Archona na temat tego sprzętu. Dla mnie była to całkowita klapa. Odradzam Ci kupowanie tego sprzętu, no chyba, że kolekcjonujesz takie sprzęty.
|