Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 41 Dalej »

Upgrade PC
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Upgrade PC
Wn3ku Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 8
Reputacja: 2
08-06-2014, 11:43
Hej, w wakacje planuje zrobić niewielki upgrade swojego PC przynajmniej na tyle, by uciągnął Wieśka 3 na minimalnych. Wiem, że zarówno procek jak i karta graficzna do wymiany. Jednak nie mam pojęcia na jaką. Specyfikację podaję poniżej:
Płyta główna: AS Rock N68C-GS FX
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 520
Ram: 6GB
Zasilacz: Tracer BeCool 520W
Procesor: AMD Phenom II X4 840 3.20GHZ

Chciałbym się zmieścić tak do 1500-1800 złotych.

Z góry dzięki za odpowiedzi
Człowiek o wielu twarzach, jedną z nich jest twarz gracza. Kanał prowadzony w ramach hobby, zapraszam.
https://www.youtube.com/channel/UCdqYPAa...u0eS_GWeIg
Szukaj
Odpowiedz
Jedrek Offline
#YOLO
Redakcja
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 112
Reputacja: 79
12-06-2014, 13:26
Wygląda na to, że trzeba będzie zmienić też płytę główną (przejście na procesor Intela). Ja bym to widział tak:
Procesor: Intel Core i5-4590 - ~705 zł
Płyta główna: Gigabyte GA-B85M-D3H - ~236 zł
Karta graficzna: Radeon R9 270x - ~730 zł lub GeForce GTX760 - ~880 zł.

Twój zasilacz powinien wytrzymać, jednak nie jest to renomowana marka i radziłbym wymianę na coś o podobnej mocy od Corsaira, Fortrona, Chiefteca, czy XFX. To koszt ok. 150 zł.
Post może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych.
Szukaj
Odpowiedz
WolandPL Offline
Profile achieved with Blast Processing™
**
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 8
Reputacja: 15
14-06-2014, 16:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2014, 16:44 przez WolandPL.)
Zgadzam się co do zasilacza... zalatuje czarną listą. Firma od myszek i klawiatur bierze się za zasilanie? To trochę tak jak by mieć Lindsay Lohan jako doradcę w sprawach kariery. Ja bym najpierw zadbał o jakiś porządny, cichy zasilacz. Corsair (choć nie zawsze, raz mnie zawiódł ;p), Cooler Master, Fortron (te są pancerne - mam jednego, który od 8 lat działa bezawaryjnie), Be Quiet, Chieftec - ci goście robią bardzo fajne puszki.

Co do karty grafiki - GTXa bierz jeśli bardzo mocno interesują cię wodotryski typu PhysX, bo jeśli niekoniecznie - tańszy Radek będzie chyba lepszym pomysłem (ale to już moje bardzo osobiste zdanie i wielu osób go nie podziela

W połączeniu z wyżej wymienionym prockiem (ja bym dołożył też RAM tak aby było 8GB DDR3, każdy windows jednak swoje zżera, a dopóki nie zaczniemy renderować filmów zarobkowo, ósemka sprawdza się rewelacyjnie) wydaje mi się, że Wiesiek 3 pójdzie ci na średnich (a kto wie, jeśli wyłączymy cienie i zaawansowane próbkowanie to całą reszta może na wysokich) o ile nie zaczniesz używać monitora 8K Grinning
Szukaj
Odpowiedz
TheBlackJJoker Offline
Programista
*
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 6
Reputacja: 0
15-06-2014, 09:59
http://proline.pl/?p=GV-R725O5-2GI --> taka ci wystarczy Grinning
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 10-05-2025, 21:13 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.