Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Księga Życzeń i Zażaleń v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Arhn.eu Game Awards
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Arhn.eu Game Awards
EasyMediumHard Offline
Nekker
*
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
22-08-2014, 17:20
Hej,
z racji tego, że w tym dziale można pisać swoje życzenia, chcę zaproponować pewną rzecz.
Wpadłem na pomysł, że pod koniec roku można byłoby organizować rozdanie nagród społeczności: "Najlepsze z najlepszych 2014". Polegałoby to na tym, że ustalone zostałoby kilka kategorii gier np: Najlepszy RPG, bijatyka, strzelanka itp. Do każdej nominowane byłoby po 5 gier. O tym jaka pozycja zwycięży zadecydowałoby głosowanie. Głosy redakcji to 50% i forumowiczów 50%.

Po wszystkich ankietach albo zrobiłoby się 1 obszerny artykuł o wszystkich nominowanych i zwycięzcach lub zrobić to trochę w formie "oscarowej" gali nagród. Na live byłyby czytanie nominacje a 1 osoba ( np. za każdym razem inna ) wyjmowała by nazwę gry z koperty. Podczas "gali" można by przeprowadzić jakiś gameplay'e z gier oraz na koniec podsumować rok ( co było dobre/ niedosyty/ rozczarowania itp )

Po wszystkim do bazy gier dodawano by przy nazwie gry odznakę informującą, że gra w roku była najlepsza w danej kategorii. Przykład:

[Obrazek: sOSOW0l.jpg]

To jest tylko moja propozycja na przeprowadzenie tego typu imprezy.
Pozdrawiam, Izi
[Obrazek: vImpgHr.gif?2]
Szukaj
Odpowiedz
hubaaa Offline
Miłośnik TD
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 4
Reputacja: 1
23-08-2014, 09:57
Podpisuje się do propozycji EasyMediumHard. Według mnie bardzo ciekawy pomysł i myśle że administracja Arhn.eu rozpatrzy go pozytywnie Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Rob3rt Offline
Pong
*
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja: 2
23-08-2014, 19:31
Pomysł bardzo dobry, zastanawia mnie tylko co, bądź kto by decydował o tym "nominowane byłoby po 5 gier".

A i nie jestem za tym pomysłem: "Głosy redakcji to 50% i forumowiczów 50%." Smiling
Szukaj
Odpowiedz
FireStorm Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 91
Liczba wątków: 4
Reputacja: 30
24-08-2014, 01:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2014, 13:22 przez FireStorm.)
Pomysł ma na pewno jedną zaletę - jest to małe wydarzenie na stronie, którym pewnie niejeden użytkownik będzie podekscytowany. Mimo to, jestem mu przeciwny z kilku powodów. Przede wszystkim, niemal każdy serwis ma swoje podsumowania roku i czy naprawdę potrzebne jest kolejne? Tego typu topki nie wnoszą zupełnie nic, a jednocześnie stają się pożywką dla wszelkiego rodzaju trolli. Druga sprawa to fakt, iż aby wszystko dobrze działało wymagane jest wiele pracy od całej ekipy arhn.eu, a ci mają już co robić w tym czasie. Jednakże zdecydowanie największym przeciwwskazaniem są sami głosujący. Nie oszukujmy się, większość z nas nie ma nawet kontaktu ze wszystkimi medialnymi kandydatami do tytułu "gry roku", nie mówiąc o mniejszych perełkach, więc na jakiej podstawie mamy wybierać? Dyskwalifikowanie części produkcji przez ich nieznajomość jest zwyczajnie głupie i sprzeczne z całą ideą wyboru najlepszego. Dodatkowo gracze mają dużą skłonność do życia wyłącznie obecną chwilą i zapominania poprzednich miesięcy przez co tytuły wychodzące pod koniec cyklu mają automatycznie większe szanse.

Użytkownicy arhn.eu mają znacznie ciekawsze wydarzenie pod koniec roku (a przynajmniej mieli w poprzednich dwóch latach i liczę na powtórkę również w tym). Gramytatywnie wymaga niezwykle wiele pracy i środków w przygotowaniu, przemienia zwykłe dni w wyjątkowe dla użytkowników, a jednocześnie pozwala pomóc potrzebującym. Dlatego sądzę, iż znacznie lepiej jest kierować środki w tego typu akcje, zamiast prosić o zamienianie arhn.eu w kolejną i nudną, internetową stronę. W zastępstwie proponuję, aby pod koniec roku stworzyć temat na forum, gdzie użytkownicy mogą robić własne topki najlepszych gier, w które GRALI, oczywiście wraz z odpowiednią argumentacją.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
syed20 Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
08-09-2014, 08:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2014, 20:34 przez luklew.)
z racji tego, że w tym dziale można pisać swoje życzenia, chcę zaproponować pewną rzecz.

_______
sultan

Post nie na temat.
~lklw

Szukaj
Odpowiedz
lukaswey Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 90
Liczba wątków: 8
Reputacja: 19
07-10-2014, 01:28
Myślę że pomysł jest bardzo fajny, ciekawe byłoby zobaczyć jakie są topy tego konkretnego serwisu i jego społeczności. Z drugiej strony zgadzam się że takie głosowania to pozywka dla trolli, pewnie przysporzyło by to wiele dodatkowej pracy dla administracji. Także decyzja należy do nich. Nie sądzę żeby projekt ściągnął nowych użytkowników na stronę, mógłby za to być miłym eventem dla stałych bywalców.
[Obrazek: 76561198158880283.png]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 02-07-2025, 13:23 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.