Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 Dalej »

Problemy z PS one
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Problemy z PS one
gacorek11 (KrzychuJabol) Offline
uczę się, ale chętnie pomogę :)
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 7
Reputacja: 0
07-12-2014, 19:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2014, 19:35 przez gacorek11 (KrzychuJabol).)
Mikołaj był w tym roku chojny i wstrzasnął mi PS One za 30 zł w pobliskim lombardzie. W komplecie było tylko kilka bardzo zniszczonych płyt, zasilacz i kabel AV.
Po włożeniu jakiejkolwiek płyty konsola reaguje losowo:
(Zawsze najpierw animowane logo Sony)
-pojawiało się logo PlayStation na czarnym tle i nic
-pojawiało się logo PlayStation, gasło i nic ( jedna płyta)
-pojawiało się zglitchowane logo PlayStation i nic
-pojawiał się ekran z wyborem karta pamięci-płyta i nic
-pojawiał się odtwarzacz muzyki z gry (działający)
-pojawiał się czerwony ekran z napisem: please insert PlayStation format disc (najczęściej)

Pady wziąłem od PS2 i działają prawidłowo. Po włożeniu zwykłej płyty z muzyką włącza się odtwarzacz i wszystko ładnie gra.
Nie wiem czy konsola była przerabiana, ale plomby ma pozrywane. Większość gier jest piracka.

Czy ktoś może mi pomóc? Czy to konsola, czy wina płyt? Czy mogę używać kart pamięci z PS2?

__________________________________________________________________________________
Nudzisz się? wejdź na mój blog o retro grach www.oldtimegame.blogspot.com
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Sate Monarcha arhn.eu Offline
Prezes CUPSAIL-a
Liczba postów: 332
Liczba wątków: 16
Reputacja: 262
07-12-2014, 20:37
1. Jeśli gry są pirackie to konsola jest przerobiona.
2. To wina płyt.
3.
Cytat:Nudzisz się? wejdź na mój blog o retro grach www.oldtimegame.blogspot.com
Piszesz coś takiego a nie wiesz co może być przyczyną takiego problemu... Poker Face
PC Has No Game

Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
gacorek11 (KrzychuJabol) Offline
uczę się, ale chętnie pomogę :)
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 7
Reputacja: 0
07-12-2014, 21:23
Ech... ten podpis... owszem, bloga prowadzę (no dobra - z przerwami) ale jestem tylko gimbusem, który jakoś tą wiedzę musi czerpać Dopefish Lives!

A co do tych gier, to dodali je za free, bo były w tragicznym stanie i raczej nie przedstawiają wielkiej wartości, więc nie wiem czy to był "komplet"

__________________________________________________________________________________
Nudzisz się? wejdź na mój blog o retro grach www.oldtimegame.blogspot.com
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Oscikus Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja: 4
08-12-2014, 07:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2014, 07:06 przez Oscikus.)
Memorki od PS2 nie działają z PS1, slot jest tak wyprofilowany, że do dwójki wchodzą i stare i nowe karty pamięci, ale w drugą stronę to nie działa. Kiedyś słyszałem też coś o tym, że PS1 miał problemy z odczytywaniem 8MB kart z PS2, ale nie wiem ile w tym było prawdy.
Wiem, że retro gaming itp, ale sam gram w gry z PS1 na mojej czarnulce, PS2 poza tym, że obsługuje zarówno memorki jak i pady, które mam, to jeszcze nieco poprawia wygląd starszych gier, też Ci to polecam, skoro masz PS2
Szukaj
Odpowiedz
ThePS3veteran Offline
Fan Napie*raznia na Gitarze
**
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 16
Reputacja: 2
08-12-2014, 17:44
Tak jak Sate pisał, raczej wina leży po stronie płyt. Sam miałem kiedyś przerobioną konsole i działo się tak po paru miesiącach grania. Zazwyczaj wystarczyło przeczyścić skaner (Są specjalne "płyty" do tego). Kup jakąś oryginaną grę i sprawdź czy będzie działać.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 19-06-2025, 02:10 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.