Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 Dalej »

Nintendo 64 + gry. Wycena
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Nintendo 64 + gry. Wycena
Kuba Świątek Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
24-01-2015, 15:26
Witam, ostatnio podczas sprzątania znalazłem konsolę Nintendo 64. Jako, że raczej nie będę już na niej grać postanowiłem ją sprzedać. I tu zaczyna się problem, bo nie mam pojęcia ile jest warta. Konsola jest sprawna, posiada 2 oryginalne pady i gry takie jak: The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Star Wars Episode I Racer, Star Wars Shadows of the Empire, Super Mario 64, GoldenEye 007, Diddy Kong Racing. Byłbym wdzięczny gdybyście mi pomogli z wyceną.
Szukaj
Odpowiedz
FireStorm Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 91
Liczba wątków: 4
Reputacja: 30
24-01-2015, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2015, 20:25 przez FireStorm.)
Jeżeli chodzi o wycenę tego typu rzeczy, bardzo wiele zależy od stanu w jakim się znajdują oraz ich edycji. Nie mam na myśli tylko wyglądu zewnętrznego obudowy, ale także takie elementy jak oryginalne pudełko, instrukcje, okablowanie itp. To samo tyczy się gier - są to same kartridże czy może pełne zestawy? Najłatwiej by było, gdybyś podesłał zdjęcia.

Jeżeli chodzi o samą cenę, nie będę ukrywał, że niejeden użytkownik tego forum (w tym niżej podpisany) chciałby kupić taki zestaw jak najtaniej. Co tu dużo kryć, Goldeneye 007, The Legend of Zelda: Ocarina of Time czy Super Mario 64 to jedne z najlepszych gier dostępnych na ten sprzęt, a tym samym jedne z najbardziej pożądanych. Po szybkim rzucie oka na allegro.pl oraz ebay.co.uk sądzę, że możesz życzyć sobie co najmniej 200 zł za taką paczkę, choć, jak mówiłem, cena może się zmienić w zależności od stanu całości.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Kuba Świątek Offline
Pong
*
24-01-2015, 20:40
Gry te dostawałem ze stanów bez pudełek, więc niestety są same kartridże. Zdjęcia postaram się wrzucić jutro
Szukaj
Odpowiedz
FireStorm Offline
Game & Watch
**
24-01-2015, 21:05
Widzisz, ujawniłeś dodatkową informację, która może mieć wpływ na cenę i popularność twojej aukcji, a która byłaby widoczna od razu po spojrzeniu na zdjęcia. Jeżeli gry są ze Stanów, rozumiem że były kupione właśnie tam i są to wersje NTSC? Czy konsola również pochodzi ze Stanów? Jest to o tyle istotne, iż sprzedanie w Polsce Nintendo 64 działającej w systemie NTSC może być trudniejsze, jako że tym samym nie obsługuje ona formatu PAL, który jest standardem dla telewizorów i gier w Europie. Naturalnie, u nas również znajdą się osoby poszukujące właśnie amerykańskiego wydania konsoli, choć obawiam się, że odbije się to nieco na zainteresowaniu aukcją.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
StormS Offline
Retroentuzjasta
**
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 3
Reputacja: 10
25-01-2015, 18:27
Gry które wymieniłeś są popularne, tzn. w dość dużym nakładzie przez co same carty nie są zbytnio drogie (nie ma problemu z ich zdobyciem).
Wszystko zależy od stanu (szczególnie gałek), ale jeżeli jest ok to tak jak pisał przedmówca, ok. 200 zł moim zdaniem.
Prości wyjadacze nie interesują się zwykle wydaniami NTSC, kolekcjonerzy to inna śpiewka. Winking
[Obrazek: userbar.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Kuba Świątek Offline
Pong
*
26-01-2015, 16:28
tak konsola też jest w systemie NTSC. http://imgur.com/a/vmyiF masz tutaj zdjęcia tych 3 gier, którymi byłeś zainteresowany. Są w 100% sprawne
Szukaj
Odpowiedz
FireStorm Offline
Game & Watch
**
26-01-2015, 23:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2015, 23:51 przez FireStorm.)
Nie zrozumieliśmy się. Chciałem tylko podkreślić, iż zestaw z takimi grami jest bardzo kuszący dla potencjalnego nabywcy, aczkolwiek sam nie mam w planach wydatków na N64 w wersji NTSC. Jeżeli reszta paczki jest w podobnej kondycji (jak kolega StormS wspomniał - zwróć szczególną uwagę na stan gałek w padzie), możesz śmiało wystawić za 200 zł, jednocześnie zaznaczając w opisie aukcji, aby uniknąć niepotrzebnych nieporozumień, iż jest to wersja sprzętu na amerykański rynek.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-06-2025, 06:27 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.