Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 ... 41 Dalej »

Pokaz slajdów zamiast video na YouTube w 1080p.
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Pokaz slajdów zamiast video na YouTube w 1080p.
Asumatka Offline
huh?
*
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 5
Reputacja: 0
01-03-2015, 16:33
Witam!
Od pewnego czasu mam znaczące problemy z odtwarzaniem video w 1080p na YouTube (zazwyczaj na fullscreenie) - zamiast obrazu mam albo pokaz slajdów albo mocno gubię klatki, przy czym dźwięk jest dokładnie taki jaki powinien. Pokaz slajdów mam w momencie włączonej akceleracji sprzętowej (w ustawieniach Chrome + na podstronie chrome flags), przy wyłączonej - gubię klatki (ale nie w takim stopniu, że jest kompletny pokaz slajdów tak jak przy włączonej akceleracji). Mieszanie tych ustawień (wyłączone flags, włączone w ustawieniach lub na odwrót) powoduje efekt podobny do wyłączonej - klatki lecą na łeb na szyję ale jeszcze da się żyć. 

Przy okazji sprawdziłam jak to wygląda pod każdą przeglądarką jaką mam obecnie zainstalowaną:
Problemy:
- Google Chrome
- Mozilla Firefox / Mozilla Firefox Developer

Brak problemów:
- Internet Explorer

Trudno ocenić:
- Vivaldi (maksymalnie do wyboru mam tylko 480p, więc nawet nie idzie tego sprawdzić).

Dodam, że w przypadku 720p tego problemu po prostu nie ma. Problem także zawęża się wyłacznie do YT - Twitche, hitboxy i inne serwisy w podobnym stylu działają bezproblemowo.

Parametry komputera:
- Windows 8.1 Pro x64
- Inter Core i7-860 2.8GHz
- 16GB RAM
- ATI Radeon HD 5870 1GB

Wyczerpałam już Google kompletnie więc liczę, że może jednak tutaj ktoś wpadnie na jakiś pomysł Smiling Thank you from the mountain!
[Obrazek: asumatka_.png]
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
01-03-2015, 16:35
Najważniejsze pytanie brzmi: czy używasz odtwarzacza Flashowego czy HTML5?
http://youtube.com/html5

Jeżeli próbowałaś bezskutecznie obu, to czy te same materiały odtwarzane z dysku twardego działają płynnie?
Szukaj
Odpowiedz
Asumatka Offline
huh?
*
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 5
Reputacja: 0
01-03-2015, 16:43
(01-03-2015, 16:35)Dark Archon napisał(a): Najważniejsze pytanie brzmi: czy używasz odtwarzacza Flashowego czy HTML5?
http://youtube.com/html5

Jeżeli próbowałaś bezskutecznie obu, to czy te same materiały odtwarzane z dysku twardego działają płynnie?

Używam HTML5 (z Flashowym nie próbowałam - czy da się gdzieś przepiąć żeby włączyć odtwarzanie przy pomocy Flasha?) chociaż tę metodę miałam włączoną także zanim zaczęły występować komplikacje. I tak - te same materiały działają płynnie odtwarzane z dysku. Problem tyczy się jak dotąd wyłącznie nieszczęsnej Tuby.
[Obrazek: asumatka_.png]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-05-2025, 20:55 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.