Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › 3DS v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 11 Dalej »

New Nintendo 3DS i New Nintendo 3DS XL
Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
New Nintendo 3DS i New Nintendo 3DS XL
Inferno25 Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 38
Reputacja: 2
20-10-2014, 13:50
Mam nadzieję, że to dobre miejsce na ten post, nie chciałem dublować tematów... Smiling. Zamierzam zakupić 3DS'a i zastanawiam się czy jest sens czekać na jego nową wersję. Nurtuje mnie pytanie czy Nintendo będzie wspierało dalej "starego" 3DSa? Czy gry wychodzące na n3DS będą pojawiały się również na 3dsie tylko np. w trochę bardziej okrojonej wersji itd. Jak myślicie? Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Pietruch Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
20-10-2014, 23:30
Póki co jedyny zapowiedziany exclusive to Xenoblade Chronicles przeniesiony z konsolii Wii. Pojawia się również wiadomość, że są inne exclusivy w planie (być może więcej gier z Wii?). Osobiście poczekał bym jednak na nową konsolę, żeby potem nie żałować (ile to ja nie czytałem postów, że ktoś kupił XL i sobie pluje w twarz).
Zależy też czy chcesz pograć w jakieś konkretne starsze tytuły i miał byś w co grać. Wtedy też warto poczekać bo pewnie cena zwykłych 3DS spadnie (na pewno używanych Smiling. Chętnie poznał bym opinię kogoś jak to wyglądało z DSi, które również było dopaloną wersją DSa. Nintendo DSi zostało wypuszczone pod koniec "życia" DS więc new3DS może zwiastować nową konsolę w niedalekiej przyszłości (2 lata jak pomiędzy DSi a 3DS?). Ile więc w tym czasie zdąża wydać tylko na tą konsolę?
Osobiście kupując nową konsolę brał bym new3DS, bo nierozsądnie brać starszą wersję skoro nowa na horyzoncie. Z drugiej strony jeżeli masz wypatrzone gry, które zapewniły by ci rozrywki na dużo czasu i nie masz problemu z używanymi konsolami to brał bym starszą wersję wersję tj. 3DS bądź 3DS XL (i najwyżej później new3DS gdyby wyszły jakieś godne kupna gry Grinning).
[Obrazek: Clipboard01Klr68.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
Inferno25 Offline
Commodore 64
**
21-10-2014, 11:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2014, 11:03 przez Inferno25.)
Dziękuję za odpowiedź. Generalnie 3DS będzie moją pierwszą konsolą Nintendo (nie licząc krótkiej przygody z Wii). Gier do ogarnia mam więc sporo (wliczając również te z poprzedniego DSa :-)). Interesuje mnie nowa konsola. Czy znana jest dokładna data premiery new3DS w Polsce?
Szukaj
Odpowiedz
Sarge Offline
Stalker
*
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 2
Reputacja: 1
21-10-2014, 12:12
Z tego co widziałem to nowy 3DS wyjdzie w EU i US dopiero w 2015 roku. Sam się zastanawiam nad kupnem 3DS XL. Miałbym go kupić jeszcze w tym miesiącu. Na Xenoblade Chronicles nie czekam, a drugą gałkę będę miał przez Circle Pada. Jedyną rzeczą, której się obawiam jest różnica cenowa. Teraz konsola razem z jedną grą będzie mnie kosztować ponad 800 zł.
You just got Sarge'd!
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Inferno25 Offline
Commodore 64
**
21-10-2014, 12:19
No to mamy identyczną sytuację, bo też zastanawiam się nad kupnem XL'a jeszcze w tym miesiącu. Mi wpadł w oko taki zestaw - http://allegro.pl/nintendo-3ds-xl-gra-ma...41544.html, wychodzi delikatnie ponad 700 zł.
Szukaj
Odpowiedz
Pietruch Offline
Atari 2600
*
21-10-2014, 13:55
@Sarge Jeżeli chodzi o Circle Pad Pro to nie wiem czy będzie on dalej wspierany. Jeżeli chcesz go używać przy Super Smash Bros to nie działa. Powodem jest zbyt mała moc konsoli o czym powiedział twórca SSB. Póki co CPP wspiera parę gier: http://uk.ign.com/wikis/nintendo-3ds/Circle_Pad_Pro
@Inferno 25 pamiętaj o tym, że gra w większości bundlów jest w wersji cyfrowej. Ważna informacja to taka iż w wersji XL nie ma ani ładowarki ani stacji dokującej (bardzo przydatnej, służącej do ładowania rzeczy Grinning) i trzeba dokupić osobno (kompatybilna ładowarka jest z DS, DSi bądź małego 3DS) Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
Tak naprawdę kocham się w gremie...
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 22
03-11-2014, 19:59
A ja jestem w dosyć dziwnej sytuacji. Chciałbym posiadać jakąś konsolę z rodziny 3ds (aktualnie jestem w posiadaniu DS Lite, parę miechów temu chciałem zakupić 2DS'a, jednak zdecydowałem, że jeszcze się wstrzymam od zakupu) głównie z powodu gier, które na te konsole wychodzą. Mój aktualny "pecet" jest dosyć przestarzałym sprzętem i po świętach chciałbym zakupić nowy sprzęcik (i to nie byle jaki, ale taki z GTX970 na pokładzie). Skombinować dodatkową gotówkę to nie problem, jednak aktualnie gdybym zakupił kieszonsolkę nintendo, to musiałbym zabrać parę groszy z kwoty przeznaczonej na komputer, a to oznacza gorsze podzespoły. W sumie bardzo mi się podoba to co new 3DS oferuje i zastanawiam się nad poczekaniem na europejską premierę. Dodatkowo mam urodziny w czerwcu (więc jakaś gotówka też się znajdzie), a wcześniej (bo w kwietniu) mam bierzmowanie. Zawsze jakiś grosz się znajdzie. Poczekać jeszcze? Kupić używanego 3ds'a? Inne opcje? Btw, jakiej daty premiery europejskiej konsol z "new" w nazwie mogę się spodziewać?
[Obrazek: y7NOnlI.gif]
Szukaj
Odpowiedz
Pietruch Offline
Atari 2600
*
04-11-2014, 01:24
W sytuacji gdy kupujesz nowego kompa chyba bym się wstrzymał Grinning W końcu będzie ci chyba służył do gier więc rozrywkę póki co będziesz miał. Konsola w europie jest zapowiedziana na 2015 i więcej szczegółów brak. W twojej sytuacji bym się wstrzymał, żeby zobaczyć co tam zapowiedzą na new3DS. A nuż wydadzą nowego exclusiva i będziesz żałował. A jak będzie słabo pod względem exów tylko na tą konsolę to i tak pewnie spadną ceny "zwykłych" 3DSów. Jeżeli masz jakieś gry na oku, w które koniecznie musisz pograć to kupuj bo i teraz też można trafić na okazję Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
04-11-2014, 13:22
Jednak raczej się wstrzymam z zakupem konsoli teraz i poczekam na europejską premierę n3ds'ów. Z tego co wiem, to konsola wyszła już w Japonii. Jest gdzieś jakaś recenzja tego sprzętu w języku angielskim? Przeszukałem pół internetu i nie umiem znaleźć. :v
Szukaj
Odpowiedz
GruchaGame Offline
Banned
Liczba postów: 96
Liczba wątków: 16
06-11-2014, 17:31
Mam takie pytanko od siebie. Czy jest przewidziany spadek ceny 2ds lub 3ds'a po premierze n3ds?
Szukaj
Odpowiedz
may Offline
devil summoner
**
Liczba postów: 186
Liczba wątków: 17
Reputacja: 24
06-11-2014, 17:38
Zawsze jak wychodzi nowy sprzęt, tańszy tanieje Mystery Solved
Szukaj
Odpowiedz
Wonsz Offline
Pong
*
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 7
10-11-2014, 16:03
Mam pytanie. Czy jeżeli sprowadziłbym sobie japońską konsolkę (są na ebay z wysyłką z UK za ok 650zł) to będą mi na niej działały europejskie gry?
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
10-11-2014, 16:18
Nie, 3DS ma blokadę regionalną.
Szukaj
Odpowiedz
Nowatsky Offline
Nieruchomy Poruszyciel
**
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 18
Reputacja: 9
10-11-2014, 21:25
(10-11-2014, 16:03)Wonsz napisał(a): Mam pytanie. Czy jeżeli sprowadziłbym sobie japońską konsolkę (są na ebay z wysyłką z UK za ok 650zł) to będą mi na niej działały europejskie gry?

Warto jednak wspomnieć, że Satoru Iwata w jednym z ostatnich wywiadów wspominał o tym, że Nintendo rozważa zmianę polityki w zakresie blokady regionalnej. Trzymaj rękę na pulsie. Natomiast z tego co wiem to dla Nintendo współdzielimy region z Australią, więc import stamtąd jest możliwy, choć zapewne kosztowny.
Blog: http://mattwithpad.blogspot.com/

[Obrazek: Nowatsky.png]

Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
11-11-2014, 19:56
W Japonii za parę dni mają zostać wydane kolejne platy do New 3DS! Bardzo mi się podoba ten z akcentem moro-mario i ten z ORAS.

Link: http://www.nintendo.co.jp/3ds/kisekae/in...ml#/lineup
Szukaj
Odpowiedz
dotz Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 3
22-11-2014, 03:08
Mnie ten nowy model wydaje się wybitnie podejrzany.

Jak dla mnie - wypuszczają coś, co będzie obsługiwać figurki amiibo. Do tego, Nintendo do którego konsoli jest przynajmnej 6 rodzajów kontrolerów, najwyraźniej zrobiło właśnie "nowy kontroler do grania na 3DS", z tym, że jako że konsolka ma zintegrowany kontroler, to zrobiło nową wersję konsoli.

Na logikę w nowej wersji konsoli dałbym wyższą rozdzielczość ekranu, może nie full HD, ale cokolwiek więcej - w porównaniu z Vitą obraz w 2DS - rozdzielczość, kolory - wygląda zwyczajnie żałośnie. Nie daj Boże odpalić na tym np. Raymana i porównać.

No, ale siła 3DS/2DS nie w "multiplatformach" (które na nim wyglądają przeblado), ale w tytułach ekskluzywnych.

Ja kupiłem 2DS i nie żałuję. Co pograłem, to moje. Do kieszeni wygodnie 2DS się schować NIE da. Z drugiej strony, podejrzewam, że zawias strasznie by mnie irytował, nie lubię gibiącego się ekranu oraz uważam, że lepiej, jak jest mniej elementów mechanicznych, które mogą się popsuć. Aczkolwiek, głośniki stereo byłyby fajne.
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
17-01-2015, 18:20
New 3DS i New 3DS XL będą miały europejską premierę 13 lutego! Można już składać preordery np. na ultimie. Cena New 3DSa to 779zł, New 3DSa XL to 899zł, a limitki New XLki z Majora's Mask 1059zł. Smiling

http://www.ultima.pl/ct/nintendo-3ds/gr/new-3ds/
Szukaj
Odpowiedz
Ad-M Offline
The Mysterious Hacker
**
Liczba postów: 174
Liczba wątków: 18
Reputacja: 17
17-01-2015, 20:09
na konsoleigry edycja z majorą jest za jedyne 999zł Fap http://konsoleigry.pl/konsole/3078-new-n...-mask.html
przy okazji - do poniedziałku wieczorem wszystkie sklepy współpracujące z Nintendo Polska powinny mieć w swojej ofercie new 3ds-y, radzę poszukać wtedy pomiędzy sklepami, gdzie będzie najtaniej.
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
23-01-2015, 23:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2015, 00:15 przez Ofca.)
Na komputroniku także są już New kieszonsolki. Dodatkowo na tej stronie, ultimie i konsoleigry.pl są specjalne zestawy New 3DS + Majora's Mask + figurka. Na ultimie także są już do zamówienia plejty. O dziwo kosztują one po 55-65zł, jednak jeden imitujący drewno jest za 100zł.

Ultima: http://www.ultima.pl/ct/nintendo-3ds/gr/new-3ds/
Komputronik: http://www.komputronik.pl/category/14650...Products=1
Konsoleigry.pl: http://konsoleigry.pl/29-konsole

Nie wiem jak wam, ale mi ta figurka bardzo się podoba.
[Obrazek: New_Nintendo_3DS_Black_Zelda_Majora_s_Ma...857aef.png]
Szukaj
Odpowiedz
Jube Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
06-05-2015, 12:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2015, 12:31 przez Jube.)
Słyszeliście może o tym, że w N3DS są montowane dwa różne typy matryc i jedna z nich jest stanowczo gorsza ?
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 21-05-2025, 00:32 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.