Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 11 Dalej »

Guitar Hero 5 - problem z synchronizacją
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Guitar Hero 5 - problem z synchronizacją
Buras Offline
Humph...
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 5
Reputacja: 0
25-09-2015, 18:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2015, 11:31 przez Buras.)
Witam.

Nabyłem dziś używany zestaw Guitar Hero 5 pod PlayStation 2. Zacznę od tego, że wszystko jest w niemal idealnym stanie wizualnym, a poprzedni właściciel zapewniał, że wszystko działa. Do gitary dołączono instrukcję synchronizacji. Najpierw oczywiście złożyłem gitarę. Następnie podłączyłem odbiornik (złącze od PlayStation) do konsoli, po czym ją uruchomiłem. Czujnik zaczął migać szybko. Według instrukcji miałem nacisnąć zielony próg, co oczywiście zrobiłem. Miało to na celu włączenie gitary. Gałka zaczęła mrugać na czerwono z podobną szybkością do czujnika (może nieco wolniej), po czym zgasła. Nie nastąpiło połączenie, więc zabrałem się za kolejny krok. Przytrzymałem przycisk na czujniku, który w tym czasie zaczął migać powoli. Zwolniłem przycisk (czujnik ponownie mruga szybko), po czym błyskawicznie nacisnąłem zielony próg na gitarze, która zaczęła mrugać identycznie jak poprzednio. W tym czasie powinna nastąpić synchronizacja, lecz gitara po prostu przestaje wydawać sygnały świetlne (zachowuje się tak, jakbym ją włączał).

Próbowałem już różne kombinacje. Trzymałem przycisk na czujniku przez cały proces synchronizacji, naciskałem inne progi, odsuwałem konsolę od telewizora, żeby uniknąć ew. zakłóceń. Nie próbowałem jeszcze wyłączać WiFi, lecz moja bezprzewodowa gitara do PC nie ma żadnych problemów.

Przeszukałem już różne zagraniczne fora, lecz wszyscy mieszają konsolę PS2 i PS3, a wszelkie filmiki na YouTube są wykonane niedbale i nie rozwiązują mojego problemu.

Mam nadzieję, że ktoś jest w stanie coś mi doradzić.

Pozdrawiam, Buras.

EDIT:
Temat można zamknąć. Dzisiaj czujnik padł zupełnie.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 06-08-2025, 14:37 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.