Dynamit
|
20-05-2011, 16:31,
|
|||
|
|||
Dynamit
Hej, mam pewne pytanie, mianowicie gdzie mogę znaleźć dynamit ?
I jakim narzędziem mogę zniszczyć kamień znaleziony w terenie corupted? Zobaczcie nowe wydarzenie jakie oferuje wam terraria HQ ! :
viewtopic.php?f=5&t=418 |
|||
20-05-2011, 16:55,
|
|||
|
|||
Re: Dynamit
Dynamit znajduje się w skrzyniach w podziemiach, lub u NPC Demolitionist jak sie do Ciebie wprowadzi.
Kamień z corrupted można niszczyć albo dynamitem, albo Nightmare Pickaxe (Ten z demonitu robiony) i lepszymi. [b]Dane kontaktowe
![]() [b]Mail ![]() [b]GG ![]() [b]SteamACC ![]() ![]() |
|||
20-05-2011, 18:55,
|
|||
|
|||
Warto też dodać że NPC Demolitionist może wprowadzić się do Ciebie tylko wtedy, gdy znajdziesz pierwszy dynamit
![]() |
|||
20-05-2011, 20:45,
|
|||
|
|||
Heh, a gdzie znajdęten Demonit?
Poniewaz zużyłem parę dynamitów na te orby. I mogę się pochwalić że z 6 serduszkami z 2 potionami i bez śmierci pokonałem Eater of World ^^ Aha i czy gdy już go pokonałem (Otrzymałem butki co dają +6 do obrony) to będzie jeszcze? Ponieważ dosyć przyjemnie mi się z nim walczyło i chętnie bym zawalczył jeszcze raz ^^ I następne pytanie te czarne takie butki + 6 do obrony to są jakieś magiczne czy zwykłe ? Ponieważ nightmare mówi mi coś mrocznego a butki są czarne, więc może to wlaśnie te? Zobaczcie nowe wydarzenie jakie oferuje wam terraria HQ ! :
|||
20-05-2011, 21:31,
|
|||
|
|||
Po kolei: demonit wypada z bossów, powinieneś mieć troche "demonite ore" jeśli staranie przeszukałeś pole bitwy po walce z robalem. Ten z kolei jest dość prostym bossem, można pofarmić :P. Będzie się on pojawiał co 3 zniszczone orby albo jak go wezwiesz karmą dla robali. Te mhroczne butki to po prostu buty z demonitu właśnie, nieraz jakiś kawałek pancerza wypada z robala. Poza tym żeby robić większość przedmiotów z demonite potrzebujesz też inne coś, co powinieneś mieć, i jest ciemnofioletową kulką. Zapomniałem jak się zwie. :F
Edukuj się dalej. |
|||
20-05-2011, 21:46,
|
|||
|
|||
Heh, a co to ta karma dla robali.
A co do tych kulek to orby :p one też zostają, ale nie mam pojęcia po co mi one, co prawda mam je w skrzynce, ale tylko zapychają miejsce. Właśnie, w moim świecie spadły już 2 meteory, ale na Terraria Mapper nie mogę ich znaleźć i sam też ;/. Czy to ogromniaste oko (Boss) mogę pokonać z stalowego łuku :F? Gdyż chciałem pokonać lepszego bossa, a masz na niego jakąś strategię? Ponieważ te oczka przywołane są banalne, ale blokują pare wystrzałów,ale bardzo ciężko mi jest unikać tej szarży oka, ma ktoś jakieś rady ? Czy bossów można przywoływać w nieskoczoność? Zobaczcie nowe wydarzenie jakie oferuje wam terraria HQ ! :
|||
20-05-2011, 22:54,
|
|||
|
|||
Rada na oko: nandżakowe gwiazdki/cokolwiek co penetruje.
A orb jako przedmiot to może być jedynie light orb - zaklęcie, przywołuje takowego i ci świeci. :F Strategia na robala: dużo biegaj i ciachaj dużym mieczem. Karmą dla robali przywołujesz bossa robala. Można ich przywoływać w nieskończoność, oprócz towarzysza szkieleta. A własnie, ma ktoś jakiś protip na szkieleta? Bo ja sobie chyba flata zrobie i jutro spróbuje go ubić, bo ładnie szło jak tera próbowałem. Starfury roooks. ![]() i z innej beczki: napadły mnie gobliny i jestem zawiedziony wielkością ich "armii" - ledwo się rozkręciłem, a tu koniec. Harpun wydropił, jak chcecie mogę pokazać. ;o |
|||
20-05-2011, 22:57,
|
|||
|
|||
Co do szkieleta to ja zawsze najpierw zdejmuje mu rączki, głowe zostawiam na koniec, to chyba jedyna rada jaka mogę CI dac.
|
|||
20-05-2011, 23:02,
|
|||
|
|||
Hm... ja Skeleterona rozwalam zawsze Phoenix Blaster. jakieś 60-70 sec skakania i po kłopocie. Celuje zawsze w czachę.
![]() Chcesz śledzić nowości dotyczące Terrarii ? --> http://www.terrariahq.pl Chcesz wiedzieć co można w grze znaleźć, zrobić, osiągnąć ? --> http://wiki.terrariahq.pl |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości