Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Gracze - Graczom v
« Wstecz 1 ... 24 25 26 27 28 29 Dalej »

[ART] PS Plus. Co i jak !
Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[ART] PS Plus. Co i jak !
sebi1225 Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 7
Reputacja: 1
26-12-2012, 14:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2013, 20:21 przez sebi1225.)
-Czym jest Playstation Plus ?
-Jest do dodatkowa funkcja subskrypcji , oferująca różne promocje , darmowe gry.
-Ile kosztuje PS Plus ?
-Ps Plus posiada dwie opcje zakupu , różnią się one ceną oraz długością subskrybowania , pierwsza kosztuje 59 złotych za tą cenę dostaniemy 90 dniowy dostęp do subskrypcji ,
Drugą opcją kosztuje 195 złoty , a za tą cenę z usługą PS plus będziemy się bawić cały rok.
Opłacalność tych dwóch opcji raczej jest oczywista , kupując na rok za jeden miesiąc zapłacimy 16,25 złotych , natomiast cena jednego miesiąca przy zakupie 90 dni wyniesie nas niecałe 20 złoty.
-Co oferuje nam usługa ?
-Wcześniej otrzymywaliśmy jedną grę z PSOne (PS1) , 2 gry minis (inaczej mówiąc gry niezależne „indyki”) oraz pełną wersje gry z PSN do tego dostawaliśmy awatary oraz zniżki.
Jednak Sony postanowiło zmienić PS Plus oraz zakres oferowanych rzeczy za „darmo”.
Za subskrypcje dostaniemy:
-Grę miesiąca, która wymieniana jest wraz z pierwszą aktualizacją PS Sotre każdego miesiąca
-2 gry miesięcznie (4 tygodnie) są wymieniane, jedną z nich jest wersja pudełkowa w cyfrowej wersji , natomiast druga gra jest oferowana w PS Store .
-Godzinne triale gier , które można później zakupić (Pobieramy pełną wersje gry , od odpalenie rozgrywki mamy 60 minut na przetestowanie produkcji , później wystarczy z okna PS Store zakupić grę i cieszyć się dalszą rozgrywką. Osiągnięcia zdobyta, podczas trial’a zostają nam na zawsze. Po godzinie w grę już grać nie możemy)
-Specjalne obniżki (tylko dla PS+) cen w PS Store , sięgające nawet do -50%.
-Darmowe motywy oraz awatary dla naszej/go konta/konsoli
-Wcześniejszy dostęp do gier w wersji Beta
-Opcja automatycznej aktualizacji gier , 5 ostatnich gier może zostać z aktualizowanych nawet gdy konsolo jest wyłączona (W menu konsoli wchodzimy : Ustawienia systemu -> Aktualizacja automatyczna , tam ustawiamy w których godzinach konsola ma się sama włączyć oraz pobierze wszystko co trzeba .
-Dysk w chmurze na zapisy gier , do dyspozycji mamy 150 MB , możemy zrobić to ręcznie przez kopiuj -> Dysk internetowy , lub w trakcie uruchamiana gry powinno nas zapytać czy chcemy by zapisy znalazły się na dysku sieciowym.
-Gdzie można zakupić PS Plus ?
-Ps plus można kupić bezpośrednio w PS Store , płacąc kartą lub kupując w sklepie (typu : „Empik”) pudełko z kodem na subskrypcje .
-Jeśli zakupie subskrypcje na rok , a posiadam jeszcze 6 miesięcy subskrypcje to czy one przepadną ?
-Subskrypcje się statkują oznacza to , że jeśli subskrypcja kończy nam się 12 Maja 2013 roku , a już dziś chcemy zakupić kolejny rok to abonament przedłuży się od 12 Maja 2012 roku , a skończy się w 12 Maja 2014 roku .
-Co stanie się z grami , które pobiorę , a już nie będę posiadał abonamentu.
-W gry które dostaliśmy za darmo w promocji PS Plus , nie będziemy mogli w nie grać jeśli nie mamy wykupionego abonamentu , jeśli mamy ochotę pograć w Mortal Kombat , która dostaliśmy w Ps Plus , a już abonamentu nie posiadamy niestety musimy obejść się smakiem i zakupić wersje pudełkową gry lub przedłużyć abonament natomiast kiedy gry posiadamy na naszym koncie i nie mieliśmy abonamentu przez rok w końcu postanowiliśmy go zakupić gry które wcześniej nie były dostępne stają się dostępne.
-Co z grami , które kupiliśmy dzięki promocji PS Plus ?
-Wszystkie gry , które zakupiliśmy dzięki promocji PS Plus zostają nam na zawsze , nawet kiedy nie posiadamy już abonamentu PS Plus .
-Czy musze od razu ściągać gry na mój dysk ?
-Nie wystarczy , że kupimy gry i później bez żadnych problemów będziemy mogli ją pobrać.

Gry które , będą dostępne w miesiącu styczniu 2013 roku:
-Bioshock 2 (2 stycznia)
-Guardians of Middle Earth (2 stycznia)
-Mortal Kombat (2 stycznia)
Szukaj
Odpowiedz
luklew Offline
Beniz
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 135
13-01-2013, 12:48
Szukałem kiedyś wyjaśnienia całego PS+, także fajnie że napisałeś coś takiego.

Mam jeszcze pytanie:
Czy jeśli będę miał abonament powiedzmy na rok, to co miesiąc będę sobie pobierał coraz to nowe tytuły i jeśli "tytuł miesiąca" się zmieni, to ja będę mógł nadal w niego grać? Czy może mam tylko te 4 tygodnie na przejście gry?

Jeśli nie ma limitów czasowych to drugie pytanie:
Jak będę miał powiedzmy 10 gier z PS+ na dysku, skończy mi się subskrybcja, a po miesiącu znów wykupię, to będę mógł grać w te tytuły ściągnięte wcześniej czy może tylko, te co są aktualnie dostępne dla PS+?

I jeszcze jedno:
Czy jak pobiorę powiedmzy Mortal Kombat, ale je skasuję z dysku, to czy będę mógł je pobrać ponownie (mając ciągle subskrybcje PS+) za 3mc?
Szukaj
Odpowiedz
Sapiejewski Offline
(Rycerz Sony <3)
**
Liczba postów: 104
Liczba wątków: 11
Reputacja: 30
13-01-2013, 12:52
Nie masz 4 tygodni na przejscie tylko tyle ile masz ps+ ,Pozdrawiam Zasapany Sapiej
[Obrazek: gaben-o1.gif]
Szukaj
Odpowiedz
Link Offline
The Hero of Rupees Ð ©
*
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja: 419
13-01-2013, 12:52
(13-01-2013, 12:48)luklew napisał(a): Mam jeszcze pytanie:
Czy jeśli będę miał abonament powiedzmy na rok, to co miesiąc będę sobie pobierał coraz to nowe tytuły i jeśli "tytuł miesiąca" się zmieni, to ja będę mógł nadal w niego grać? Czy może mam tylko te 4 tygodnie na przejście gry?

Tak, dalej będziesz mógł w niego grać.

(13-01-2013, 12:48)luklew napisał(a): Jeśli nie ma limitów czasowych to drugie pytanie:
Jak będę miał powiedzmy 10 gier z PS+ na dysku, skończy mi się subskrybcja, a po miesiącu znów wykupię, to będę mógł grać w te tytuły ściągnięte wcześniej czy może tylko, te co są aktualnie dostępne dla PS+?

Te które raz pobrałeś, zostają zapisane w liście ściągniętych gier, i jeżeli znikną z oferty, a wykupisz ponownie PS + to będziesz mógł je ponownie pobrać/grać w nie.

(13-01-2013, 12:48)luklew napisał(a): I jeszcze jedno:
Czy jak pobiorę powiedmzy Mortal Kombat, ale je skasuję z dysku, to czy będę mógł je pobrać ponownie (mając ciągle subskrybcje PS+) za 3mc?

Napisałem wyżej - tak Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Chmurowaty Offline
I Am Ultraviolet
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 25
Reputacja: 163
13-01-2013, 12:54
Sapiejewski, dzięki że pieprzysz głupoty, idź dalej spać Kissing

1)Wszystkie gry jakie masz, będą dla Ciebie dostępne tak długo, jak będziesz miał wykupiony abonament
2)Tak, będziesz mógł grać we wszystkie które kiedykolwiek "kupiłeś" przez sklep
3)Każda z pobranych raz gier pozostaje w "download list" i jeżeli masz aktualny abonament - możesz pobrać stamtąd każdą grę z plusa (W moim przypadku teraz tak jest z Red Dead Redemption, którego "kupiłem", później usunąłem i od nowa pobrałem, bo próbuję się przekonać do gry)
Happy to be on the food chain at all.
[Obrazek: Chmurowaty.png]
Szukaj
Odpowiedz
sebi1225 Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 7
Reputacja: 1
19-01-2013, 21:57
(13-01-2013, 12:48)luklew napisał(a): Mam jeszcze pytanie:
W gry , które masz od Ps plus możesz grać cały czas !
Wystarczy dodać je do kosza (Klikamy na produk-> dodaj do koszyka -> kasa -> płacimy ) i w tym momencie możemy pograć dowolną grę kiedy chcemy oraz ile chcemy , oczywiście musimy posiadać aktywny Ps plus.

(13-01-2013, 12:48)luklew napisał(a): Jeśli nie ma limitów czasowych to drugie pytanie:
Tak , jak najbardziej wystarczy , mieć aktywną subskrypcje i dalej można bawić się przy tytule

(13-01-2013, 12:48)luklew napisał(a): I jeszcze jedno:
Bez problemy , wystarczy spełniać 2 warunki :
1.Posiadać aktywną subskrypcje
2.Wcześniej ową grę Kupić
Grę pobieramy tak jak za 1 razem.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 24-06-2025, 01:52 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.