01-02-2013, 00:22
Cześć. Poszukuję słuchawek dousznych do ok. 100zł. Ważny jest dla mnie dobry dźwięk i wygoda. Polecicie coś?

Słuchawki douszne
|
01-02-2013, 00:22
Cześć. Poszukuję słuchawek dousznych do ok. 100zł. Ważny jest dla mnie dobry dźwięk i wygoda. Polecicie coś?
![]()
01-02-2013, 00:23
Odradzam. Uszy masz tylko jedne. Jak co to radzę jakieś tanie, i wygodne, ale ciężko przymierzać na oko takie niestety.
01-02-2013, 00:38
01-02-2013, 01:04
Polecam Sony MDR-EX10LPB. Są bardzo tanie (ok. 35 zl), natomiast jakość dzwięku jest bardzo dobra, dobrze radzą sobie z tłumieniem otoczenia, są dość głośne no i bardzo wygodne, nawet po paru godzinach słuchania muzyki nie czuć ucisku czy jakiegoś dyskomfortu.
Jeżeli jednak chcesz wydać 100 zł, to radzę raczej kupić słuchawki nauszne, niektóre są całkiem poręczne i nie szpecą. Samemu miałem jakieś Sennheisery (nie pamiętam modelu, jeśli jesteś zainteresowany to postaram się je poszukać), były wygodne, jakość była świetna i nie kosztowały specjalnie dużo (o ile dobrze pamiętam ok. 115 zł).
01-02-2013, 02:41
Cytat:Są bardzo tanie (ok. 35 zl), natomiast jakość dzwięku jest bardzo dobra ![]() Jakość dźwięku w słuchawkach za 35zł nigdy nie będzie dobra. Do założyciela tematu - postaram się pomóc (nie to co inni ![]() ![]()
01-02-2013, 13:57
@up - nie wierzysz? Idź i kup. Sam nie wierzyłem, że mogą być dobre dopóki nie pożyczyłem ich od kolegi. Poza tym zależy czego słuchasz, bo jeśli chcesz jakiś super bass czy coś w tym stylu, to faktycznie mogą one nie spełnić oczekiwań, aczkolwiek mi przy słuchaniu rocka sprawują się dobrze.
Dzięki za odpowiedź, może uda mi się coś z tego wybrać, ale czekam jeszcze na propozycje.
![]()
01-02-2013, 17:44
@gerbilos
Słuchafony za 35zł nie mają prawa oferować porządnego pasma przenoszenia czy czułości. Widocznie różnie definiujemy "dobrą jakość" dźwięku. Nie powiem by moje K309 grały źle, ale w porównaniu np. do starusieńkich K66 wypadają zwyczajnie słabo. @Vaas Nie ma sprawy, gdyby jeszcze coś chodziło Ci po głowie to nie krępuj się zapytać.
01-02-2013, 18:23
Zależy jakiej muzyki słuchasz, od siebie poleciłbym KOSS The Plug. Za 15 dolców dostaniesz nowe. Może i wkłada je się trochę dłużej, ale bardzo dobrze się trzymają w każdej parze uszu. Mają bardzo dobry bas, gorzej z wysokimi tonami, ale również dają radę. Do muzyki elektronicznej, hip-hopu i wielu różnych podgatunków, cechujących się mocnym, wyraźnym "bitem" są w sam raz. Gorzej z metalem czy perkusją, gdzie często zlewa się mnóstwo dźwięków i brzmi to trochę chaotycznie (Slayera trochę niewygodnie się słucha).
![]()
01-02-2013, 23:36
(01-02-2013, 18:23)Shorty napisał(a): Zależy jakiej muzyki słuchasz, od siebie poleciłbym KOSS The Plug. Za 15 dolców dostaniesz nowe. Może i wkłada je się trochę dłużej, ale bardzo dobrze się trzymają w każdej parze uszu. Mają bardzo dobry bas, gorzej z wysokimi tonami, ale również dają radę. Do muzyki elektronicznej, hip-hopu i wielu różnych podgatunków, cechujących się mocnym, wyraźnym "bitem" są w sam raz. Gorzej z metalem czy perkusją, gdzie często zlewa się mnóstwo dźwięków i brzmi to trochę chaotycznie (Slayera trochę niewygodnie się słucha). Widzę, że te KOSS mają ciekawą konstrukcję. I dobrze się składa, że są najlepsze do muzyki elektronicznej i hip-hopu, bo tych gatunków słucham najczęściej. Dzięki za propozycję. ![]()
02-02-2013, 05:01
polecam słuchawki Philipsa serii SHE3000. są tanie i jak dla mnie wystarczą
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|