Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 37 38 39 40 41 Dalej »

Steam, Uplay, GfW, a używane gry
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Steam, Uplay, GfW, a używane gry
Dru Offline
Pong
*
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 4
Reputacja: 0
07-10-2012, 17:49
Witam

Mam nadzieję, że mi pomożecie, gdyż dawno nie kupowałem używanych gier, a w międzyczasie powstały takie cuda jak Steam, Uplay, czy Games for Windows. Wiem, że niektóre z tych systemów nie umożliwiają odsprzedawanie innym osobom swoich gier, gdyż dodają one się do konta na zawsze i przez to kupowanie używanych gier jest niemożliwe. Chciałbym żeby osoby kompetentne w tej materii wyjaśniły mi jakie z tych systemów blokują taką możliwość lub ograniczają pewne opcje np. sieciowe.

Steam – Platforma przez niektórych uwielbiania, a przez innych znienawidzona. Za jej pomocą można kupować gry z sieciowej dystrybucji za podobno okazyjne ceny jeśli pojawi się promocja. System automatycznie pobiera łatki i pozwala zbierać osiągnięcia, które chyba prócz własnej dumy nie dają realnych korzyści. Steam blokuje odsprzedawanie gier, gdyż łączą one się z danym kontem na zawsze Childish

Games for Windows /Live – System daje takie korzyści jak łączenie konta komputerowego z xboxowym i można używać pada od xboxa dołączonego do komputera. Nie wiem czy gra przypisuje się do konta na stałe tak jak w Steamie i jaka jest różnica między zwykłym GfW, a GfW Live?.

Uplay – System działa tylko na nowych grach Ubisoftu. Podobno zbiera się jakieś żetony, które można na coś wymienić i gra przypisuje się na stałe do konta, to prawda?

Origin – To chyba główne system cyfrowej dystrybucji, więc nie wiem czy trzeba gry łączyć w konto utworzone w tym systemie.

SocialClub – To twór RockStar nie wiem co daje i co to dokładnie jest, ktoś wie?

Jeśli istnieją jeszcze jakieś inne systemy utrudniające kupowanie używanych gier to proszę dopisać Winking Wiem, że te opisy są strasznie niekompletne bo i moja wiedza jest ograniczona na ten temat także proszę je uzupełnić i mnie oświecić jak to teraz wygląda i jakie systemy utrudnią lub uniemożliwią kupowanie gier z drugiej ręki Winking
Szukaj
Odpowiedz
Theriuss Offline
Supreme Master First Class
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja: 30
07-10-2012, 18:05
dużo tego jest, greenmangaming, gog, gamefly, impulse, desura, beamdog, getgames. Posprawdzaj, cyfrowa dystrybucja to nie takie wielkie zło, jeśli ktoś kocha pudełka , to nikt mu nie każe brać na steamie, lub jednej z tego co napisałem. Sam kupuję gry na steamie, bo tanio. Kupiłem np. Pierwsze Boberlandy za 30 złotych z wszystkimi dlc, drugie tyle dałbym w empiku, i po co?
[Obrazek: ExE221.png]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 07-07-2025, 04:11 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.