Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 Dalej »

Konsole-plusy i minusy
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Konsole-plusy i minusy
LotNicky Offline
Wylegitymowany psychopata
**
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 19
Reputacja: 3
10-10-2013, 22:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2013, 22:38 przez LotNicky.)
Hejka,ostatnio dużo gram na moim Xbox'ie 360 i postanowiłem się przerzucić na konsole (wolę siedzieć na kanapie ,ale i tak będę kompa używał),i jedyne konsole o jakich teraz było trochę głośno to PlayStation4 i Xbox One.
I właśnie sedno w tym,że nie wiem którą wybrać.Chciałbym znać wasze opinie dotyczące padów,doboru gier,dodatkowego sprzętu,oraz ogólnych spraw.
Proszę o szybką odpowiedź!
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
10-10-2013, 22:38
Ani jedna, ani druga konsola jeszcze nie wyszła. Ponieważ nie potrafię wróżyć z fusów, a zmyślać nie będę, nie zamierzam udawać, że wiem co będzie najlepsze.
Szukaj
Odpowiedz
LotNicky Offline
Wylegitymowany psychopata
**
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 19
Reputacja: 3
10-10-2013, 22:41
A w sprawie teraz konsol-PS3 i Xbox 360,ogólnie wolę pada od PlayStation,ale bardziej design oraz system Xbox'a. Zmienię trochę pytanie,jakie są plusy i minusy konsol w dzisiejszym użytku?
Szukaj
Odpowiedz
Pistolsen Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 14
Reputacja: 7
18-10-2013, 17:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2013, 17:54 przez Pistolsen.)
Takie, że na konsoli się gra a nie ogląda design.
PS3 + :
- PS+
- Dużo gier ekskluzywnych.
- Pad nie wygląda jak zabawka ze straganu.
X360 + :
-design

Polecam 3DS-a.
Szukaj
Odpowiedz
Fat Offline
Purchawka Stawowa
*
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 1
Reputacja: 2
18-10-2013, 23:45
Z tych dwóch wybrałbym raczej PS4, ale sam poleciłbym 3DSa i Wii U za jakieś kilka miesięcy jak wyjdzie więcej gierek.
[Obrazek: 52619747d11e8.png]
Work it, make it, do it, makes us
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
19-10-2013, 00:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2013, 00:25 przez guy_fawkes.)
(18-10-2013, 17:46)Pistolsen napisał(a): PS3 + :
[...]
- Pad nie wygląda jak zabawka ze straganu.

[Obrazek: 0ikr.jpg]

Nie, w ogóle. Trollface

Pad to kwestia gustu oraz indywidualnych upodobań. Z doświadczenia wiem, że wyższość DualShocka uznają ludzie, którzy grają na PlayStation od lat i zdążyli się doń przyzwyczaić. Jeśli jednak ktoś nie ma takiego przywiązania, często wybiera pad od X360. Dla mnie również jest lepszy - większy, z wklęsłymi analogami i wygodniejszymi przyciskami. Wady to oczywiście krzyżak oraz przeszkadzający niektórym graczom koszyczek na baterie.
Z kolei wadami DS3 w moich oczach są przede wszystkim jego rozmiar (w zasadzie ginie w większych dłoniach), wypukłe analogi (spocone palce mogą się po nich ślizgać) oraz gumowe, strasznie irytujące przyciski START/SELECT. Zalety to oczywiście krzyżak predestynujący tego pada do bijatyk oraz wbudowany akumulator i - dla niektórych - możliwość podłączenia do smartfona z Androidem.

Jeśli zaś chodzi o exclusive'y, to tutaj bogatszą ofertę ma raczej Sony, zaś polski oddział japońskiego koncernu polonizuje tytuły, nad którymi sprawuje bezpośrednią pieczę. Poza tym dochodzi jeszcze PS Store z hitami np. z PSX (np. Blood Omen: Legacy of Kain za 23 zł, kosmos). PS3 broni się także odtwarzaniem filmów na płytach BD oraz możliwością bezproblemowego zamontowania dysku. Natomiast do wad sprzętu należy HDCP - stąd streamowanie z tej konsoli jest problematyczne. No i zostaje oczywiście jeszcze PS+, choć ja akurat preferuję gry na fizycznym nośniku.

Za X360 przemawia już mniej ewidentnych korzyści. Jest trochę ciekawych exclusive'ów, ale niektóre z nich były tylko czasowe - taki chociażby Alan Wake w końcu pojawił się także na PC (gdzie nota bene miał być od samego początku...). Niewątpliwą zaletą jest za to spora kompatybilność wsteczna - X360 odtworzy całkiem sporo tytułów zaprojektowanych na pierwszego Xboksa.

Generalnie po podsumowaniu wszystkich pro i contra postawiłbym na PS3. Wiele też zależy, czy będziesz mieć możliwość i chęć wspólnej gry ze znajomymi - nie da się ukryć, że w Polsce więcej zwolenników ma Sony, choćby przez darmowe multi.

Podłączam się także pod zdanie przedmówców - design sprzętu ma niewielki znaczenie, chyba, że ktoś jest wyjątkowym estetą. Sam posiadam dość paskudne PS3 Super Slim, ale jego wygląd w pełni rekompensuje mi użyteczność konsoli.
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-06-2025, 03:48 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.