Moim zdaniem to są właśnie dwie odrębne gry, ale najczęściej spotykałem się z opiniami, że "to durne je, bo dzie tu się gra gitaro, a tak wogle to skopiowali z gitarhiro". Też robiłem wtedy "psajjajjjaaaaaaj".
To miło, że ktoś ma takie samo zdanie jak ja. Ja również słyszałem wiele pozytywnych opinii i bardzo lubiłem oglądać gameplaye czy słuchać OST'a z tejże gry. Zaplanowałem sobie, że DJ Hero będzie jedną z pierwszych gier, jakie zakupię i tak się stało.
Za zestaw DJ Hero+DJ Hero 2+mixer zapłaciłem ok. 80 zł.
Gatunki prezentowane w tytule są bardzo zróżnicowane, czasem aż zbyt bardzo...

I raczej nie ma osoby, której przypadłyby do gustu wszystkie grane tu kawałki. Rozrzut muzyki jest po prostu ogromny, to nie tylko sama muzyka elektroniczna.
Jednym z mankamentów jest to, że nikt w to nie gra na multi. Kiedy był ten darmowy weekend Golda sponsorowany z okazji pokazania się Bioshock Infinite wyszukiwałem dostępnych graczy i niestety nikogo nie spotkałem (inna sprawa, że ten multi jest dość specyficzny, bo nie ma jakiejś listy serwerów, a zaznaczasz konkretny set i wyszukujesz czy ktoś chce grać w ten konkretny set...). Więc jeśli się znajdzie ktoś, kto zechce poszpilać na Lajwie to ja bardzo chętnie!