Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Microsoft v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Przewidywanie ceny X360
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Przewidywanie ceny X360
Reaktywa Offline
A może skajrim?
**
Liczba postów: 120
Liczba wątków: 35
Reputacja: 23
14-09-2013, 20:06
Witam w kolejnym moim wątku dziś Smiling

Myślę że wątek może sprzydać się ludziom którzy to czytają.
Przestudiowałem wątek "Czy warto kupywać X360 w 2013 roku ?"
Dużo z niego nie wyniosłem.
Sam mam zamiar nabyć takową konsole, jednakże jeszcze jako uczeń dużych funduszy nie mam, więc odkładam i odkładam.
Przejdźmy do sedna sprawy.
Wiadomo lub nie którym nie wiadomo, zbliża się premiera Xbox One, która odbędzie się 22 listopada tego roku.

Premiery w Polsce nie będzie, to prawda, ale czy ceny starych poczciwych x360 spadną?
Wiem że nie jesteście jasnowidzami, jednakże ktoś kto zna się na rynku i go obserwuje, będzie mógł coś na ten temat powiedzieć.

Wypowiadajcie się, piszcie co myślicie.

Pozdrawiam
Szukaj
Odpowiedz
Azu Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 5
Reputacja: 21
15-09-2013, 01:04
Skoro już mowa o przewidywaniu, to może się wypowiem. Studiowałem ostatnio szczegółowo dane na temat sprzedaży nowych X360, i powiem że statystki mówią same za siebie. Xbox 360 przestaję się sprzedawać. Aczkolwiek wiele zależy od tego czy chcesz kupić używany czy nowy sprzęt.
Ceny używanego sprzętu nie spadną przynajmniej na razie, ponieważ i tak już są baaardzo niskie.
A jeśli chodzi o sprzęt nowy. to wydaję mi się, że może pojawić się kilka totalnych wyprzedaży w sklepach, jednak nie liczyłbym na to że w polskich, ponieważ cena Xbox One jest zbyt wygórowana dla polskiego zjadacza chleba, więc pozostaną przy X360. Dodatkowo kolejnym aspektem jest to, że Xbox One wyjdzie dopiero w 2014 roku w Polsce, co jest kolejnym powodem aby nie rezygnować z cen X360.
Podsumowując mogę dać Ci radę. Zbieraj kasę i szukaj okazji. Nie masz na razie co liczyć na jakieś kosmiczne spadki cen X360.
[Obrazek: Azi-alice.png]
Panie nagrywam na YT
Szukaj
Odpowiedz
Reaktywa Offline
A może skajrim?
**
Liczba postów: 120
Liczba wątków: 35
Reputacja: 23
16-09-2013, 08:37
A jak będą się miewać gry?
Mam na myśli nowe jak i używane.
Szukaj
Odpowiedz
SmellySocks Offline
Skarpetowa Wróżka (Rycerz Nintendo <3)
Liczba postów: 703
Liczba wątków: 387
Reputacja: 179
16-09-2013, 09:41
Reaktywa, tego nikt nie wie. Przypuszczać możemy, że zadziała to tak, jakw przypadku platform poprzedniej generacji. Ceny gier używanych jeszcze przez długie lata nie spadną, tak jak trzymały się ceny gier na PS2, nówki tak samo.
Microsoft zapowiadał, że X360 będzie wspierany jeszcze przez 3 lata po premierze XBO. Za 3 lata możesz się spodziewać jakiegoś większego spadku, wcześniej bym na to nie liczył.
[Obrazek: fs_overall.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
farmaceuta Offline
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
16-09-2013, 14:33
Chociaż obecnie gry takie ja Payday 2 i Rayman Legends można kupić za 150 złotych, tak inne tytuły dalej są w granicach 200 złotych i wzwyż np. Assasin's Creeed IV Black Flag, Watch_Dogs czy Lightning Returns Final Fantasy XIII. Moim zdaniem dla ciebie nie będzie się opłacało kupowanie nowych gier na premierę (ja mam zamiar kupić jedynie Lightning Returns ze względu na bonus pack, ale to będzie mój jedyny tytuł na X360 kupiony na premierę). Używki możesz kupić w Empiku już od 40 złotych, a starsze tytuły są dostępne od 70 złotych z wysyłką na alledrogo za nowy egzemplarz.
[Obrazek: Q8KmzuE.jpg?1]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 05-07-2025, 11:41 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.