Liczba postów: 35
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Mam uszkodzone słuchawki. Działała tylko jedna słuchawka wiec postanowiłem je rozkręcić. Okazało się przewody się pourywały i tylko część ledwo stykała. Teraz mam problem z ich przylutowaniem ponieważ na głośniku są 4 miejsca do lutowania a w kablu są 3 przewody i 2 wychodzą do drugiej słuchawki. Ktoś wie jak je przylutować. Słuchawki to Reloop RH-2350 Pro. Jeśli bedą potrzebne mogę dać zdjęcia.
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
daj zdjęcie to może ktoś (możliwe że nawet ja) ci pomoże
dobra ja ci nie pomogę lecz mogę powiedzieć że moje radeon fatality mają takie same głośniki, więc jak ktoś pomoże tobie to ja też mu muszę podziękować
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja:
135
@up: Jak mają takie same głośniki, to mógłbyś jednak pomóc koledze i zrobić fotkę jak masz to polutowane, nie?
Bagiet: Na dźwięk z jednego głośnika idą 2 sygnały, w tym jeden to masa (wspólna na dwa kanały).
Czyli 3 kabelki masz, prawda? Teraz załóżmy (kolejność przypadkowa):
1) Prawy kanał
2) Lewy kanał
3) Masa
Te rzekomo 4 luty w głośniku, są w rzeczywistości dwoma lutami, z tym że tak podzielone. Zatem podpinasz do lewego głosnika kabelek 2 i 3, a do prawego 1 i 3.
Dość zrozumiale?
Podpowiedź: Ten bez izolacji/koloru to masa.
Reputacja:
0
Prawdopodobnie czerwony to prawy kanał, niebieski lewy a miedziany masa. Czyli lutuje ze sobą czerwone, od masy lutuje dwa przewody do jednego lutu i niebieski do 2 lutu. Dobrze to będzie?
sprawdzę czy to działa, z góry dzięki
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 2
Reputacja:
16
Będzie dobrze i pamiętaj, że przewody mogą być emaliowane i wtedy należy do oczyścić lutowaną końcówkę np. nad ogniem.
06-01-2014, 22:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2014, 23:00 przez luklew.)
dobra działa idealnie, dzięki
Przecież to nie ty miałeś ten problem, a całkiem inny użytkownik
W dodatku chciałeś pomóc innemu użytkownikowi, tak jakbyś wiedział jak naprawić problem. No tego nie będę się czepiać, powiedzmy że faktycznie tak było, że myślałeś, że pomożesz, a nie pomogłeś. Ale post typu "sprawdzę czy działa" jest absolutnie zbędny, zwłaszcza że parę minut później piszesz "działa!". Wątki na forum to nie jest shoutbox, wymagamy tutaj pełnych, poprawnych stylistycznie wypowiedzi, a nie urywków zdań. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem.
~lklw
Reputacja:
0
Dobra działa ta słuchawka która wczesniej nie działa ale teraz ta druga. A przewody się trzymają w tej drugiej.